Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Starcopy-Szeged: a feljutás kapujában

A Szegedi RSE NB II-es férfi röplabdacsapata a feljutás kapujában áll. És ezt már „újrakeresztelve" – névadó szponzor csatlakozott a klubhoz – Starcopy-Szegedként harcolhatja ki.
Az SZRSE röplabdásai a klub szempontjából fontos, sorsdöntő napokat éltek át, és még ilyenek várnak rájuk a közeljövőben is. Az egyik, hogy szűk esztendők után ismét névadó szponzort talált a szegedi gárda, a Starcopy Kft. állt a sportág mellé.

– A Starcopy Kft.-vel már tavaly októberben felvettük a kapcsolatot – árulta el Dávid Tibor elnökhelyettes –, és nyitott kapukat döngettünk. Már a szerződés megkötése előtt is sokat segítettek – itt említhetném a naptárunk, a meghívóink díjmentes elkészítését –, a megkötött megállapodás értelmében pedig a jövőben anyagiakkal is támogatják klubunkat. Hogy miért döntöttek a szponzoráció mellett? Szimpatikus volt az egyesület, az abban folyó szakmai munka, az utánpótlás-nevelés, csak példaként említem, hogy a gyermek és serdülő fiúcsapatunk is bejutott az országos döntőbe.

Mérő Rudolfot, a kft. ügyvezetőjét, tulajdonosát az is motiválta, hogy lánya, Mérő Krisztina is ennek a sportágnak hódol, éppen Dávid Tibor gyermekcsapatában edződik, pallérozódik. A szponzori megállapodás egy plusz egy évre szól, de mindkét fél kijelentette: hosszú távon képzeli el a közös és minél eredményesebb munkát. Az első komoly elvárás is megfogalmazódott a Starcopy-Szegeddel – ez az NB II-es férfigárda új neve – szemben, a rájátszás során fel kell jutni az NB I-be. Az első sorsdöntő találkozóra április 23-án (vasárnap) 13 órakor kerül sor Nyíregyházán, az ellenfél a Piremon SE lesz. Amennyiben ezt az akadályt sikerrel veszik Urfi Csabáék, következhet az osztályváltásról döntő összecsapás nyugat legjobbjával, a Csepellel.

– A csapat eddigi produkciójával elégedett vagyok – mondta Hulmann Zsolt edző –, bár tagadhatatlan, hogy még akad javítani-, csiszolnivaló. Az új szponzor biztonságot ad, nyugodtan dolgozhatunk, csakis a röplabdára kell koncentrálnunk. A nyíregyházi esélyek? A Piremon SE kellemetlen, harcos együttes, soha nem adják fel. A játékosállományunk azonban jobb, és ha nem lazsálunk, lazítunk, ugyanúgy küzdünk, mint ők, akkor nyerünk. Egy hiányzónk lesz, Makhult Zoltán, aki eltörte az ujját – remélem, ez nem befolyásolja jelentősen a várható pozitív eredményt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy fiatal szegedi kosárlabdás kálváriája

A szegedi Tanács Attilának, a Szedeák egykori kosarasának ígéretes jövőt jósoltak a szakemberek. Egy… Tovább olvasom