Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Szeged és Makó egyesül a fociban: az NB II-ben ősztől a Szeged 2011 indul

Szeged - Sajtótájékoztatón jelentette be Botka László, Bozóky Imre és Kiss-Rigó László, hogy a Makó FC helyett Szeged 2011 néven indul focicsapat az NB II-ben.
- Szeged városában több mint egy évtizede nincs minőségi futball, a csapatok csak és kizárólag önkormányzati forrás témogatásból tartották fenn magukat. Tizenkét focicsapatra több mint 62,5 millió forintot fordít a város, mégsincs minőségi foci – mondta Botka László polgármester, aki elmondta, most megteremtődött a lehetőség arra, hogy az NB II-ben indulhasson szegedi focicsapat.

Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök azt mondta, egy évvel ezelőtt, amikor az egyházmegye megalapította a Grosics Gyula futballakadémiát, akkor az is cél volt, hogy Szegeden legyen végre magasabb szintű, minőségi futball. - Ennek egyik és első lépcsőfoka volt, hogy a KITE-Szeged elindult az NB III-ban, ahol ezüstérmet szerzett. Hogy itt vagyunk, az nagy mértékben köszönhető a város támogatásának – tette hozzá a püspök.

Mission accomplished! Fotó: delmagyar.hu
Mission accomplished!
Fotó: delmagyar.hu

Bozóky Imre azt mondta, bízik abban, hogy sikerül visszahozni azt a varázslatos légkört Szegedre, amit a labdarúgás jelent. Sajnos manapság ezt a varázst sok helyen átvette a gyűlölet, az acsarkodás, jegyezte meg. - Ha két egyesület fuzionál, akkor a versenyzési jogok egyesülnek és mind a két jogon indulhatnak a csapatok. A Makó FC és a kiskundorozsmai klub egyesült, az NB II-es jog Szegedre került, így a Makó helyén indulhat a szegedi csapat, míg a Maros-parti városban NB III-as csapat lesz - ismertette a helyzetet az MLSZ egykori elnöke, az 1994-es amerikai világbajnokság döntőjének egyik partjelzője.

A gazdasági társaság teljes jogú tulajdonosa a Szeged-Csanádi egyházmegye. - Újra kell építeni egy klubot, egy csapatot. Ezt azzal a korrektséggel, nyíltsággal szeretnénk elérni, ami ezt a várost jellemzi. Teljes átláthatóságot akarunk, a klubba nem jöhetnek fekete pénzek, tiszta, világos, átlátható gazdálkodást akarunk - mondta Bozóky Imre, aki azt is elmondta, bízik abban, hogy a Grosics-akadémia játékosainak lesz lehetőségük a szegedi csapatban kiteljesedni. A cél az, hogy felépüljön egy stabil NB II-es klub, tette hozzá Bozóky.

Szeged és Makó egyesül a fociban - képek a sajtótájékoztatóról. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Botka hozzátette, az NB II-es csapatnak 40 millió forintot biztosít Szeged, a többit össze kellene szedni szponzori pénzekből. A 40 millió forintnyi támogatás azt is jelenti, hogy a másik 11 csapat 20 millió forinttal kevesebbet kap.

A csapat neve Szeged 2011, a klub a Felső-Tisza parti stadionban játssza majd a meccseit. A csapat vezetése még nem alakult ki teljesen. Botka ezzel kapcsolatban megjegyezte, Szeged most sem kért tulajdonrészt a csapatból, de önkormányzati kapcsolattartója lesz a csapatnak.

A bajnokság augusztus 20-án indul, egy héttel korábban kupamérkőzést kell játszani, a csapat a felkészülést július 10-e körül kezdi.

Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. putyo09 2011. június 30. 19:19
  „Mellesleg az egyházról jut eszembe...
  http://tinyurl.com/63wt4pu”
 • 57. airwaves 2011. június 30. 10:46
  „Zuhanyhíradó: a 2012-2013-as bajnoki évre egyesül a Szeged 2011 és a Barcelona! Ennek köszönhetően a Szeged indulhat a BL-be...”
 • 56. Együgyű 2011. június 30. 09:21
  „,,Botka hozzátette, az NB II-es csapatnak 40 millió forintot biztosít Szeged, a többit össze kellene szedni szponzori pénzekből. A 40 millió forintnyi támogatás azt is jelenti, hogy a másik 11 csapat 20 millió forinttal kevesebbet kap."
  Igaza van Botka úrnak! A szegedi nézőszám is ezt igazolja, sőt a makói és a dorozsmai is.
  A nézőszám alapján kellene támogatni a Szeged 2o11-et.”
 • 55. Lokálpatrióta 2011. június 30. 00:13
  „Sajnálom a Makó FC-t. Ha jól tudom a licenszre megvolt a pénz, csak másra nem futotta. Sokkal gerincesebb lett volna a szurkolókkal szemben, ha (fizetés híján) nekifutottak volna a következő idénynek egy, az utánpótlásból verbuvált csikócsapattal, és ha úgy estek volna ki, akkor nem lenne ilyen keserű szájíze a szurkolóknak, nem éreznék magukat becsapva. Nem értem a döntését a makói vezetőségnek pláne úgy, hogy az új törvény alapján bizonyos csapatsportok támogatása cégek részéről leírható lenne az adóból + egyszerűbb adózásra jogosítana fel - ergo számíthattak volna némi bevételnövekedésre. Summa summarum ez így nem volt fair azokkal a szurkolókkal szemben, akik végig kitartottak mellettük és bíztatták őket, még a nem túl fényes tavaszi szezon ellenére is.

