Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Szűcs Noémi a jövő reménysége

A junior atlétikai Európa-bajnokságon a Hódiák SE 18 esztendős versenyzője, Szűcs Noémi meglepetésre döntőbe került 400 méter gátfutásban, ráadásul nagy egyéni csúccsal.
– Pedig általános iskolában elsősként nem engedték, hogy induljak a mezei futóversenyen. Aztán nagyot néztek, amikor másodikosként azonnal nyertem – emlékezett vissza első sikerélményére a hódmezővásárhelyi Szűcs Noémi, aki a dobogó tetején állva el is döntötte: atléta lesz belőle.
2009-ben csatlakozott is a Hódiák SE egyesülethez, Héjja Antal tanítványa pedig szorgosan gyűjtötte a korosztályos versenyek medáljait.

– Sokáig a hétpróba volt a kedvenc számom, de beláttam, hogy a testalkatom miatt nem tudok komoly nemzetközi sikereket elérni, gátfutásban viszont erre van esélyem. Fél éve döntöttem el, hogy a junior Európa-bajnokságra ki akarok jutni – árulta el a 18 esztendős tehetség.

Eb-döntőig menetelt, jövőre vb-fináléba szeretne jutni. Fotó: Zádor Péter
Eb-döntőig menetelt, jövőre vb-fináléba szeretne jutni. Fotó: Zádor Péter

A korosztályos magyar bajnokságon még épphogy 1 percen kívül maradt az ideje 400 méter gáton, de a svédországi kontinensviadalon átlépte az álomhatárt: 58,95 másodperces egyéni csúccsal jutott a döntőbe, ahol nyolcadik lett.

– Ott elfáradtam, nem is készültem arra, hogy a döntőben is futnom kell. Amikor bejutottam, alig akartam elhinni. A többi rivális csak fáradtan lihegett és feküdt a földön, én pedig úgy mosolyogtam, mint talán még soha – zárta a beszélgetést Szűcs Noémi, aki most már önbizalommal telve ki meri mondani: a jövő évi junior vb-n is szeretne döntős lenni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íjászat: Klagenfurt után Róma is aranyos város lett

34 ország 227 versenyzőjének részvételével Olasz- országban, Rómában rendezték az íjász junior Európa-kupa második fordulóját. Tovább olvasom