Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Szombaton lesz a Szőke Tisza táncverseny

Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Szegeden, az újszegedi sportcsarnokban a Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncversenyt, amely szombaton 10 órakor kezdődik, és a 18 órakor startoló gála révén egészen késő estig eltart.
13. Van, aki babonás, és ennek a számnak különös jelentőséget tulajdonít. Ám ezzel nincs így a 13. Szőke Tisza WDSF open nemzetközi táncverseny szervezője, a Papiron VTK elnöke, Zsilák Zsuzsanna.

– Nem vagyok babonás, így nem hiszek abban sem, hogy ez a szám bármit, rosszat vagy jót jelentene. Az már érdekesebb kérdés, hogy a nevezés elindulása után sokáig csend van, érkeznek ugyan a jelentkezések, de nem nagy létszámban, majd az utolsó egy hétben, de inkább három napban felébrednek az emberek, és ekkor úgy érzik, itt akarnak lenni. Jelenleg nehéz pontos adatot mondani, azt gondolom, hogy száznegyven pár nevezésén már túl vagyunk. Mindez tizenhat országból, és ha ehhez hozzáveszem a svéd pontozót is, akkor már tizenhét nemzetnél vagyunk. Ez pedig a tavalyi tizenöt után előrelépés. Korábban nem volt versenyző például Finnországból, Spanyolországból, Hollandiából, most onnan is jönnek – nyilatkozta Zsilák.

13. alkalommal rendezik meg Szegeden a Szőke Tiszát. Fotó: Schmidt Andrea
13. alkalommal rendezik meg Szegeden a Szőke Tiszát.
Fotó: Schmidt Andrea

Jegyek és program

Az eseményre szóló jegyeket elővételben kedvezményesen is meg lehet vásárolni a következő helyeken: Délmagyarország és Délvilág ügyfélszolgálati iroda (Szeged, Gutenberg utca 5.), KM Tours iroda (Szeged, nagyáruház), Tourinform- iroda (Szeged, Dugonics tér 2.), újszegedi sportcsarnok.
Az eseményen tíz órától D és C osztályos versenyeket bonyolítanak le ifjúsági, felnőtt és szenior korcsoportokban. Ezután körülbelül 14 órakor a WDSF versenyek fordulói következnek junior II., ifjúsági, felnőtt és szenior korcsopor-
tokban. 18 órakor kezdődik a nap fénypontja, a Szőke Tisza 2013 WDSF open nemzetközi táncverseny és gálaest a döntőkkel és a bemutatókkal fűszerezve, így a sportág szerelmesei izgalmas programmal találkozhatnak.

Nagy kérdés, vajon a szombaton rendelkezésre álló idő mennyire lesz zsúfolt.

– Attól, hogy valaki nevezett, még bármi közbejöhet, így az előre tervezett forgatókönyv sem lehet valós. A végleges létszámot a szombat reggeli regisztráció adja majd meg. Az a lényeg, hogy az eseményeknek bele kell férniük a szombatba. Már gondolkodtunk a kétnapos lebonyolításon, de még nem jutott el a megvalósításig. Talán lazább lenne, és megfontolást is érdemelne – vélte Zsilák.

A szervezés több hónapot vett igénybe, a hajrában már az izgalom is szerepet játszik.

– Jó hangulatot várok, amelyet a kiváló párok és nem mellékesen a közönség teremthet meg. A párok révén ez adott, hiszen minőség is társul a mennyiséghez, a nézők pedig remélhetőleg felveszik a ritmust. A szeniorokat nagyon szerették már tavaly is, megható, hogy ennyire népszerűek, ezúttal pedig húsz fölötti pár nevezett mind a két korcsoportjukban – mondta végül Zsilák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: Gallai, Bertók és Mihály volt a védők rémálma

Négy Csongrád megyei érdekeltségű osztály hat bajnokságában választottak gólkirályt a… Tovább olvasom