Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Surranópályán feljutni a dobogóra

A Szeged Beton VE OB I-es férfi vízilabdacsapata az elmúlt pontvadászatot a 4. helyen zárta és a vezetőség által megfogalmazott minimális célkitűzés ismét a négy közé kerülés a világ egyik legnívósabb bajnokságában. De a dobogót sem tévesztették szem elől Tóth Laciék.
– A 2005/2006-os szezonban meghatározó volt a Vasas elleni Magyar Kupa-elődöntő, melyet 7–6-ra elveszítettünk – emlékezett Gyöngyösi András, a Szeged Beton VE vezetőedzője. – Ennyire mi is nyerhettünk volna, és akkor lehet, hogy sok minden másképpen alakul... De ezen már kár keseregni, egyébként is a világ egyik legerősebb bajnokságában bejutni a négy közé nem lebecsülendő teljesítmény, semmiképpen sem értékelhető kudarcként.

Ezt a helyezést várja a DM és a DV:
Szeged Beton VE: 3.
Az elmúlt, a 2005/2006-os bajnokságban a 4. helyen végzett az együttes, amelynek a háza táján a nyári szünetben, az átigazolási időszakban nagy volt a jövés-menés. Ebből, bár távoztak meghatározó emberek is, a Beton VE került ki jobban, egyértelműen megerősödött. Ezért a 2006/2007-es sorozatban képes lehet a tavaly előtti bravúr megismétlésére, a bronzérem megszerzésére. A vezetőség – Körtvélyessy Péter elnökkel az élen – is így gondolhatja, mert a négy közé jutást minimális célként határozta meg.

De Gyöngyösi Andrást, alias Tojást mindenki örök elégedetlenként ismeri, mindig többre, jobbra, még nagyobb sikerre vágyik. Ami teljesen normális a versenysportban. Tekintsünk előre! A felkészülés jól sikerült, és ezt a munkát jól szolgálta a Magyar Kupa – „Jókor kaptuk a pofont a Vasastól, átgondolhattuk, miben kell még javulnunk" – a Hídépítő- és a LEN-kupa is. Viszont az átigazolási időszakban nagy volt a vándorlás – mindkét irányba – a Tisza-parti egyesületnél.

– Meghatározó, jó képességű pólósok távoztak tőlünk, de az eddigiek alapján úgy látom, egységesebb lett a csapat. Tavaly éppen ez a plusz hiányzott az esetleges újabb éremhez. A négy közé jutás alapelvárás, de ezzel nem elégszünk meg. Bár úgy tűnik, nem számolnak velünk komoly vetélytársként, nem adjuk fel, „surranópályán" odaérhetünk a dobogóra. Ezért a medencében és a medencén kívül magánéletben is mindenkinek mindent meg kell tenni, a mai kor „atomvízilabdájában" csakis százszázalékos profizmussal, alázattal, áldozatvállalással lehet sikert elérni.

A Szeged Beton VE ma (18.30) hazai medencében kezdi a bajnokságot, az ellenfél pedig a szebb napokat látott BVSC lesz.
– A sorsolásunk „történelmi" – mondta a szakember – az első hat fordulóban játszunk az első hatban végzett gárdákkal, pedig állítólag kiemeltek vagyunk... Hogy mit várok a BVSC ellen? Hazai pályán egyértelműen győzelmet, de nincs könnyű meccs, csak meccs van, és mindegyik 0–0-ról kezdődik. Nem szabad lebecsülnünk az ellenfelet, maximálisan kell koncentrálnunk.


A keret
Szeged Beton VE:
Elnök: Körtvélyessy Péter.
Szakosztály-igazgató: Juhász György.
Játékosok, kapusok: Baksa László, Barát Ferenc, Péter Botond; szélsők: Juhász Zsolt, Kurai Péter, Mészáros István (szerb), Molnár Péter, Tóth Ákos; centerek: Milan Szamardzsics (szerb), Tóth László; bekkek: Barna Márton, Komlósi Péter, Monostori Attila, Plézer János, Tóth Máté; átlövők: Éles Vilmos, Garami Dániel, Husztik Balázs, Lehmann István, Major Levente, Török Béla, Varga Péter. Edző: Gyöngyösi András.
Érkezett: Juhász Zsolt, Plézer János (mindkettő Legrand-Szentesi VK), Monostori Attila, Baksa László (utóbbi kettő Ferencváros), Milan Szamardzsics (Racing Roma), Barna Márton, Rácz Viktor, Major Levente (utóbbi hármat az ifjúsági csapatból zárkóztatták fel).
Távozott: Nenad Vukanics (Marseille, francia), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kádár Kálmán (Mataro, spanyol), Szabó Zoltán (UTE), Munkácsy Róbert (Fiorentina). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kajdacsi vezérletével nyert a Szeviép

Harmadik strigula. A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának drukkerei a győzelmi rovatba húzhatják… Tovább olvasom