Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Szegedi az IFSA Magyarország legerősebb embere

Az IFSA Hungarian Sport országos bajnokságát az idén a szegedi Malatinszki Tamás nyerte, s lett kis hazánk legerősebb embere. A polgármesteri hivatal portaszolgálatos őre tavalyelőtt már párosban is a dobogó legmagasabb fokán állt. Vele beszélgettünk sportágáról és a felkészülésről.
Malatinszki Tamásnak már a megjelenése is tiszteletet parancsoló, hiszen a százötven kilójával és a százkilencvenhat centijével a félősebbek inkább átmennek az utca másik oldalára, minthogy vele találkozzanak. Pedig igazán nem egy félelmetes ember. Mint tartják az erős emberek sportjában, a nagy test barátságos szívet takar. Az idei IFSA Magyarország legerősebb emberére pedig ez a jelző nagyon is rá illik. Pedig ebben a sportágban aztán nincs sem korhatár, sem súlycsoport, csak a felkészültség számít.

– Az idei országos bajnokságon tízen kerültünk a döntőbe, s a legnagyobb örömömre nagyon jól sikerült a visszatérésem – magyarázza az Insure 98 alkalmazottja, aki portaszolgálatot tart a szegedi városházán. Majd el is árulja, hogy egy ideig miért nem indult versenyen.

– Öt évvel ezelőtt kezdtem a versenyzést. Előbb a másodosztályban indultam. Majd jöttek az eredmények, s 2005-ben a bajai Forgács Gáborral páros országos bajnokok lettünk. Én pedig egyéniben ezüstérmet nyertem. Sajnos összeszedtem egy sérülést, porcleválásom lett a térdemben. Erre ráment az egész 2006-os esztendő. Ez olyan elszántságot váltott ki bennem, hogy még nagyobb szorgalommal és elszántsággal készültem. Tudom, hogy még mindig vannak lemaradásaim, de azon dolgozom a Szegedi Lelkesedés kiváló súlyemelő edzőjével, Oláh Imrével, hogy sikerüljön a nemzetközi versenyeken is a legjobbak közé kerülni.

Malatinszki Tamás egy ljubjanai versenyen hatodik lett. A trencsényi Közép-Európa-kupán a 18 versenyző között az ötödik helyet szerezte meg. Mint elárulta, az Európa-bajnokságot tapasztalatszerzőnek tekintette, így a 24 indulóból a 15. lett.

A harminchárom éves erős ember naponta edz. A Szegedi Lelkesedés súlyemelő terme mellett speciális gyakorlatokra készül. Hiszen neki koffercipelésben, kőgolyóemelésben, kerékforgatásban, rönknyomásban, erőkalapácsban, autótartásban, súlypiramisban kell – hogy csak néhányat említsünk a feladatok közül – felvenni a versenyt. Azt gondolná az ember, hogy mindehhez speciális étrend szükséges.

– Az nem, de a vitaminokat természetesen be kell vinni a szervezetbe. Egyébként nem is annyira a minőségre, mint a mennyiségre kell figyelni. No meg napjában minél többször kell étkezni. Szerencsére van egy támogatóm, a budapesti Vektor. Az idén még hátravan a páros ob, amelyen a társam a többszörös súlyemelő magyar bajnok Nagy Péter lesz – említette Malatinszki Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fürészék ezüstérmesek

A házigazda magyar válogatott a második helyen végzett a Győrben zajló UNIQA Kupa nemzetközi női… Tovább olvasom