Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Szögre akasztotta a biciklit

A 2008-as pekingi olimpián 12. volt BMX- krosszban, ma már azonban csak a városban jár biciklivel a hódmezővásárhelyi Koromné Hódi Anikó. A 28 éves korábbi kerékpárversenyző két kisgyermek édesanyja, a BMX-ét pedig egyelőre szó szerint is szögre akasztotta otthonában. Mi lett vele? sorozatunkban vele beszélgettünk.
2008-ban néhány napig Hódi Anikóra figyelt a hazai sportélet. A hódmezővásárhelyi BMX-krossz-versenyző a magyar csapatból utolsóként harcolta ki az olimpiai részvétel jogát, így pekingi kiutazása előtt több országos televízióban is szerepelt. Az olimpián a 16 fős mezőnyben a 12. helyen végzett, manapság azonban csak a boltba jár biciklivel.

– Az olimpia után edzősködtem a Hód Kerékpár SE-ben, majd miután kiderült, hogy babát várok, ezt is abbahagytam. 2010- ben volt az esküvőm, kisfiam, Joci 2012-ben, lányom, Vivien pedig 2014-ben született – mesélt a férje nevét felvevő Koromné Hódi Anikó. Boldog családban él párjával, Tiborral, a hároméves Józseffel és a nyolc hónapos Viviennel.

2008-ban az olimpián. Fotó: MTI
2008-ban az olimpián. Fotó: MTI

– A sporttól teljesen elszakadtam, tavaly csak akkor voltam kint a vásárhelyi pályán, amikor versenyt rendeztek. Persze a városban azért kerékpárra pattanok, ám a BMX-emet szögre akasztottam. Szó szerint, hiszen a falon pihen, míg a serlegeim, érmeim egy része nálunk, egy másik adag a szüleimnél lett kirakva, a mezeimet pedig gondosan elcsomagoltam, megőriztem. Néha azért van bennem nosztalgia, gurulnék néhány kört a pályán – talán ha nagyobbak lesznek a gyerekek, lesz rá lehetőségem – mondta.

Hódi Anikó cruiser kategóriában utánpótlás Európa- bajnok volt, BMX-krosszban az olimpia mellett világbajnokságon is indulhatott, amelyet az ötkarikás játékokhoz hasonlóan Kínában rendeztek 2008-ban. Érdekesség, hogy a BMX-krossz Pekingben debütált az olimpián.

– Örök emlék marad az a nyár, hiszen a vb és az olimpia alatt is volt időm nézelődni Kínában. A versenyt is bármikor fel tudom idézni, sűrűn eszembe szokott jutni – árulta el.

 Koromné Hódi Anikó versenysportolóból családanya lett, férjével, Tiborral, valamint gyermekeivel, a 3 éves Józseffel és a 8 hónapos Viviennel él. Fotó: DM
Koromné Hódi Anikó versenysportolóból családanya lett, férjével, Tiborral, valamint gyermekeivel, a 3 éves Józseffel és a 8 hónapos Viviennel él. Fotó: DM

A 2008-as médiafelhajtásból mára nem sok maradt, Koromné Hódi Anikó számára jelenleg a gyerekek jelentik a legfontosabb elfoglaltságot.

– Gyorsan lecsengett az olimpiai láz, ma már csak elvétve keresnek a BMX-es pályafutásommal kapcsolatban. Mielőtt a gyerekek megszülettek, az edzősködés mellett a Klauzál Gábor Általános Iskolában dolgoztam. A diákok azért tudták, hogy a tanító néni milyen kalandokon ment keresztül, többször is tartottam nekik élménybeszámolót – tette hozzá a hódmezővásárhelyi (immár) exsportoló.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olasz, Paplogó, Juhász és Banda aranyérme

Kecskeméten rendezték a dél-alföldi régió kvalifikációs teremíjászversenyét, ahol Szegedről nyolc pályaíjász állt lővonalhoz. Tovább olvasom