Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Színvonalas mezőny a Dr. Simády Béla evezősregattán

Színvonalas mezőny gyűlt össze a 25. Dr. Simády Béla nemzetközi evezősregattán, amelyen a felnőtteknél eldőlt, hogy három egység veheti fel a küzdelmet az olimpiai pótkvalifikációért.
Színvonalas mezőny gyűlt össze a 25. Dr. Simády Béla nemzetközi evezősregattán, amelyen a felnőtteknél eldőlt, hogy három egység – sajnos szegedi érdekeltségű nincs közte – veheti fel a küzdelmet az olimpiai pótkvalifikációért, míg a fiataloknál négy démászos helye biztos a korosztályos válogatottban.

Hajóvontató utánfutók a bejáratnál; „Hajde, Alex!" kiáltás a céltoronynál; „Már csak tíz csapás van hátra!" biztatás a lelátó előtt; kerékpárral a tanítványaikat a part mentén végigkövető, síppal, dudával, jó szóval a versenyzőt hajtó edzők csoportja az aszfaltcsíkon – élőképek a szegedi Maty-érről, mégpedig a 25. Dr. Simády Béla nemzetközi regattáról. Megkezdődött tehát a szabadtéri evezős idény, amelynek első, jelentős szegedi eseménye a magyar élvonal mellett felvonultatta a szlovák és a szerb válogatottat is.

A nívós esemény a felnőtteknél komoly téttel bírt: abban a három számban, amelyben még van reális magyar esély – férfi könnyűsúlyú kétpárban már megvan a kvóta, és várhatóan a világbajnok Varga Tamás, Hirling Zsolt duóé a szám –, az olimpiára kijutás rajtja lebegett a sportolók előtt. Ezt a sanszot előbb a müncheni első világkupán, majd ha ott teljesíti a hazai szövetség által előírtakat, akkor a poznani pótkvalifikációs versenyen várhatóan a nőknél egypárban Szabó Katalin (Vác), kétpárban a Verőczi, Bende (Mohács) kettős, a férfiaknál pedig könnyűsúlyú kétpárban a Vinkó, Simon (Szolnok) egység kapja meg.

Egy szegedi első hely: az ifiknél a Matyasovszki Dániel (jobbról), Radics Bence, Pozsár Bence, Bakacsi Norbert négyes győzött. Fotó: Karnok Csaba
Egy szegedi első hely: az ifiknél a Matyasovszki Dániel (jobbról), Radics Bence, Pozsár Bence, Bakacsi Norbert négyes győzött. Fotó: Karnok Csaba

A Démász-Szegedi VE sportolói sok örömet szereztek szurkolóiknak, szüleiknek, trénereiknek, teljesítményüket Dani Zsolt vezetőedző így értékelte: – A viadalon azok indultak, akik a válogatottságra pályáznak. A fiataloknál négyen is bekerültek a korosztályos nemzeti csapatba: Tancsik Judit három számot nyert ezen a hosszú hétvégén, válaszút előtt áll, hogy melyikben, egy-, két- vagy négypárban startol-e az ifjúsági vb-n. A Fehér Szabolcs, Dumitrás István duó az ifi négypár tagjaként versenyben volt az elsőségért a felnőttek közt is, az ő szereplésüket szintén jónak ítélem.

Matyasovszki Dániel jelentette a kellemes meglepetést, ő az ORV-n kaphat szerepet. A felnőtteknél Kitka Gergely saját számában, könnyűsúlyban egypárban a világbajnokságon, valamint az egyetemi és főiskolás vb-n szeretne startolni. Kónya Aliznál partnerhiány van, neki az egyetemi és főiskolai vb mellett az Eb lehet elérhető cél. Összességében azt kell mondanom, kamatozott az a sok munka, valamint felkészülési verseny, amelyen túlvannak a versenyzőink, főleg a fiatalok és a felnőtteknél Kitka.

A megyeiek eredményei

A Csongrád megyei versenyzők eredményei (a Démász-Szegedi VE-t nem jelöltük), szombat, felnőttek, férfiak, könnyűsúlyú kétpár: 6. Molnár Dániel, Radics Béla, kettesek: 3. Márton Gábor, Kiss V. Bence, könnyűsúlyú egypár: 2. Kitka Gergely, kétpár: 6. Vámos György, Horváth Lászó (utóbbi MEC), négyesek: 2. Démász-Szeged (Csatlós Máté, Lele Máté, Molnár D., Radics B.); ifjúságiak, kétpár: 2. Fehér Szabolcs, Dumitrás István, négyesek: 1. Matyasovszki Dániel, Radics Bence, Pozsár Bence, Bakacsi Norbert. Nők, felnőttek, könnyűsúlyú kétpár: 3. Urbaniczki Barbara, Kincses Lilla (Csongrád), egypár: 4. Kónya Aliz; ifjúságiak, kétpár: 1. Tancsik Judit, Tóth Evelyn (utóbbi FEC); serdülők, egypár: 3. Gonda Gréta, 6. Bálint Sára.

Vasárnap, férfiak, egypár: 5. Tari János, kettesek: 3. Kiss V. B., Márton G., könnyűsúlyú egypár: 1. Kitka G., négyesek: 2. Démász-Szeged (Radics B., Lele M., Molnár D., Csatlós M.), négypár: 3. Démász-Szeged-Danubius NHE (Szekér László, Orbán Gergő, Haller Ákos, Erdélyi Zsolt), 5. magyar ifj. vál. (Elekes Szilveszter, Bajnóczki Bence, Fehér Sz., Dumitrás I.); ifjúságiak, négyesek: 2. Démász-Szeged-MTK (Pozsár B., Bakacsi N., May Marcell, Pálffy Róbert); serdülők, egypár: 2. Matyasovszki Dániel. Nők, felnőttek, kétpár: 4. Bélai Ágnes (Esztehe), Kónya A., könnyűsúlyú egypár: 2. Kincses L. (Csongrád); ifjúságiak, kettesek: 5. Dinnyés Eszter, Maróti Mónika, kétpár: 5. Dobó Zsófia, Balázs Réka, négypár: 1. Magyar ifjúsági válogatott (Tancsik J., Tóth E., Kelemen Petra, Horváth Katalin), 2. Démász-Szeged (Dinnyés Eszter, Maróti M., Balázs R., Dobó Zs.); serdülők, kétpár: 4. Balázs, Gonda.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Listavezetőt vert a Tisza Volán

A labdarúgó NB III Alföld csoport 23. fordulójában két megyei csapatunk hajtott végre nagy tettet: a… Tovább olvasom