Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Szerdán búcsúzik a közönségtől a Szedeák

Szeged - Szezonbeli utolsó bajnokiját játssza holnap 18 órától a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos kosárlabdacsapata, amely a Zalaegerszeg ellen köszön el közönségétől.
Búcsúznak és maradnak.

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata szerdán 18 órától szezonbeli utolsó találkozóját játssza az A csoportban, az újszegedi sportcsarnokban a Zalaegerszeg ellen búcsúzik a közönségétől. A búcsú mellett azonban a maradás is biztos, hiszen a szegedi együttes az utolsó forduló eredményétől függetlenül kiharcolta a jogot, hogy sorrendben a harmadik élvonalbeli szezonját is elkezdhesse októberben.

Levy (jobbra) és a Szedeák szerdán zárja a bajnokságot.  Fotó: Frank Yvette
Levy (jobbra) és a Szedeák szerdán zárja a szezont.
Fotó: Frank Yvette
A találkozón több meglepetéssel is készül a klub: köszöntik majd a 2007-ben NB II-es bajnoki címet nyerő csapat tagjait, akik közül Tanács Attila most is a Szedeák játékosa. Az öt évvel ezelőtti sikerrel indult el a klub azon az úton, amely során stabil élvonalbeli együttes lett. Emellett sorsolnak a szegedi iskolák számára meghirdetett játékban is (lásd keretes írásunkat), és minden szurkoló számára ajándékba adják a lapunk aznapi áruspéldányaiban megjelenő csapatposztert is.

Az viszont korántsem lenne meglepetés, ha Kiss Zsolték győzelemmel zárnák a szezont. A Zalaegerszeg már az osztályozóra készül, a két évvel ezelőtti bajnok a Jászberény ellen harcolhatja ki a bennmaradást. A Szedeák teher nélkül játszhat, a tabellával kapcsolatban már csak az a kérdés, hogy a 11. vagy a 12. helyen zár a csapat. Az a csapat, amely a 2012–2013-as szezonban is az A csoportban küzdhet majd.

Játék és sorsolás
A Zalaegerszeg elleni meccsen is él a Szedeák játéka: a szegedi általános és középiskolák osztályai közül az, amelyik legalább 15 fővel képviselteti magát a sportcsarnokban, ezzel regisztrál a játékba, amely már az utóbbi három hazai találkozón is élt. A négy meccsen részt vevő osztályok között szerdán sorsolnak majd a szervezők, a győztes osztály a klub vendégeként eltölthet egy napot a Napfényfürdő Aquapolisban. Tovább él az a kedvezmény is, hogy szegedi oktatási intézményekben tanuló diákok számára ingyenes a belépés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal: több öröm, mint bánat

A megyei alsóbb osztályú csapatok közül nyert a Kosársuli, az ABCOM, az MNKSE és a másodosztályú… Tovább olvasom