Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Szél második bajnoki aranya

A pénteki egy-egy arany és ezüst után a szombat egy bronzot (4x100 m-es gyorsváltó), a vasárnap pedig újabb elsőséget (Szél) hozott a SZUE-nak az országos felnőtt úszóbajnokságon.
Engedjék meg, hogy egy kicsit „privatizáljak", és szokatlan módon adjak hírt a Szegedi Úszó Egylet harmadik érméről. Szombaton este – nagyjából 10 órakor – otthon ücsörögtem, éppen letudtam az óraátállítást, amikor pittyegett a telefonom, jelezve, SMS-t kaptam. Kicsit álmosan nyúltam a készülék után, de pillanatok alatt felébredtem: „A 4x100-as női gyorsváltó 3. lett a Kőbánya és a Jövő SC mögött!!! Nagyot úszott mindenki! Frida, Kanga, Zita és Brigi mellett én is boldog vagyok, gondolhatod..." Így, ennyi felkiáltójellel. Jogosan. A küldő Kiss Gyula, a SZUE vezetőedzője volt. A kvartett – a beceneveket megfejtve – Szél Friderika, Lábdy Alexandra, Zalai Zita, Gregus Brigitta összetételben, 16 századdal megelőzve a Dunaújvárost, tempózott fel a dobogóra.

Megszakítva a szegedi krónikát, nézzük, milyen eredményeket értek el a vásárhelyi Hód Úszó SE sportolói, Csókay Miklós edző tanítványai. A 16 esztendős, még serdülőkorú Herczeg András 800 m gyorson 6. lett, ideje, a 8:43.65 új serdülő, ifjúsági és felnőtt városi rekord. Sallai Ágnes, ugyanezen a távon és számban nem került be a legjobb nyolc közé. Vasárnap ismét szoríthattunk Szél Friderikáért, aki az 5. idővel került be az 50 méteres gyorsúszás fináléjába. Itt is címvédő volt.

És az is maradt! A 26.89 másodperces időnél már úszott jobbatt, de a lényeg a címvédés, az újabb elsőség volt. Ez a jelenlegi állás szerint azt jelenti, hogy Friderika 50 és 100 m gyorson, Zalai Zita pedig 50 pillangón vehet részt – az első és a második helyezettek alanyi jogon indulhatnak – a budapesti Európa-bajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már két szegedi úszó az Európa-bajnoki csapatban

Az országos felnőtt úszóbajnokság második napján Szél Friderika (SZUE) 100 méter gyorson megvédte… Tovább olvasom