Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Szeviép-Szeged: egyre közelebb a nagyokhoz

A Szeviép-Szeged hatalmas csatában maradt alul a MiZo Péccsel szemben a női kosárlabda-bajnokság vasárnapi rangadóján. A 83–74-es vereség azért is különösen fájó, mert valóban nüanszokon múlott, hogy a mérkőzés végén nem a szegedi játékosok lejtettek örömtáncot a parketten.
A Szeviép-Szeged nyolc napon belül második bajnoki rangadóját vesztette el, ám a soproni kudarccal ellentétben a Péccsel vívott parti a vállalható kategóriába tartozik, sőt. Donkó Orsolya együttese negyven percen át gigászi küzdelemre késztette az európai elitben is jegyzett riválisát, amely csak a hajrában tudta maga javára fordítani a szezon eddigi legszínvonalasabb összecsapását.

A mérkőzést követően a szegedi játékosok sokáig csalódottan gubbasztottak az öltözőben, ők is érezték, nyerhető meccs csúszott ki a kezükből, amiért nem csupán önmagukat okolhatják.

– Amíg hagytak bennünket játszani a bírók, nálunk volt az előny – jelentette ki a csapatkapitány Fürész Emőke, aki ezúttal is a mezőny egyik legjobbja volt. – Nem szeretném kizárólag rájuk fogni a vereséget, természetesen mi is hibáztunk, de kis túlzással Vajda Annára elég volt ránéznünk ahhoz, hogy személyit ítéljenek ellenünk. Összességében büszkék lehetünk magunkra, mert felvettük a Pécs ritmusát, nem rohantak át rajtunk. Bevallom, a végére nagyon elfáradtam, jóformán azt sem tudtam, hol vagyok.

Fürész  jól megnézte a gyűrűt – 16 pontot dobott a Pécsnek. Fotó: Segesvári Csaba
Fürész jól megnézte a gyűrűt – 16 pontot dobott a Pécsnek.
Fotó: Segesvári Csaba

Fürész mellett a Szeviép irányítója, Németh Bernadett is kiváló teljesítményt nyújtott. A válogatott hátvéd nehezen tette túl magát az eseményeken, elmondása szerint a mérkőzést követő éjszaka nem sokat aludt:

– A meccsek után egyébként is rossz alvó vagyok, egyfolytában azon jár az agyam, hogy mit kellett volna másképp csinálni, de most különösen bántott, ami történt. Az utolsó három percben ment el a hajó, amikor a Pécs könyörtelenül megbüntette az eladott labdáinkat. Sajnos volt egy hullámvölgyünk a második félidő elején is, pedig tudtuk, hogy a pécsiek harmadik negyede mindig nagyon erős. Lenne mit mondanom a bírókkal kapcsolatban is, de nem szoktam a játékvezetőkről nyilatkozni, és most sem teszem. El vagyok keseredve, de remélem, mire a Sopront fogadjuk, már negyven percig tudunk maximális koncentrációval játszani, és képesek leszünk a bravúrra.

A Szeviép ma este negyed héttől a B csoportos DEAC SI ellen magyarkupa-nyolcaddöntőt vív. Donkó Orsolya tervei szerint a mérkőzésen azon játékosok is pályára lépnek, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Ennek megfelelően Németh, Fürész és Zserzserunova nem is utazik el a csapattal Debrecenbe, ám a továbbjutás így sem foroghat veszélyben.

Becsületes megtaláló

Desire Almind még vasárnap az egyik hipermarket parklolójában elveszítette az iratait is tartalmazó pénztárcáját, amelyet tegnap délelőtt egy úr visszajuttatott hozzá. A Szeviép amerikai légiósa és a klub vezetői ezúton is köszönetüket fejezik ki a becsületes megtalálónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hód-Fitness érmek a csapat ob-n

Szolnokon rendezték meg a fit-kid országos csapatbajnokságot, ahol a Hód-Fitness SE öt egységgel… Tovább olvasom