Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Szeged Beton - ZF Eger 10-11

Az utolsó négy percben vesztette el a mérkőzést a Szeged Beton csapata a ZF Eger ellen a férfi OB I. 14. fordulójában. A vendégek 1 góllal, 11-10-re győztek az újszegedi sportuszodában.

Vízilabda OB I. 14. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Kiszelly Gábor, Petik András.

SZEGED BETON - ZF EGER 10-11 (2-3, 3-4, 2-1, 3-3)

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch 1, Komlósi, MOLNÁR 4, TÖRÖK 1, Lehmann 1. Csere: Varga, Ágner, BUSILA 2, Kuncz 1, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

Eger: SZÉCSI - Sántavy, Graham 1, Bárány 1, Hegedűs 1, Feltham, BIROS 1. Csere: Erdélyi 1, KOVÁCS G. 2, Binder 2, BUNDSCHUH 1, Hárai 1. Edző: Gerendás György.

Emberelőny: 11/4 ill. 7/4.

Ötméteres: - ill. 1/1.

Kipontozódott: Lehmann (cserével végleg kiállítva 24. perc), Biros (24. perc), Komlósi (27. perc)

Kásás Zoltán: Rettentő sok akció- és lefordulásgólt kaptunk, míg az Eger "letépte a fejünket", mi Grál-lovagokként viselkedtünk.

4. negyed (3-3)

8. perc:
Szomorú végjáték, Hegedűs háttal a kapunak pöccinti be a játékszert. Bő fél perc, és vezet az Eger. 10-11. Vindisch lövi rá a végén, de a blokkról kipattan. Egy góllal győzött az Eger. 

7. perc: Kuncz lövését fogja Szécsi, Hárai lövését nem adják meg bírók. Ismét a Beton támad, de Feltham szerez labdát.

6. perc: Török ejt, Szécsi könnyedén halássza le. Baksa szerez labdát az egri támadásban, ismét jöhetnek a hazaiak. Most már kellene egy gól. Gól nincs, se szegedi, se egri.

5. perc: Kovács erőből, a felső kapufát éri, és onnan pattan be Baksa kapujába. Csak egy pici szerencse kellett volna! 10-10.

Kásás mester szavai sem segítették át a Betont a nehezén. Fotó: Schmidt Andrea
Kásás mester szavai sem segítették át a Betont a nehezén.
Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Török iszonyatos bombája a nézők közé repül. Kimarad a szegedi fór. Kásás Zoltán is kérdően néz a bírókra, Kuncz ellen ítélnek ötméterest.

3. perc: Felállva kiabál az uszoda, Gerendás György arca sokat mond... Monár 9 méterről csinál hülyét Szécsiből. Micsoda feltámadás! 10-8. A kettős fórral már nem bír a kiváló szegedi védelem, Erdélyi csökkenti egyre a különbséget. 10-9.

2. perc: Az egri roham kivédekezve, indul a Szeged. Szétrobban a csarnok, Molnár ismét a szegedi hős. Vezet a Beton! 9-8.

1. perc: Töröknek Juhász sietett a segítségére a labdaelhozatalban, de csak megvan. Micsoda gól?! Molnár kétszeres blokkról talál be. Újra egál! 8-8.

3. negyed (2-1)

8. perc:
Lehmann szerez labdát, Baksa indítaná Juhászt, de a labda Szécsinél landol. Ezért nagyon kár volt.  Baksa sorra védi bombákat, de nem talál be az Eger fórban. Birost szórják ki a bírók. Kásás mester kér időt. A hideg rázza az embereket, Török szaggatja szét a hálót a játékrész végén. Már csak egyetlen gólra az egriek. 7-8.

Az utolsó percekben kapott ki a Beton az Egertől KÉPGALÉRIA


7. perc:
Fórban a Beton, Vindisch adja be a kiemelkedő Molnárnak, de Szécsi megint rajta volt a lövésen. Valamit tenni kell fiúk!

6. perc: Busila erőből, de Szécsi fogja. Sajnos középre ment a lövés.

5. perc: Molnár Papeszt szerelik, iszonyatos tempót diktálnak az egriek. Most nem jutnak messzire, Vindisch szerez labdát.

4. perc: Megvan a hetedik szegedi fór, Kásás Zoltán kér időt. Lehmann nagyon akar, de túl korán lövi el, Szécsi simén fogja. Az egri támadásból sincs gól, Baksa jól jött ki.

3. perc: Graham nagyon igyekszik, ezt most Baksa védi. Még próbálkozhat az Eger. Sajnos nem csak azt teszi, Binder centerből csavarja be. 6-8.

2. perc: Juhász adja be szélről, de Graham halássza le az átadást. Feltham-Vindisch páros kiállítva. Most előnyben a Beton, ezt be kell vágni. Busila meg is hallotta, szélről vágja be. 6-7.

