Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Szakmai Pick-ellenőrök

A Pick Szeged elnöksége rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy Vladan Matics másodedzői szerepét hangsúlyosabbá teszik, valamint a vezetés kollektív és egyéni elbeszélgetés útján értékeli a csapat és a játékosok eddigi teljesítményét.
Kovács Péter (balról) szerződése nem volt téma. Fotó: Gyenes Kálmán
A Ljubuskiban elszenvedett váratlan vereség kissé felhergelte a Pick Szeged szurkolótáborát, s csak olaj volt a tűzre, hogy a csapat nem tudott bravúros győzelmet aratni az elmúlt hét végén a címvédő Barcelona felett. A csapat internetes fórumán egyre többen fejezték ki abbéli óhajukat, hogy drasztikus változtatást várnának. Ilyen kényszerhatás alatt hívta össze Újhelyi István társadalmi elnök a Pick Szeged kézilabdacsapatának vezetését. A szerdán késő éjszakába nyúló tárgyalást tegnap délelőtt már Kovács Péter edző bevonásával folytatták. Az elnökség által megfogalmazott véleményről Újhelyi István elnök tájékoztatta lapunkat.

Határozottabb feltételek

– Előrebocsátom, hogy nem Kovács Péter bajnokság végén lejáró szerződéséről beszéltünk olyan sokat, hanem a már zajló Bajnokok Ligája és bajnoki elvárásokról egyeztettünk. Ugyanis a csapat pillanatnyi állapotából kiindulva nem látjuk biztosítottnak célunk valóra váltását. Éppen ezért jogosnak tartjuk a szurkolók és a szponzorok követelését, hogy eredményesebb és ütőképesebb, markánsabb legyen a Pick játéka. Egy profi klubban, amely eredményességre törekszik, senki nem kockáztathatja a csapat sikereit, éppen ezért senkinek nincs, legyen az játékos, vezető, vagy edző, bebetonozott pozíciója. Ebből következik, hogy most már határozottabb feltételeket szabtunk a játékosoknak és a vezetőedzőnek. Profi szemléletet várunk el a versenyképes jövedelmekért. Ezért változások szükségesek az edzésmunkában és a játékosok hozzáállásában. Kovács Péterrel megegyeztünk, hogy eddigi segítőjének, Vladan Maticsnak a tevékenysége hangsúlyosabbá váljon. Az elnökségünk két szakmai tagja, Kővári Árpád és Lele Ambrus a jövőben rendszeres – ha szükséges akár napi szinten is – munkaértékelést tart.

Változatlan célkitűzés

Újhelyi István azonban hangsúlyozta, a Ljubuskiban történt kisiklás és a Barcelona elleni hazai bravúr elmaradása ellenére a vezetés nem módosít a célkitűzésen. A bajnokságban megszerzett nyolc győzelem folytatását várják, s a legrangosabb nemzetközi kupában pedig a csoportból tovább kell lépni.

– Egyértelműen a támadójátékunk hatékonyságával vagyunk elégedetlenek. Most fél csapattal nem ülünk le, de a jövő héten, amikor már a válogatottak is itt lesznek, elbeszélgetünk a játékosokkal. Abban máris határoztunk: két kézilabdásnak írásbeli figyelmeztetést adunk, s ha továbbra sem hajlandóak megváltozni, akkor nem leszünk velük szemben szívbajosak.

Lele Ambrusra, a klub ügyvezető elnökére hárult, hogy Kovács Péterrel kielemezze a szakmai munkát. A klub volt 131-szeres válogatott játékosa elöljáróban leszögezte, senki nem akarja az edzőn elverni a port. Tökéletes ember nincs, de a hibalehetőséget le kell csökkenteni.

Lele: Csapategység

– A sorozatos kudarcokból mindnyájunknak le kell vonni a tanulságokat, s ezt akár az utolsó figyelmeztetésnek is tekintheti mindenki. Lehetnek hibák, de az egységre törekvés elhomályosíthatja ezeket. Ha így nem működik, akkor olyan elfogadhatatlan játék kerekedik ki, mint amilyen Ljubuskiban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boksz: telt ház lehet Szentesen

Az előzetes várakozásoknak megfelelően úgy néz ki, ismét telt ház előtt lépnek ringbe szombaton… Tovább olvasom