Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

SZDRE-arany Olaszországból

Az idén 25. születésnapját ünneplő, az utóbbi években a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumra épülő Szegedi DRE a napokban rangos nemzetközi röplabdatornát nyert Olaszországban.
– Szép sikerrel ünnepeltük 25 éves fennállásunkat, rangos, nagy hagyományokra visszatekintő röplabdatornát nyertünk Olaszországban – mondta Ducsai Géza, a Szegedi DRE elnöke, edzője, aki azt is elárulta, az alapítók közül rajta kívül már csak Bezdán István maradt.

A szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumra épülő lila-zöld együttes a szövetség által szervezett megmérettetéseken már nem vesz részt. De a jubileumot igyekezett méltóképpen megünnepelni: hatcsapatos tornát szerveztek januárban, amit az EHÖK nyert meg a Radnóti VI. és
V. korcsoportos gárdája előtt, a negyedik és az ötödik helyen két tanárokból verbuválódott csapat, a hatodikon pedig az SZRSE végzett. A díjakat, serlegeket Ducsai Géza ajánlotta fel.

A diákolimpián bekerült a nyolcas fináléba és ott 7. lett az SZDRE-Radnóti, és ez meghívást jelentett a már említett olaszországi tornára, melyen 25 együttes vett részt, 13 a Tisza-partiak korcsoportjában. A Ducsai-gárda 5 győzelemmel és 1 vereséggel végzett az élen, a győztes csapat tagjai: Kiss Kinga, Gracza Sóti Fanni, Schimpl Viktória, Gulyás Gabriella, Kócsó Katica, Kádár Gréta, Ádám Anna és Gracza Sóti Szofi. November 7-én pedig olaszok látogatnak Szegedre, a hagyományos Markovics-emléktornára.

– Az SZDRE „életét" már nem tervezem hosszú távra, 68 éves vagyok, nem tudom sokáig csinálni – mondta Ducsai Géza, aki közölte, a februári diákolimpiai küzdelmekben még mindenképpen részt vesznek. Azt is elárulta: Bezdán Istvánnal még az idén szeretnék „összetrombitálni" a régebbi együttesek tagjait – csak pár név emlékeztetőül: Bezdán Katalin, Leisztné Jutka, Balázsik Katalin, Csókási Márta, Dobos Ildikó, Tóth Luca, Komáromi Veronika, B. Tóth Barbara, Kádár Németh Beáta, Vakulya Andrea, Kiss Katalin, Kiss Emőke, Székelyhidi Judit, Huff Zsuzsanna és Duba Diána –, az érintettek nála, a 70/372-8433-as telefonszámon jelentkezhetnek, érdeklődhetnek az eseményről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sun City FC Junior Sport: hetet lőttek a Fradinak

Három mérkőzésen két győzelmet aratott a szegedi Sun City FC Junior Sport a strandlabdarúgó NB I nyitányán. Tovább olvasom