Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Sterbik: Háromesélyes a meccs

Sterbik Árpádot, a Ciudad Real vajdasági magyar kapusát olvasóink már jól ismerik. Csapatának ötödik győzelme után beszélgettünk a kiváló „portással", akit az EHF az elmúlt bajnokságban a legjobb játékosnak választott. Csakúgy, mint tavaly, most is csapata győzelmét várja a kitűnő kapuvédő.
Fotó: Frank Yvette
– A magyar bajnoksággal ellentétben a Liga Asobalban volt szerdai forduló. Milyen eredményt ért el a Ciudad Real?

– A Teka Centabriát fogadtuk, és nyertünk 38–28-ra. De a tízgólos győzelem ellenére is egy kicsit meg kellett izzadnunk, mert nálunk sokkal kiélezettebb a bajnokság, mint Magyarországon.

– Eddig mind az öt fordulóban győzni tudtak. Melyik volt a legnehezebb ellenfél?

– Kettőt is említenék, s mindkettőnek az otthonában nyertünk. Leonban, amely az elmúlt hétvégén megverte otthon a Barcelonát, aránylag könnyebben győztünk, annak ellenére, hogy csak egy gól volt a különbség, a hajrá előtt azonban még öttel vezettünk. A Valladolid otthonában vért izzadva diadalmaskodtunk, szintén egy góllal.

– Az a hír már megérkezett Magyarországra, hogy a negyedik fordulóban Zorman keresztszalag-szakadást szenvedett, s helyére az edző, Talant Dusebajev állt. Hogy muzsikált a mester?

– Másfél év kihagyás után lépett ismét pályára Talant, s nagyon jól játszott, két gólt is lőtt. Egyébként Stefansson és Dzomba sem teljes értékű játékos még, hiszen néhány nappal ezelőtt épültek fel. Nem beszélve arról, hogy nekem is hol itt, hol ott fáj.

– Tavaly szoros volt a mérkőzés Szegeden. Most mire számít?

– Arra, hogy nagyon jó mérkőzést játszunk, ami élményt jelent a közönségnek. Mi mindig győzni akarunk, és bármennyire is fájó ezt hallania, de most sem adjuk alább. Egyébként, hogy mondjak valami biztatót is a szegedieknek: háromesélyesnek tartom a mérkőzést.

– Mennyire kíséri figyelemmel a Pick Szeged játékát?

– Már tavaly is elmondtam: naprakész vagyok. Tudom, hogy a csapat nehezen találta meg a ritmust, s örömmel hallottam, hogy tíz góllal verték a Dunaferrt. Tudtam, hogy Kurtes edző munkája előbb-utóbb beérik.

– Dolgoztak együtt is, jól tudom?

– Igen! Öt évig. A klubban és a válogatottban is volt mesterem. Kemény edzéseket tart. Én egyébként őt vártam a szerb szövetségi kapitánynak is. Hogy miért nem ő lett, az talány számomra.

– Adai lévén egészen biztosan itt lesznek a mérkőzésen a szülei.

– Természetesen. Csak az fáj, hogy nagyon rövid ideig lehetünk együtt, mert pénteken késő este leszek szabad. A mérkőzés és a vacsora után utazunk vissza Ciudad Realba. Csak néhány mondatot válthatunk egymással, de ez is több, mint a semmi.


Sterbik Kurtesről

Sterbik Árpádnak Zoran Kurtes, a Pick Szeged mostani mestere öt éven át volt edzője: egykori klubjában és a válogatottban. Az EHF által legjobb játékosának, a Liga Asobal legjobb kapusának és idegenlégiósának választott kapus a következőket mondta volt mesteréről: – Jó csapatot tudott csinálni. Munkájának titka, hogy nagyon jó a kapcsolata a játékosokkal, nem szégyell senkitől sem tanácsot kérni. Ad a játékosok véleményre is, és emellett állandóan képzi magát: nála a munka, a kézilabda szent dolog. Jól járt vele a Pick Szeged! 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyitás előtt sor állt a Pick-belépőkért

Sokan aggódtak azért, mert a Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetése az elmúlt évhez képest 1500… Tovább olvasom