Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szeptemberre megújul az Erdei téri sportcentrum

Makó Erdei téri sportcentrumának hat pályájából a belvíz és a rossz talaj miatt sokszor csak a nemrég felújított center volt használható: a város egyébként eredményes focicsapata többször a földeáki pályán edzett. A közelmúltban tízmilliót nyert a kistérség, ebből jut a dréncsövezésre és a talaj kicserélésére is.
Fotó: Schmidt Andrea
Amikor úgy hozza a szükség, Földeákra utazik a Makó FC csapata, hiszen a városi sportcentrum pályái nem mindig alkalmasak az edzésre. Ménesi Gábor, a klub elnöke szomorúan mutatott körbe a három füves és a két edzőpályán, ahol vagy olyan rossz a talaj minősége, hogy az gyakorlatilag akadályozza a játékot, vagy pedig egyszerűen víz alatt áll, saras az egész.

– Évek óta alternatív megoldásokra kényszerülünk mi és sajnos az utánpótlás is, ami csaknem kétszáz gyermeket jelent – mondja Ménesi. – Bár a centerpálya használható, itt zajlanak a mérkőzések, ezért ezt kímélni kell. Ilyenkor a Maros-parti pályákat használjuk, de ez sem mindig jön össze, hiszen az árvíz miatt sokáig nem tudtunk ott gyakorolni.
A másik probléma, hogy télen, amikor korábban sötétedik, szintén nem tudunk edzeni, hiszen gyakorlatilag használhatatlanok a reflektorok, rossz az elektromos rendszer. Reméljük, hogy belátható időn belül megoldódik ez az áldatlan állapot – fogalmazott Ménesi Gábor, aki utalt rá: edzéseket csak késő délután kezdhetnek, hiszen a legtöbb játékos dolgozik, és tanul a sport mellett.

Gyömbér Péter, az utánpótlás vezetője rögtön hozzátette: a kicsik számára most csak a lehetséges pályanagyság negyede, ötöde áll rendelkezésre, ami szintén nem elégséges. Így hosszú ideje nekik is más füves területek után kell keresgélniük.

Jó hír, hogy hamarosan megkezdődhet a pályák rendbehozatala – mondta az áldatlan állapottal kapcsolatban Buzás Péter, Makó polgármestere. – A nagy pályát 2001-ben újíthattuk fel, most pedig a belügyi tárcához pályáztunk, méghozzá a kistérség többcélú társulásának nevében, hiszen a makói foci a környező tizenhat település közös ügye. A központi keretből ötmillió forintot különítettek el a részünkre, így a másik ötmillió, a kistérségi önerő hozzáadásával, felújíthatjuk a pályákat. A tervek szerint szeptember végére már szeretnénk átadni a használható területeket.

Olasz Emiltől, a beruházói csoport vezetőjétől még megtudtuk: a pályák víztelenítését drénezéssel oldják meg, és a felújítás keretében a területet újra feltöltik. A füvesítés mellett automata öntözőrendszert is telepítenek a talajba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi csapat kivívta a szakemberek elismerését

Dabason rendezték meg a fitnesz diákolimpiai döntőt. A Hód-Fitness SE versenyzői közül 12-en… Tovább olvasom