Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Szerencsi Ildikónak egy cím még hiányzik

Szeged - Szerencsi Ildikó, a Szegedi VSE tájékozódási futója az idei országos bajnokságokon két harmadik és egy első helyet szerzett. A felnőtt magyar válogatott az élsportot a tanulás – a gyógyszerész kar harmadéves hallgatója – mellett műveli. Bevallása szerint sokszor nagyon nehéz a kettőt összeegyeztetni.
Aki ismeri a pusztamérgesi Szerencsiéket, annak a fejében azonnal megfordulhat, hogy nem nehéz egy olyan sportos családban élsportolónak lenni, ahol a mozgás, a versenyzés szinte napi program és téma. A mozgatórugó természetesen a testnevelő tanár mama, Szerencsiné Csamangó Jusztina, aki nemcsak szakmai munkájával, hanem mai napig tartó versenyzésével is példát mutatott tanítványainak és gyermekeinek. Így aztán nem csoda, hogy lányai, Ildikó és Dóra is a zsigereikben hordják a sportolás szeretetét. A válogatott Szerencsi Ildikóval beszélgettünk.

– Természetesen már kicsi koromban ott settenkedtem a versenyeken, az edzéseken. Tízéves koromtól pedig már jómagam is rajthoz álltam. Gera Tiborral együtt a mai napig is az edzőmnek tartom édesanyámat – avat be a tájfutással való megismerkedésének rejtelmeibe a szegedi egyetem gyógyszerész karának harmadéves hallgatója. – Apukámat is sikerült egyszer elindítani egy versenyen, azóta is azt emlegeti. Ő végül maradt a szurkolói szinten, de azt nagyon jól csinálja.

Szerencsi Ildikó összpontosítása 3 OB-érmet ért. Fotó: DM/DV

A Szegedi VSE 22 éves kitűnősége legjobb eredményét ifjúsági korában érte el, hiszen akkor Európa-bajnoki ezüstérmet nyert. Tavalyelőtt az Universiadén a magyar tájfutó-válogatott tagjaként ötödik lett. Az idén a címeres mezben részt vett a világbajnokságon, amelyen két számban is kivívta a döntőben való indulás jogát.

– Nem vagyok elégedetlen az idei szereplésemmel – folytatta Ildikó, majd meg is magyarázta, hogy miért: – A váltóban a 13. lett a csapat, de olyan szoros volt a befutás, hogy csak hajszál döntött a sorrenden. A magyar bajnokságon egy táv kivételével dobogóra állhattam: a középtávon második, míg a normál és a sprinttávon harmadik lettem. Azért van bennem egy kis szomorúság, hogy nem sikerült valamelyiket aranyéremre váltanom. Talán majd jövőre.

Majd arról beszélgettünk, hogyan lehet összeegyeztetni az élsportot és az egyetemi tanulmányokat. Hiszen hazai és nemzetközi versenyek, edzőtáborok mellett vizsgákon, gyakorlati foglalkozásokon kell helytállni.

– Nagyon nehéz. Sokszor van ütközés. A vizsgaidőszakban le kell mondani az edzőtáborról. Bármennyire is szeretnék maximálist nyújtani, ez a gyógyszerészet mellett nem mindig sikerül. Jövőre Csehországban lesz a világbajnokság. Legelső vágyam, hogy beválogassanak, s ott pedig egyéniben a döntőben indulhassak, a váltónk pedig egyszámjegyű helyen végezzen – fogalmazta meg 2008-as óhaját Szerencsi Ildikó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szegedi Adidas Kék Mókus-kupa utolsó játéknapja következik

Szeged - Szombaton az adidas Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna utolsó játéknapja következik az… Tovább olvasom