Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Szeged KE: szélesítenék a piramis alját

Közel száz gyermek kosárlabdázik a Szeged KE női együtteseiben. Az edzők célja a sikeres szereplés mellett az egyre nagyobb utánpótlásbázis kialakítása, a piramis aljának szélesítése.
Öt együttesben 90–100 lány ismerkedik a kosárlabdázás alapjaival a Szeged KE női utánpótlás-együttesében. A szervezetileg a Szeviép-Szeged A csoportos csapatához kapcsolódó csapatokban több nagyon tehetséges fiatal is pattogtat.

– A legkisebbek a kenguru korosztályban játszanak, majd a gyermek, a serdülő, a kadett és juniorcsapatunk következik. A két fiatalabb korosztály területi bajnokságokban szerepel, és onnan juthat az országos döntőbe, míg a három idősebb az A csoportos csapatok számára kötelező korosztály régiós selejtezőkből indulva juthat el az országosra – mondta Láng Imre, aki a kötelezően előírt korosztályok edzője. Idén egyébként a fiatalok voltak a legjobbak: a gyermekeknek most hétvégén, a kenguruknak júniusban lesz jelenésük az országos döntőben – a többi korosztály egyaránt a középdöntőig jutott.

Tehetségekben nincs hiány a Szeged KE-ben. Fotó: Frank Yvette
Tehetségekben nincs hiány a Szeged KE-ben.
Fotó: Frank Yvette

Láng Imre munkáját édesapja, idősebb Láng Imre, Lovász Csaba és Pungorné Kiss Rozália segíti, jövőre pedig Danóczi Linda is csatlakozik az edzői stábhoz.

– A piramis alját kell szélesítenünk – mondta a célokról Láng Imre. – Minél több fiatalt sikerül a kosárlabdapályára csábítanunk, annál valószínűbb, hogy minél többen eljutnak az egyre idősebb korosztályokba. Jelenleg sajnos jellemző, hogy ahogy kijárják az általános iskolát, sokan elmaradoznak az edzésekről, abbahagyják a versenysportot. Ezen igyekszünk változtatni – fogalmazott Láng Imre.

Tehetségek

A Szeged KE együtteséből a legügyesebbnek a junioroknál a már A csoportos játékosnak számító Kováts Annát, a kadettcsapatból Kecskés Fannit és Varga Petrát, míg a serdülőktől Ürmös Esztert, Gyürki Bettinát, Nagy Lilit és Bene Lilit tartják – árulta el Láng Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád megye sportműsora

Tovább olvasom