1. perc: Vindisch-Graham párharcot megint a szegedi nyeri. Vindisch adja be Vargának a labdát, de elveszik a bírók a játékszert. Most szerencsénk volt, nincs egri gól.

Török megint bizonyította, miért is válogatott. Molnárral ketten vitték a csapatot a hátukon, de ez is kevés volt az egriek ellen. Fotó: Schmidt Andrea
Török megint bizonyította, miért is válogatott. Molnárral ketten vitték a csapatot a hátukon, de ez is kevés volt az egriek ellen. Fotó: Schmidt Andrea

2. negyed (3-4)

8. perc:
Török ér bele a vendég átadásba, jöhet a Beton. Még fél perc, fel kell jönni egyre. Rengeteg idő volt még, Lehmann ejt, Szécsi keze úgy is eléri, hogy ő maga a víz alatt volt már. Ami megnyugtató, nincs egri találat se a félidőben.

7. perc: Kuncz töri meg a szegedi gólcsendet, már "csak" kettő a hátrány. 5-7.

6. perc: Ismét hátrányban vagyunk, Bundschuh labdájába beleér Baksa, de nem tudja kiütni a kapuból. Zsinórban a negyedik egri találat... 4-7.

5. perc: Hárai sem nyugszik, újra az egriek mennek. 4-5. Előnyben a Szeged, de elveszik a bírók a labdát. Azt nem tudjuk, miért. És itt az eredménye, Bárányé a harmadik egri megúszásgól. Már kettővel vezetnek a sárga-kékek. 4-6.

4. perc: Ismét Juhász, de ez most elszáll a kapu felett.

Bárány (kékben) találata után indult el a Szeged a lejtőn. Fotó: Schmidt Andrea
Bárány (kékben) találata után indult el a Szeged a lejtőn.
Fotó: Schmidt Andrea


3. perc: Hegedűs lövését védi Baksa, kellene egy gól nagyon. Juhász távolról, de ez is kapufa. Kayes szerez labdát, jöhet az újabb kísérlet.

2. perc: Török szerez labdát, a szélen megúszik, majd a kipattanóját Busila vágja Szécsi kapujába. Vezet a Beton! 4-3. Alig érnek fel a szegediek, már jöhetnek is vissza védekezni. Kovács esélyt sem hagyott a védőknek, ismét egál. 4-4.

1. perc: Töröknek is szerencséje volt Grahammal szemben, jöhetnek a hazaiak. Busila lövi fejbe Szécsit, a labdát a nézőtérről szedik össze. Fórban támad a Beton, Vindisch gyorsan él is a lehetőséggel. 3-3.

1. negyed (2-3)

8. perc: Nem sokáig örülhettünk az egálnak, Komlósi kiállítása után Graham szerzi vissza a vezetést az egrieknek. A negyed végén 2-3.

7. perc: Nagy szerencse, Bundschuh előnyben vágja Baksába a labdát. Feléledtek a dobok és a dudák, előnyben támad a Beton. Molnár parádés gólt szerez, erre emlékezni fogunk. Megvan az egyenlítés. 2-2.

6. perc: Lehmann-Török páros védekezett kiválóan, ismét a hazaiak jöhetnek. Jó lenne egyenlíteni. Erre viszont várni kell, Bundschuh cseni el a játékszert.

5. perc: Most egy távoli lövés, Vindisch engedi el, de sajnos csak kapufa. Egy pillanatig megfagyott a levegő az uszodában.

Szétszedte az Eger a Szegedet. Fotó: Schmidt Andrea
Szétszedte az Eger a Szegedet.
Fotó: Schmidt Andrea


4. perc: Molnár csavar mellé, az ellentámadásban Baksa jön ki jó ütemben. Ismét nálunk a labda. Molnár küzd a centerrel és a kapussal, de végül Szécsi győz.

3. perc: Graham vágja mellé, de a szegedi támadás se sikeresebb. Bundchuh úszik meg, hatalmas gól a vége. Ismét a vendégeknél az előny. 1-2.

2. perc: Lehmann akcióból egyenlít, zúg a Hajrá Szeged. 1-1.

1. perc: Vindisch jobb benyúlással hozta el a labdát Graham kezei közül.
Vindisché az első próbálkozás, de Szécsi a kapufára tolja.
Megvan az első előny, de sajnos az Egeré. Biros vágja be a védők kezei között. 0-1.

18.20: A közönség szinte színig megtöltötte az újszegedi sportuszodát, sokan érzik, itt ma nagy csata várható. A Betonnak még mindig nélkülöznie kell Somogyi Balázst, de az Eger se 100%-osan várja a találkozót.

