Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Szeptemberre átadják a sportcsarnokot

A Szeged Városi Sportigazgatóság június negyedikén kezdődött, hatvanmilliós sportcsarnoki és uszodai felújításának július végére ígért befejezését többször is módosították. A Pick Szegedet és a Szeged Betont némileg csak a konditerem átadásának csúszása érintette.
– Akkor lettünk volna csak meglőve, ha nem tudtunk volna a küzdőtérre felmenni július 23-án, amikor megkezdtük a feszített ütemű és programú felkészülésünket az új bajnokságra – nyugtatott meg Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke. A sportvezető azonban elárulta, a konditerem átadásának csúszása miatt módosítani kényszerültek az edzésprogramjukon. Eredetileg úgy tervezték, hogy a csapat egyik fele a konditeremben készül, míg a másik a ligetben fut. Mivel az erősítési munkát az új klinika mellett található teremben kénytelenek a játékosok elvégezni, ezért a futást másutt kell teljesíteniük. Ez pedig pluszidővel és -elfoglaltsággal jár.

– A kisebb kellemetlenségeken kívül például nem hátráltat bennünket, hogy az irodánk egyik fele ki van festve, a másik pedig nincs, de nagyon viccesnek tartjuk – egészítette ki az ügyvezető elnök.

Dobozi Iván technikai vezető az előbbiekhez hozzátette még, hogy a kivitelező igyekszik minden kívánságot teljesíteni, amire példát is mondott: – Azt kértem, július huszadikára olyan állapotba kerüljön az öltözőnk és a szertárunk, hogy abba be tudjunk pakolni, s ezt pontosan be is tartották. Még villanyszerelési munkák vannak hátra, de az egyezségünk értelmében azt akkor végzik el, amikor mi többnapos tornára utazunk. Ez is bizonyítja, hogy mennyire figyelembe veszik az érdekeinket.

Juhász György, a Szeged Beton szakosztály-igazgatója megerősítette a pickesek véleményét.

– Részünkről is csak a konditerem hiánya jelent hátrányt, mivel így ki kellett iktatnunk a délelőtti medencés edzéseket. Azonban nem tart ez a helyzet sokáig, mivel beszéltem Zsigovics Ágostonnal, a konditerem üzemeltetőjével, aki azt ígérte, hétfőn már a csarnokban erősíthetünk.

A csúszás okáról tudakolóztunk a Szeged Városi Sportigazgatóságon. A vezető, a volt válogatott kézilabdás Mezei Richárd a következőket mondta: – Mi már júniusban is jeleztük, hogy némi csúszás várható a közel hatvanmillió forintos beruházás kivitelezésében. Akkor már biztossá vált a július végi átadás elhalasztása. Csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz a csúszás. Pedig akkor még nem is láttuk, hogy mennyi problémával áll szemben a felújítást végző cég a régi, elavult légkezelő bontásakor. Csak hogy érzékeljem a rendkívüli helyzetet: több mint 22 tonna rozsdás, tönkrement vasat kellett kiszerelni a csarnokból és a sportuszodából.

Ez pedig jelentős többletmunkával és időráfordítással járt. Azt is be kell vallani, hogy egy jelentős rendezvénybevétel miatt hat napra mi is leállítottuk a munkálatokat. Azt azért nyugodt lelkiismerettel ki merem jelenteni, hogy a bajnokságra készülő első osztályú csapataink érdekeit maximálisan figyelembe vettük a munkálatok határidejénél. Így a csúszás egyik csapatot sem zavarja a felkészülésben, sőt zavartalanul és főleg normális körülmények között készülhetnek. Az apróbb javítások esetleg némi kényelmetlenséggel járnak majd, de ez nem hiszem, hogy bárkit is hátráltatna. Ami meg nem készült még el, az abszolút nem zavarja a csapatokat. A jelenlegi állapotot figyelembe véve azt kell mondanom, a felújítás csak szeptember első felére lesz készen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arccal a súlyzók felé

Tegnap délelőtt elkezdte az új évadra a felkészülést a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata. Tovább olvasom