Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Szegedi éremeső az esőben

Magyarország legrangosabb gyorsasági görkorcsolyaversenyét rendezte meg a szegedi Tornádó Team SE és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.
Magyarország legrangosabb gyorsasági görkorcsolyaversenyét rendezte meg a szegedi Tornádó Team SE és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.
13 ország közel 200 indulója állt rajthoz az értékes helyezésekért, amely a kupasorozat végén komoly tiszteletdíjakat jelent majd. Ennek második állomása volt a szegedi verseny.

A magyar egyesületek mellett több országból is érkeztek versenyzők: Ausztria, Svájc, Lengyelország, Németország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia, Szlovákia, Olaszország, Szerbia görkorisai és a Powerslide World Team csapat tagjaként Új-Zélandról és Kolumbiából is rajthoz álltak országuk legjobbjai.

Az oválpálya sebességrekorderei - görkorcsolyaverseny Szegeden. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Többszörös junior- és felnőttvilágbajnokokat, sőt Scott Arlidge új-zélandi versenyző révén világcsúcstartót is láthattak az indulók között a nézők.
A változékony időjárás ellenére is ritkán látható izgalmas versenyeket láthatott a szép számmal kilátogató közönség. Örömére szolgált a rendezőknek, hogy a környező iskolákból sőt óvodákból is nagylétszámmal jöttek a fiatalok a magyarok biztatására.

A tavalyi Eb-váltó ezüstérmesei – Gardi Dominika és Sántha Blanka – elosztották a rövid és a hosszú távokat. Dominika a rövidtávú összetett, Blanka pedig a hosszútávú összetett győztese lett a kadett korosztályban. Mögötte szintén a tornádós Deák Dóra végzett. Monostori Eszter igazi ünnepi formában versenyzett születésnapja alkalmából, ő a junior B-sek rövidtávú összetett győztese lett.

Az oválpálya sebességrekorderei - görkorcsolyaverseny Szegeden. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Dékány Bence meglepetésre a hosszútávú összetett ezüstje mellé a rövidtáv aranyérmét is el tudta könyvelni magának. Hülber Dániel az idén került fel a nagyon erős junior B korosztályba, és remek eredményt harcolt ki magának a sprint összetett bronzérmeseként. A hasonlóan nagyon erős junior B-s női mezőnyben Török Réka a legjobb magyarként 4. tudott lenni a hosszútávú összetettben.

Eredmények

Európa-kupa, rövidtávú összetett, a szegediek eredményei, nők, kadett: 1. Gardi Dominika, 5. Sántha Blanka, 6. Deák Dóra, 7. Kopilovic Eleonóra. Junior B: 1. Monostori Eszter, 6. Török Réka.
Férfiak, junior B: 3. Hülber Dániel. Junior A: 1. Dékány Bence. Senior: 7. Fehér Zoltán.

Hosszútávú összetett, nők, kadett: 1. Sántha Blanka, 2. Deák Dóra, 7. Gardi Dominika. Junior B: 4. Török Réka, 5. Monostori Eszter. Férfiak, junior A: 2. Dékány Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárköziék taroltak

A Szegedi Küzdősport Klub MMA szakosztályának versenyzői két viadalon is elindultak. Tovább olvasom