Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Szeged Beton: egy kézben az irányítás

Közel három hónapja közös kézbe került a szegedi vízilabda irányítása. Június elejétől Körtvélyessy Péter immár nemcsak a Szeged Beton VE, hanem az utánpótlást jelentő Szegedi Vízipóló Suli (SZVPS) elnöke is.
A felejthetetlen Lihotzky Károly halálát követően teljes tisztújításra került sor az SZVPS-nél. Az felnőttekhez hasonlóan az utánpótlásnál is Körtvélyessy Péter tölti be az elnöki posztot.

– Eddig együttműködési megállapodás alapján folyt a munkakapcsolat a két egyesület között – tájékoztatta lapunkat a sportvezető. – A szövetség elfogadta, hogy az SZVPS jelentette a Szeged Beton utánpótlás bázisát. Afférok nélküli, normális kapcsolat alakult ki a két egyesület között, de miután a sajnálatos esemény bekövetkezett, elhunyt Lihotzky Karcsi, arra próbáltam törekedni, hogy az irányítás közös legyen, egy kézbe kerüljön.
Ez végül bekövetkezett, és a klub első emberének mindjárt akadt bőven dolga.
– Megoldhatatlan volt, hogy a pólóst jogilag nem tudtuk rendesen a Szegedhez kötni – folytatta Körtvélyessy. – Ez talán így most már könnyebb lesz, de nem ártana, ha az országos szabályozáson némileg változtatni. Egyelőre megoldhatatlan, hogy átigazolás esetén normális összeget lehessen kérni egy-egy tehetségért. Pedig ezekért a srácokért fizetni kell(ene), hiszen évente jó, ha egy olyan gyerek kijön, aki pár év elteltével meghatározó játékosa lehet mondjuk az első öt magyar csapat egyikének.

Pólóstoborzó

A Szegedi Vízipóló Suli várja azokat az 1997-ben, 98-ban és 99-ben született – úszni tudó és nem tudó – gyerekeket, akik kedvet vagy tehetséget éreznek a vízilabda iránt. Jelentkezni hétfőtől péntekig az újszegedi sportuszodában 16 és 17 óra között lehet Schrancz Marietta (30/307-0355) úszó-, valamint Lengyel Gábor (30/4701-304) vízilabdaedzőnél.

Az elnök beszélt arról is, hogy az utánpótlás korosztályoknak nem ártana követniük az első csapatnál folyó szakmai munkát.
– Fontosnak tartom az igazodást, elsősorban az ifjúságiaknál és a serdülőknél. Mondok is egy példát: köztudomású, hogy a Gyöngyösi-legénység jól védekezik. Egyáltalán nem lenne baj, ha az SZVPS-nél a 16, 17, 18 éves srácoknál is ezt súlykolnák az edzők. De javulni, előre kell lépni még az úszástudásban is. Ezt úgy tudnám elképzelni, hogy a gyerekek nálunk tanulnának meg úszni. Ehhez profi úszóedző kell. Már léptünk is ebben a kérdésben, alkalmazzuk Schrancz Mariettát. Feladata a négy úszásnem megtanítása, illetve a már úszni tudók technikájának a korrigálása.

A jövőben megoldásra váró problémák között az egyesület első embere is említett egyet.
– Szeretnénk a különböző korosztályos csapatainknak minél több játéklehetőséget biztosítani. De ez elképzelhetetlen a város segítsége nélkül. A sportigazgatóság maximálisan partner ebben, köszönet érte. A feladatok sokaságából is kitűnik, a klub irányítása sokrétű, szerteágazó. Éppen ezért került bevezetésre az ügyvezető elnöki pozíció, melyet a serdülő és az ifjúsági gárda edzője, Éles Vilmos tölt be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürészék ezüstérmesek

A házigazda magyar válogatott a második helyen végzett a Győrben zajló UNIQA Kupa nemzetközi női… Tovább olvasom