Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szilver TSE: az ország legjobbjai

Évek óta az ország első számú táncsportegyesületének számít a Szentesi Szilver TSE, amelyben 35 páros egyesületi keretek között, több mint ezer fiatal pedig a Szilver művészeti iskolájában ismerkedik a versenytánccal.
Vitathatatlanul az ország legjobb táncsportegyesülete a szentesi Szilver TSE. Az 1992-ben alakult klub évek óta folyamatosan az országos ranglista élén végez, meggyőző fölénnyel megelőzve riválisait.

 – A versenytáncot három nagyobb területre lehet osztani: a latin, a standard és a tíztánc kategóriára. A mi egyesületünk elsősorban utóbbi kettőben jeleskedik, több nemzetközi érmünk és temérdek országos első helyezésünk bizonyítja sikerességünket, és az sem titok, hogy a hazai döntőkben legalább az indulók fele szentesi páros – mondta Szatmári Nagy Szilvia, az egyesület vezetője.

A Szilver TSE-ben 35 páros versenyez, ám az egyesület iskolájában, a Szilver Alapfokú Művészetoktatási Intézményben több mint ezren ismerkednek a versenytánc alapjaival.

Életkép a martfűi tánctáborból. A Szilver TSE művészeti iskolájában több mint ezer gyermek ismerkedik a versenytánc alapjaival.  Fotó: DM/DV
Életkép a martfűi tánctáborból. A Szilver TSE művészeti iskolájában több mint ezer gyermek ismerkedik a versenytánc alapjaival. Fotó: DM/DV

– Általában 9–10 évesen kerülhet valaki be az egyesületbe, ehhez azonban legalább 2–3 év előképzettség szükséges. A szakmai munkáért Németh Anikó és én felelek, ám egyik legjobb tanítványom, László Csaba is rendszeresen besegít, külföldi tapasztalatait, újításait megosztja velünk – mondta Szatmári Nagy Szilvia.

 László Csaba egyébként szinte a kezdetektől, 1993-tól tartozik az egyesülethez, az évek során 28 magyar bajnoki címet és Eb-bronzot nyert, Mikes Annával alkotott kettősük a legjobb magyar duónak számít.

– Nemcsak ők, a fiatalabb korosztály is kiemelkedően teljesít. Az ifjúsági párosok között Hegyes Bertalan és Kiss Violetta szinte egyedülálló módon idén megnyerte mindhárom szakág országos bajnokságát, junior II. korosztályban pedig a szentesiek közül Borda Ádám, Korom Eszter duó volt a legjobb, ők az ezüstig jutottak. Tíztánc ob-t nyert a junior I. korosztályban Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka kettőse is, és a gyermekek között is több aranyérmesünk volt – dicsekedett az egyesület vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

FTC-Pick Szeged a kupában

A Magyar Kézilabda-szövetség versenybizottsága csütörtökön kisorsolta a Magyar Kupa-nyolcaddöntők… Tovább olvasom