Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Szalutált a Honvéd a Betonnak - előnyt szerzett a Szeged

Parádés teljesítményt nyújtva négygólos győzelmet aratott a Szeged Beton csapata a Groupama Honvéd vendégeként a Vodafone férfi vízilabda OB I. bronzmérkőzésének első találkozóján.

Groupama Honvéd - Szeged Beton 6-10 (3-3, 2-3, 1-2, 0-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. bronzmérközés, 1. találkozó.
Budapest, Kőér utca. Vezette: Molnár, Vojvoda.

HONVÉD: Gergely – Tóth M. 1, Mátyás 2, Gór Nagy, Hárai 1, Szivós2, Bátori. Csere: Salamon, Jansik, Angyal. Edző: Vad Lajos.

BETON: BAKSA – Juhász Zs., Kiss Cs. 2, Younger 2, Kayes 1, Molnár T. 2, Török 2. Csere: Somogyi, Komlósi 1, Vindisch, Varga P., Busila. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 10/3 ill. 8/3.

Ötméteres: 1/1 ill. 1/0.

Sárga lap: Kásás Zoltán (19. perc), Vad Lajos (22. perc).

4. negyed (0-2)

8. perc:
Újabb fórt kapnak a fehérsapkások. Hárainál fújnak támadóhibát, de újra a Honvédhoz kerül a labda. Salamon távolról engedi el, de Baksa megint kivédi a szemét. 13 másodperc, miénk a labda.

7. perc: Szerencsére Háraitól is elveszik a bírók a játékszert, időt kér Kásás Zoltán. Micsoda végjáték?! Molnár centergóljával 6-10.

6. perc: Tóth Mártontól veszik el a labdát, jöhet a Beton. Younger túl lelkes, ez a lövés sem jó. Szivós ziccerben, de nem tud közelebb jönni a hazai gárda. Alighogy megvan a labda a Szegednek, Kayesnél kontra.

5. perc: Komlósi is feliratkozik a gólszerzők közé! Három van közte! Nem akarjuk elkiabálni, de ez a meccs mintha meglenne már...legalábbis közel vagyunk hozzá. 6-9. Szivós szabaddobását kiüti Baksa, sarokdobás.

4. perc: Székely és Kiss Csaba szabaddobása sem jó, stagnál a kétgólos szegedi vezetés! Vad Lajos kér időt. Bátori lövését védi Baksa.

3. perc: Újabb Honvéd-előny, de Salamonnak megint nem jön össze. Kiss Csaba védekezett jól. Komlósi enged el egy távolit, Gergely véd.

2. perc: Kimarad a hazai fór, Salamon kesereg.

1. perc: Rendhagyó módon Vindisché a labda, jöhet a Beton. Kiss Csaba próbálkozik távolról, de leblokkolják.

3. negyed 1-2)

8. perc:
Fórban a Beton, el kéne húzni megint kettővel! Tudja ezt Kásás mester is, időt is kér. Youngernek jót is tett a tanács, megvan a közte kettő! 6-8. A végén a Honvéd is fórba kerül, Szivós és Tóth Márton se talál be, Somogyinál pihen meg a labda a negyed végén.

7. perc: Molnár kontrája után Tóth Márton lövése marad ki. Molnár bombáját Gergely tolja ki, sarokdobás.

6. perc: Somogyi szerez labdát a hazaiaktól, megy a bejátszás centerbe, de Molnár kisérletét védi Gergely. Vad Lajos is megkapja a sárgáját.

5. perc: A Honvéd is megkapja az ötméteresét, Szivós nem hibázik. Megint egy a különbség. 6-7. Younger lelkes a szegedi oldalon, de a nagy akarásnak...

4. perc: A sarokdobás után Hárai szerez labdát, majd Salamon lövését védi Baksa. Jöhet a Szeged, de Török szabaddobása se jó. Marad nálunk a labda, de Younger szabaddobása se sikerül jobban.

3. perc: Hárairól kiállítják Komlósit, a teljes szegedi kispad felugrik reklamálni. Kásás Zoltán lapot is kap. Molnár harcol ki büntetőt, de Török lövését kiüti Gergely.

2. perc: De szép folytatás! Kayes harcol ki (újabb) előnyt, mjad Török vágja be a fórt. Megint kettővel megyünk. 5-7.

1. perc: Megint a Honvédé a labda, az első kísérletet fogja Baksa. A következő előtt viszont már labdát szerez.

2. negyed (2-3)

8. perc:
Szívósnak muszáj lőnie, nem is lett jó, Younger blokkolt bele. Elhagyja majd megszerzi a labdát a Szeged, végül lejár a negyed, a félidőben marad az egygólos vendég vezetés.

7. perc: Kayestől veszik el a labdát, a Honvéd jöhet. Nem sokáig, Komlósi volt szemfüles. Jön a megszokott előny is, de gó nincs, Komlósinál fújnak kontrát.

6. perc: El is húzott, Kiss Csaba úszik meg, érkezik is a pontos labda, utána ugyanilyen pontosan landol Gergely kapujában. 4-6. Fórban a Honvéd, de jó lenne kivédekezni...! Bátori lövése ugyan lejön a blokkról, de marad a labda a Honvédnál. A gólt nem ússzuk meg, Hárai talál be. 5-6.

