Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Szeged Beton: Elődöntőt ígér az új ötösfogat

Tegnap délután a Virág cukrászda teraszán bemutatták a Szeged Beton LEN-kupa- győztes férfi vízilabdacsapatának új szerzeményeit: dr. Molnár Tamást, Vindisch Ferencet, Ágner Zoltánt, Somogyi Balázst és a román Andrei Busilát. Az újak megegyeztek abban, hogy szeretnének emlékezetes idényt produkálni.
- Izgalommal várom a kezdést – kezdte a tegnap délutáni sajtótájékoztatót Körtvélyessy Péter, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke. – Kíváncsi vagyok, milyen csapatunk lesz. Sokan féltettek bennünket, amikor meghatározó játékosok igazoltak el tőlünk. Sikerült azonban Varga Tamást, Weszelovszky Lászlót, Milos és Mihajlo Koroliját, Vojszlav Vejzagicsot, Éles Vilmost és Molnár Pétert olyan játékosokkal pótolni, akik nagy erősítésnek számítanak, nemzetközi szinten is jegyzett vízilabdások. Komoly erőpróba előtt áll a csapatunk, a magyar bajnokság és kupa mellett a LEN-kupában és a szuperkupában is helyt kell állnunk.

Az öt új fiú pedig nem más, mint a háromszoros olimpiai bajnok dr. Molnár Tamás, a magyar válogatott Vindisch Ferenc, a román válogatott Andrei Busila, az egykori junior vb-gólkirály, Somogyi Balázs és az egykor már Szegeden is pólózó Ágner Zoltán.

Optimista kvintett. A Szeged Beton VE új szerzeményei, állnak (balról): dr. Molnár Tamás és Andrei Busila, ülnek: Vindisch Ferenc, Somogyi Balázs, Ágner Zoltán. Fotó: Schmidt Andrea
Optimista kvintett. A Szeged Beton VE új szerzeményei, állnak (balról): dr. Molnár Tamás és Andrei Busila, ülnek: Vindisch Ferenc, Somogyi Balázs, Ágner Zoltán.
Fotó: Schmidt Andrea

– Nem tudom elmondani – kapcsolódott a beszélgetésbe a Szeged Beton klasszisa, Molnár „Papesz" –, hogy milyen jó érzés visszatérni szülővárosomba. Az egész család, a feleségem és az ikreim nagyon élvezik az itteni életet. Milyenek az edzések? Ezt is nagyon élvezem, Zoli bácsi változatos tréningeket vezényel, olyan új dózist kaptam eddig, ami még nagyobb munkára ösztönöz.
 Kellenek a bérletek

Juhász György, a Szeged Beton VE szakosztály-igazgatója elmondta, a LEN-kupa-győzelem hatalmas lökést adott a sportágnak Szegeden. Olyan érdeklődés van a meccsek iránt, hogy a klub történetében először árulnak majd bérletet, amelyet a szeptember 18-án és 19-én megrendezendő szegedi nemzetközi vízilabdatorna (Szeged Beton, Honvéd, Eger, Cattaro, Vojvodina lehet az indulók között) idején kezdenének árusítani.


– Nem vagyok vándortípus – vette át a szót Vindisch –, de két hét szegedi tartózkodás után ki merem jelenteni: jól döntöttem, amikor elfogadtam a Szeged hívását. Erős csapatunk lesz, gyors játékra leszünk képesek, és döntőbe várom az új csapatomat.

– Otthon büszkék rám – folytatta a beszélgetést Busila –, Romániában is tudják a vízilabdát szeretők, hogy a Szeged LEN-kupa-győztes csapat. Mivel játszottam Olaszországban, így a taljánoknál játszó magyarokat is felhívtam, informálódtam új csapatomról. Jók leszünk.

– Hogy melyik sport nyer otthon? A vízilabda, ez nem kérdés! – jött sorrendben negyediknek Ágner, akinek kedvese, Kováts Nóra a Szeviép és Pécs kosarasa volt, illetve apósa, dr. Kováts Gábor az NB I-ben is futballozott. – Öt éve játszottam már Szegeden, a város csak szépült, a csapat viszont rendesen átalakult. Nem vitás, a négybe várom a Betont a bajnokságban és a kupában is.

– Azért érzem magamon – zárta a beszélgetést a szentesi születésű Somogyi –, hogy lassan három hete alapozó munkát végzünk, így a mostani időszakban kicsit fáradtabbak vagyunk. Izgalommal várom a szegedi bemutatkozást, főként az első meccset nevelőegyesületem, a Szentes ellen.

Olvasóink írták

  • 1. Yucca 2009. augusztus 26. 10:33
    „Ott voltam tegnap, nagyon szimpatikus az öt "új fiú", bízom bennük és a jó eredményekben! Hajrá Szeged!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svéd keret a magyarok és a máltaiak ellen

Kihirdette kedden a magyarok és a máltaiak elleni világbajnoki selejtezőkre készülő svéd… Tovább olvasom