Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Szóbeli dorgálást kapott

A Pick Szeged–Csömör bajnoki mérkőzésen Nenad Perunicsicset piros lappal kiállították a játékvezetők. Az idegenlégiós a klubvezetéstől szóbeli dorgálásban részesült, ügyét a Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága ma tárgyalja.
Fotó: Gyenes Kálmán
A 17. percben Kovács Péter edző úgy döntött, hogy az addig három gólt szerző Ilyés Ferenc helyére Nenad Perunicsicset küldi. A szerb idegenlégióssal, már csak mérete miatt is alig bírtak a csömöri védők. Az első félidőben egy betöréses lövés közben visszarántották a sérült karját, s egy darabig lent is maradt a padlón. A játékvezetők, mivel nem reagáltak az esetre, úgy tűnt, nemigen akartak tenni semmit, hogy megvédjék a volt világválogatottat. A mérkőzés további részében sem kímélték a képzetlen csömöriek, de a játékvezetők sípja is általában néma maradt. Perunicsicsnél a 49. percben aztán betelt a pohár, a 21-es számmal játszó Pál hátulról úgy rontott neki, hogy közben tarkón vágta.

Nem is kellett más az utoljára a Magdeburggal Bajnokok Ligáját nyerő átlövőnek, szembe fordult a szabálytalankodóval és arcul legyintette. Erre a vendégjátékos a földre vetette magát, s ez még jobban felpaprikázta a pickes kézilabdást, s csak a társak akadályozták meg a súlyosabb bántalmazást. A játékvezetői jelentésbe az került, hogy a csömöri játékos faultját követően a 9-es mezben játszó Perunicsics arcul legyintette a vétőt.

– Természetesen nem mentünk el szótlanul az eset mellett – mondta Lele Ambrus, a Pick szeged ügyvezető elnöke, majd így folytatta: – Kovács Péter edzővel beszéltünk Perunicsiccsel, s nyomatékosan felhívtuk a figyelmét arra, hogy bármilyen sérelem is éri, ilyen sportszerűtlenül a Pick színeiben nem lehet viselkedni. Az önbíráskodás ebben a klubban soha nem volt szokás. Ezért szóbeli dorgálásban részesítettem a játékost.
Nenad Perunicsics azzal védekezett, hogy a játékvezetők egyetlen ellene elkövetett sérelmet sem torolták meg kellő szigorral, s a sok kapott ütés miatt, mert az ilyen eseteken a Bundesligában a játékvezetők nem léptek túl, már teljesen elveszítette a fejét. Megbánta a cselekedetét, s a jövőben jobban uralkodik majd az indulatain.

Dobozi Iván technikai vezető pedig elmondta, hogy kedden tárgyalja a piros lapos ügyeket a szövetség fegyelmi bizottsága, de nem várható súlyos ítélet, mivel ez volt Perunicsicsnek az első ilyen cselekedete, s a kiváltó mégiscsak Pál nagyon durva megmozdulása volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél lábbal már a négyes döntőben a Ferroép csapata

Nyugodtan, de nem megnyugodva utazhat március 11-én a horvátországi visszavágóra a férfi teke… Tovább olvasom