5. perc: Tudunk mi, ha akarunk! Molnár hatalmas szabaddobásával megint mi vezetünk! Stresszes meccs... 4-5. Kiss Csaba szerez labdát, elhúzhat kettővel a Beton.

4. perc: Jön az újabb fór, ezt már illene azért belőni! Kiss Csaba meg is teszi ezt a kedvünkért. 3-4. Köszönjük meg a blokknak is azért. Nem tud elhúzni egyik fél sem, Szívós harcol ki fórt, majd értékesíti is. Megint egál. 4-4.

3. perc: Megint kimarad egy fór, Török bombája akad el a blokkban.

2. perc: Busiláé majd újra Mátyásé a labda, Somogyi passzát szedi le, végül a hazaiaknál marad. Tóth Márton lelkes, de hiába.

1. perc: Megint a Honvéd nyeri a ráúszást, most Angyal hozza el a labdát. Mátyás lövése azonban elakad a blokkban, de nem sokáig örülhetünk a labdának, Mátyás szerzi azt vissza.

1. negyed (3-3)

8. perc:
Csak úgy jönnek az előnyök, most a Honvéd a soros. Sajnos a góldobásban is. Mátyás egyenlít.Távolról lövi át az egész szegedi védelmet. 3-3. Egy-egy kontra a végére, marad a 3-3.

7. perc: De kellett! Csak úgy, mint Török gólja! Újra nálunk az előny. 2-3.

6. perc: Hárainál majd Töröknél is kontra. Gór-nagy harcol ki fórt, de Molnár megszerzi a labdát a Szegednek. Tóth Márton kezéből esett ki a labda.

5. perc: Kontra a szegedi oldalon, majd Salamon lő mellé. Jön a harmadik fór is, de Younger most nem talál be.

4. perc: Török beadása után Kayes tankönyvbe illő dobbásal használja ki a második emberfórt. 1-2. A Honvédnak is jön a fór, Tóth Márton beadását Mátyás húzza a kapuba. 2-2.

3. perc: Tóth Mártonra nem figyelünk, megúszásból egyenlít a Honvéd. 1-1. Mátyás szereli Kayest, majd ismét Tóth Márton, de ez most mellé.

2. perc: Előnyben a Szeged, Younger nem sokat gondolkodik! 0-1. Ha ez még nem elég, Juhász szerez labdát gyorsan, megint mi jöhetünk. Azért minden nem jöhet össze, Török lövését védi Gergely.

1. perc: Tóth Márton nyeri az első ráúszást, a hazaiak kezdhetik a találkozót. A hangulatra nem lehet panasz a Kőér utcában! Bátori nem hazudtolja meg a nevét, gyorsan rálövi, de védi Baksa a lövést.

Korábban

1990, 2005 és 2010 után negyedszer lehet bajnoki bronzérmes a Szeged férfi vízilabdacsapata. Molnár Tamásék egy évvel ezelőtt a Fradival szemben szerezték meg a harmadik helyet, ezúttal a Honvéd a rivális.

A két csapat az évadban négyszer csapott össze: az alapszakaszban a Beton Szegeden 10–7-re nyert, a Kőérben 12–6-ra kikapott, a rájátszásban viszont nem bírtak egymással, Budapesten 9–9- re végeztek a felek (pedig a második negyed közepén már 5–0-ra vezettek Kiss Csabáék), míg az újszegedi sportuszodában 10–10-es döntetlennel zárult a találkozó.

Török (2) legutóbb három gólt lőtt a Honvédnak.   Fotó: Schmidt Andrea
Török (fehérben) legutóbb három gólt lőtt a Honvédnak.
Fotó: Schmidt Andrea

– Döntőt szerettünk volna játszani, de arról sajnos lemaradtunk – mondta egy sóhajtás közepette Kásás Zoltán mesteredző. – De ha már így alakult, kutya kötelességünk megvédeni a bronzérmünket. A Honvédnak hatalmas előrelépés lenne a harmadik hely megkaparintása, de nekünk is nagy a tét, meg kell védenünk a becsületünket, bizonyítanunk kell a szponzor előtt. Mert nagyon nem mindegy, hogy a nemzetközi porondon az első számú kupának számító Euroligában vagy a másodikban, a LEN-kupában indulunk. Csakhogy fogadkozni nem elég, össze kell szedni magunkat. Ha úgy játszunk, mint szerdán az Eger ellen, akkor nehezen tudom elképzelni, hogy a miénk lesz a bronzérem, ha viszont úgy, ahogy az a csapat valós tudásából adódóan elvárható, akkor reális az esélyünk rá. A Vasas ellen a Komjádi uszodában ugyan kikaptunk, de a hajtással elégedett voltam, ezt szeretném most is tapasztalni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila is fut a 18. K&H az olimpiai maraton és félmaratonon

Vasárnap a budapesti Kossuth téren rendezik az ország legnagyobb váltófutó versenyét, a 18. K&H… Tovább olvasom