Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Számháború a Naturtexnél

Számháború a NaturtexnélBoltics két kategóriában is a legjobbnak számít. Fotó: Frank Yvette
Két forduló van hátra a férfi kosárlabda NB I/A csoportjából. A hajrá előtt megnéztük, a legfontosabb statisztikai mutatókban hogyan teljesít a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatként és egyénileg is.
A statisztika bár nem minden, de sokat elárul – röviden így összegezhetnénk a Naturtex-SZTE-Szedeák eddigi mutatóit. Andjelko Mandics nem véletlenül hangsúlyozta nem egy mérkőzést követően a büntetőzés fontosságát: a Szedeák ugyanis az eddig lejátszott 24 bajnokiján mindössze 67%-kal dob a vonalról, ez pedig a teljes A csoport leggyengébb mutatója ebben a vonatkozásban.

A Falco 69%-kal büntetőzik, de a szegediek 149 büntetőt hagytak ki, a szombathelyi gárda játékosai viszont jóval kevesebbszer, 118 alkalommal rontottak.
 
A Szedeák egyéni statisztikái:
Legjobb büntetőző: Kerpel-Fronius Gáspár (80%)
Legjobb triplázó: Nenad Sulovics (36%)
Legtöbb lepattanó: Juhos Levente (134)
Legtöbb gólpassz: Marko Boltics (181)
Legtöbb játszott perc: Marko Boltics (810)

Ami még szintén nem megy idén a Naturtexnek, azok a triplák: alig 30%-kal dob kintről a Szedeák, márpedig az eddigi 542 próbálkozás a hárompontos vonalon túlról nem mondható kevésnek a liga többi csapatához viszonyítva.

Mindez azt jelenti, hogy átlagban egy meccsen 22-szer emelik rá a labdát távolról a Szedeák játékosai, de ebből csak hét lesz sikeres. Beszédes mutató, hogy a legjobban a center Nenad Sulovics dobja a triplát, igaz, Alekszandar Ponjavics a maga 34%-ával nem sokkal marad el honfitársától, főképp úgy, hogy erre 11 meccsel kevesebbje volt.
 

A teljesítményindexek tekintetében Marko Boltics abszolút viszi a prímet: a szerb irányító idén nem egy meccsen rukkolt elő remek játékkal, és ugyan ő a legfoglalkoztatottabb játékos is, de ez nem jelentené automatikusan, hogy kiemelkedő számokat is hozzon. Boltics a liga legjobb gólpasszátlagával rendelkezik, az A csoport harmadik legjobb labdaszerzője és a tizenharmadik legértékesebb játékosa: a következő szegedi játékos mögötte a listában a 30. helyen álló Sulovics.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérdéses Nagy Péter EB-indulása

Kérdéses Nagy Péter EB-indulása
Áprilisban Grúziában rendezik meg a súlyemelő Európa-bajnokságot. A szegedi indulása azonban kérdésessé vált, mert sérüléssel bajlódott. Tovább olvasom