  A szegedi lekicsinylő hozzászólóknak pedig ajánlom figyelmükbe a makói műfüves edzőpályákat, sőt az egész komplexumot - lenne mit fejlődnie egy-két stadionnak náluk is - nem is beszélve az utánpótlásnevelésről, illetve az elmúlt évek eredményeit (magyar kupa, dobogós hely NBII-ben), amit a Makó FC önerőből, indulási jogok megvásárlása nélkül ért el...

  Hajrá Makó FC! Úgyis feljutunk megint (önerőből)! :-)”
 • 54. W666W 2011. június 29. 15:16
  „Egy NORMÁLIS labdarugócsapat évi 300 millából áll meg akkor nyugodtan lehet készülni és nem "egyidényes" csapat lesz esetleg..
  De akkor Mi lesza Tisza Volánnal aki ugye nem egyesülget senkivel Csak a saját erejéböl szeretne feljutni..Milyen rohadt piszkos ügyletek folynak itt és még az egyház is a nevét adja hozzá..Az meg külön vicc hogy a Felsö Tiszaparti putriban akarják a meccseket tartani Az a stadion már Nagylaki Kálmán idejhében is egy lepusztult intézmény volt az összedölés szélén és azt hiszem azóta nem sokat javítottak rajta....Amilyen töketelen a városvezetés olyan töketlen lesz a foci is..Botkának a mondta, hogy 62.5 millió zít csapatra egyszerüen nevetséges....NB 2 ?? meg kis tarajam azt nekik NB2 öt..nevezzenek a legalsó osztályba aztán volna 5 évük, hogy felkerüljenek..na az teljesítmény lenne így meg csak köpni tudok Rájuk”
 • 53. putyo09 2011. június 29. 13:13
  „"Tizenkét focicsapatra több mint 62,5 millió forintot fordít a város, mégsincs minőségi foci" -Botka-. No Comment. És mi lesz ha véletlenül felkerül az elsőosztályba? :)
  Nagyon sajtszagú ez az egész "befektetés", ismerve Botka korábbi, futballért tett erőfeszítéseit.”
 • 52. picipest 2011. június 28. 21:18
  „erre van pénze az egyháznak??hihetetlen...”
 • 51. Jozsoci 2011. június 28. 21:16
  „A püspök úr minden meccs előtt külön misét mond a csapatért, így jönnek sorban jönnek a győzelmek! A játékosokat meg Isten fizesse meg!”
 • 50. vassmazsola 2011. június 28. 20:59
  „Sajnos ez egy hirtelen létrehozott gazdasági társaság,aminek se játékosa de ami a legszomorúbb szurkolója sincs...egy csapatot szeretni sokkal több kell mint adok neki egy nevet és tessék emberek lehet szurkolni itt van a cirkusz... én a CSAPATOMHOZ több évtizede kötődöm! ezt csak nálunk lehet megcsinálni,Argentinában szerintem ha ilyen történne a Holdra száműznék a vezetőséget,adjuk-vesszük az indulási jogokat....szégyen”
 • 49. rodnás 2011. június 28. 20:49
  „Hajrá Szeged 2011! Eleinte nem lenne szerencsésebb a SZVSE stadionban rendezni a meccseket? A Felső-Tiszaparti stadion eléggé le van amortizálódva + néhány száz néző nagyobb hangulatot tud kelteni egy kisebb stadionban, mint egy nagyobban!”
 • 48. laca74 2011. június 28. 18:31
  „Dobi...ezek szerint neked sincs rálátásod,ahol müködik a versenysport ott nincs szükség politikára. Se vallásra se más akadályozó dologra, csak a teljesitmény számit ennyi.”
 • 47. dobi 2011. június 28. 17:47
  „juvefan! azért sok rálátásod nincs a versenysportra, ha azt mondod a politikának nincs helye a sportban...”
 • 46. Ebgondolat 2011. június 28. 17:08
  „Ez a Kisrigó előbb-utóbb megüti a bokáját, hogy most már sorozatban együttműködik Botkával! Legalább is ha a narancsos mentalitásból indulunk ki...”
 • 45. skynet 2011. június 28. 17:04
  „Örülök neki,de ezek idióták :)”
 • 44. laca74 2011. június 28. 16:53
  „Azért az már durva hogy az egyházi vezetök mindentudóknak érzik magukat és bele vau-vau már az élet minden területébe. Bezzeg ha forditva lenne hogy fel lennének háborodva. Már a sport sem kivétel ez alól sajna. Nem véletlen hogy egyre többen egyházellenesek.”
 • 43. airwaves 2011. június 28. 16:48
  „A politikusokat és a pártokat tartsák el a párttagok, az egyházakat, a papokat meg a hívők!
  Ki szavaz rá?

  Gyulán a Grosics Akadémia állítólag milliárdokba került. Miből????”
 • 42. laca74 2011. június 28. 16:37
  „Dodó...ott a 2 pont illetve a 3 :)”
 • 41. Pupets 2011. június 28. 16:28
  „Szégyen! Ha nincs Makó, Szegeden sosem lesz foci!!! Miért nem hozzák a meccseket Makóra? Miért nem támogatták a Makót? Itt legalább van foci és utánpótlás!!! Szeged 0 lesz!”
 • 40. dodó 2011. június 28. 16:11
  „Ej, rigó, rigó, kis-Rigó!
  Ha a "gazdasági társaság teljes jogú tulajdonosa a Szeged-Csanádi egyházmegye", akkor mért kéred a pénzünket? Miért nem fordulsz a főnöködhöz?”
 • 39. ultra 2011. június 28. 16:09
  „Egy biztos az NB2-es csapat mellett nincs szükség egy 15-20 m Ft ból gazdálkodó kiscsapatra, azt a pénzt át kell csoportosítani.”
58 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két megyei érem Lignanóból

Az olaszországi Lignanóban rendezték a WUKF felnőtt és veterán karate-világbajnokságot, amelyen a… Tovább olvasom