Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Sterbik: Nehéz mérkőzés

A holnapi Pick Szeged–MKB Veszprém férfi kézilabda bajnoki rangadó már napok óta lázban tartja a drukkereket. Az esemény iránt óriási az érdeklődés, amit az is bizonyít, hogy a világ egyik legjobb kapusának tartott Sterbik Árpád is, aki mellesleg egy évvel ezelőtt igazolt el a Veszprémből a Ciudad Realhoz szintén figyelemmel kíséri a mérkőzést. Lapunknak nyilatkozott is.

Mirza Dzomba, a spanyol Ciudad Real sztárja beperli a veszprémi klubot. Fotó: Karnok Csaba
– Azt hiszem, az lesz a legjobb, ha rögtön a közepébe vágunk: hol volt jobb idegenlégiósnak lenni, Veszprémben, vagy a Ciudad Realban?
– Össze sem lehet hasonlítani a két helyet. Egyben azonban megegyeznek: mindenütt keményen meg kell dolgozni azért, hogy fennmaradjon az ember. A mostani csapatomban több a külföldi, s ennek ellenére sokkal összetartóbb és segítőkészebb társak vannak. Többet vagyunk együtt, mint a veszprémi játékostársakkal voltam.

– Ezzel azt akarja mondani, hogy a Ciudad Realban sokkal jobban érzi magát?

– Itt szuper. Ebben a csapatban négy spanyol van, a többi külföldi, ennek ellenére nagyon jól érzem magam. Nem bántam meg, hogy ott hagytam a magyar bajnokot.

– Úgy hallottam, még mindig tartozik a volt csapata.

– Jó az információja. A volt és mostani klubtársam, Mirza Dzomba türelme már elfogyott, s feljelentette volt csapatát. Én még várok december 31-éig, s ha nem rendezik velem az elmaradt juttatásomat, akkor nekem sem marad más választásom, mint bírósági úton behajtani jogos járandóságomat.

– Váltsunk témát. Nagyon kellemetlen emlékei vannak Szegedről?

– Amit a mérkőzés után az újszegedi sportcsarnokban a magáról megfeledkezett szurkoló művelt velem, az nagyon rosszul-
esett. De már igyekszem elfeledni, hogy ne maradjon negatív emlékképem a városról, ahova, ha otthon vagyok, Zentán, rendszeresen átruccanok.

– Mennyire tartja markáns csapatnak a Picket?

– Nekem tetszik a játékuk. Különösen jó a védekezésük, s erre hívta fel edzőnk, Talant Dusebajev is a figyelmünket. Igaz, hogy azt mondtuk, győzni megyünk Szegedre, de kiegyeztünk volna – éppen a csapat pozitív tulajdonságai miatt is – 2-3 gólos vereséggel is. Hogy hazai pályán is nyerni tudtunk, az csakis azért volt, mert nálunk hosszabb a kispad, s a másodhegedűsök is ugyanolyan jók, mint a kezdőcsapat tagjai.

– Mit tippel a Pick–Veszprém rangadóra?

– Három évig voltam Veszprémben, s mindössze egyetlen mérkőzésen tudtunk Szegeden nyerni. Emellett még egy döntetlent szedtünk össze. A két csapat mérkőzésén szinte sütött a levegő. Egy nagyon küzdelmes és színvonalas összecsapásra számítok, s ha a Pick meg tudja ismételni az ellenünk nyújtott játékát, akkor esélyesebb lesz a győzelemre, mint a volt csapatom. De csak akkor lehet hazai siker, ha nem csupán a fél csapat akarja húzni a szekeret, hanem mindenki.

A holnap 16.15-kor kezdődő Pick Szeged–MKB Veszprém bajnoki mérkőzésre ma 15 és 18 óra között lehet az újszegedi sportcsarnokban korlátozott számban belépőt vásárolni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori kedvencek a Kék Mókus-kupán (9.)

A nagy hagyományokkal rendelkező teremlabdarúgó-torna, a Kék Mókus-kupa döntőjét december 29-én… Tovább olvasom