Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Szerdán 18.15-től Velenjében játszik a Pick

Szeged - Az elmúlt hét végén megkezdődtek a csoportküzdelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Mindössze a Velenje–Pick Szeged mérkőzés maradt holnapra, mivel a szlovénok sportcsarnoka az elmúlt hét végén foglalt volt. A Tisza-partiak ellenfeléről a szlovén válogatott Luka Zvizejt kérdeztük.
– Tudom, már évekkel ezelőtt elkerült Szlovéniából. De gondolom, figyelemmel kíséri az ottani bajnokságot. Milyen csapat a Velenje?
– A velenjei kézilabdásokat ismerem, de nem tudom, hogy a csapat milyen játékerőt képvisel. Egy biztos, nagyon kellemetlen ellenfél. Különösen otthon félelmetesen erős. Nem véletlenül lett a szlovén bajnokság ezüstérmese. Úgy tudom, hogy az eddigi bajnoki mérkőzéseiken egyszer – a Gold Klub otthonában – vereséget szenvedtek.

Szurkolói busz

Kedden szurkolói busz indul, mégpedig a Gorenje Velenje–Pick Szeged férfi kézilabda BL-meccsre. Start: 23 óra, Szeged étterem. Jelentkezni az útra a 30/912-2957-es számon lehet.

– Milyen a velenjei közönség?

– Egyet bizton állíthatok: telt ház lesz a csarnokban. Nagy a szurkolói tábora, és nagyon nagy hangulatot csinálnak. Pokoli légkör vár reánk.

– Velenjétől nem messze van Celje, ahová való. Ott lesznek a mérkőzésen a rokonok is?
– Nem csupán a szűkebb rokonság, hanem a bő baráti kör is ott lesz a mérkőzésen – mégpedig Pick-mezben.

– Egyre inkább az látszik, mintha Andjelkovics tehermentesítésére a balszélső poszt mellé megkapná az irányító szerepkört is. Mit szól hozzá?
– Természetesen továbbra is balszélsőnek vallom magam, de ha a szükség úgy hozza, akkor vállalom az irányítást. Nem érzem magam idegenül ezen a poszton sem.

– Mivel lehet megfogni a szlovén ezüstérmest?
– Legelőször is egy határozott és kemény védekezéssel. Másodsorban pedig minimális technikai hibával. A Pick Szeged pedig képes ezt megvalósítani, hiszen jó erőkből álló csapat vagyunk.

Szerdán, csütörtökön és pénteken 15-től 18 óráig elővételben árulják a vasárnapi Pick Szeged– Szarajevó BL-mérkőzés belépőit.

Az első kör eredményei

A Bajnokok Ligája nyolc csoportjában megkezdődtek a küzdelmek. Az első forduló eredményei: Banik Kervina–Barcelona 20–35, Astrahány–Ivry 29–22, Montpellier–Kiel 32–34, Hammarby–Constanca 33–25, Szkopje–Schaffhausen 27–26, Presov–Bregenz 31–26, Portland–Gudme 28–28, Zaporizsje–Csehovszki 20–32, Hamburg–Viborg 35–26, Flensburg–Ciudad Real 26–34, Lubin– Drammen 31–32, Szarajevó–Breszt 28–20, Leon–Zagreb 29–25, Veszprém– Celje 24–24, Reykjavik–Gummersbach 24–33.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második helyen áll a Hungerit Szentes

A női vízilabda OB I harmadik fordulójában is nyert a Hungerit MetalCom Szentes csapata.… Tovább olvasom