Korábban

Időtlen idők óta vetélytársa egymásnak a Szeged és az Eger férfi vízilabdacsapata. Késhegyig kiélezett csatákat vívnak egymással, ezeken az összecsapásokon kizárt, hogy unatkozna a néző. Garantáltan ma sem fog az újszegedi sportuszodában 18.30-kor kezdődő bajnoki rangadón, amelyen a negyedik fogadja a másodikat. A két csapatot nyolc pont választja el egymástól, de gyorsan tegyük hozzá, a hevesiek egy meccsel többet játszottak. Amennyiben a Beton győzelmével fejeződne be a találkozó, és Molnár Papeszék sikerrel zárnák az elmaradt mérkőzésüket is, már csak két pont lenne Birosék előnye.

Az elmúlt évek során Egerben nem termett babér a Szegednek, viszont a Tisza partján a Gerendás-alakulat szokott hoppon maradni. A napfény városában legutóbb 2008. október 23-án csaptak össze a felek, arra a meccsre nem szívesen emlékeznek Háraiék. Varga Péterék ugyanis nagyszerű teljesítményt nyújtva 8–5-re nyertek.

A hazaiak ismételni, a vendégek javítani akarnak. Egyik sem ígérkezik könnyű feladatnak.

A bajnokság állása

1. Vasas 13 11 1 1 195 – 86 34
2. Eger 13 13 1 1 149 – 90 34
3. FTC 13 10 1 2 136 – 101 31
4. Szeged 12 8 2 2 126 – 82 26
5. Domino 12 7 1 4 124 – 87 22
6. Szolnok 12 5 4 3 111 – 98 19
7. Újpest 12 3 1 8 82 – 126 10
8. Pécs 12 2 2 8 97 – 133 8
9. BVSC 13 2 1 10 97 – 166 7
10. OSC 13 1 1 11 95 – 157 4
11. Szentes 13 1 1 11 81 – 167 4

Olvasóink írták

 • 9. zehn 2010. február 21. 15:53
  „Itthon azért mindenkit meg kellene vernie ennek a csapatnak.”
 • 8. theseus 2010. február 21. 11:17
  „Az igaz, hogy nem kellene szó nélkül hagyni a játékvezetők ténykedését. Kásásnak mégis csak nagyobb tekintélynek kellene lenni Gerendásnál, aki eddig főleg csak a balhéiról híres - igaz, úgy látszik, ezzel hatni tud egyes bírókra.
  A rájátszásban csak akkor lesz esélyünk az éremre, esetleg a döntőbe jutásra is, ha semleges lesz a játékvezetés, magyarul egyenlő esélyeket kapunk a többi csapattal.”
 • 7. theseus 2010. február 21. 11:09
  „Majd a rájátszásban visszavágunk! Lehet még ebből érem a bajnokság végén.”
 • 6. Yucca 2010. február 21. 10:12
  „5. - Ez a mostani még csak az alapszakasz 4. helyezése (és annak sincs még vége!), a végső sorrend majd a rájátszásban dől el. Egyébként ott is ezt látom reálisnak, -- szerintem a 3. hely csak álmodozás.
  Ne legyen igazam!!!!!”
 • 5. $exgod 2010. február 20. 20:55
  „Nem baj jó a Beton a 4-ik helyre...remélem-már az is szép eredmény! (lenne)”
 • 4. Yucca 2010. február 20. 20:14
  „Sajnos mindig a végét rontjuk el, -- ez valami átok?
  Persze nem kétséges, benne volt a bírók keze is, de tény, hogy a végén, döntetlennél lehettünk volna mi az ügyesebbek (vagy a szerencsésebbek) egy picike góllal.
  Mostmár nem bánom, hogy nem tudtam kimenni, - nyilván infarktust kaptam volna. Felmerül a kérdés, Molnár Papesz remek játéka és góljai nélkül mi lett volna velünk?
  kár érte.”
 • 3. polgár 2010. február 20. 20:01
  „Alapjában véve végig jobban játszott 1 lehelletnyivel az Eger, ez nem kérdés.
  De amikor az utolsó negyedben elmentünk 2 góllal abaszolút olyan képe volt a mérkőzésnek, hogy ezt megnyerjük. Ekkor jött a 2 bíró hathatós segítsége az Egernek, mi rögtön kettős emberhátrányba kerültünk, majd bekaptunk egy abszolút vitatható 5 méterest is. El is ment rajtuk a meccs.
  Nem értem, hogy egy EL csapatnak miért van erre szüksége. Sajnos idehaza még mindig a Vasas, az Eger és a Domino a favorit a játékvezetőknél...”
 • 2. tomix 2010. február 20. 19:51
  „ISMÉT GRATULÁLOK .....!”
 • 1. TUTI 2010. február 20. 19:40
  „khm....Izé!
  HAJRA SZEGED!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: tizenöttel verték a Halast

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata szombati bajnokin sima, sőt fölényes győzelmet… Tovább olvasom