Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

SZUE-s érmek Dél-Afrikából

Háromhetes dél-afrikai edzőtábor végén a SZUE nyolc úszója elindult a világ legnagyobb nyíltvízi versenyén, s azon hárman érmet szereztek.
Bán Sándor vezetőedző vezetésével a dél-afrikai Pietarmaritzburg Seals klub vendégeként háromhetes edzőtáborban volt a Szegedi Úszó Egylet nyolc versenyzője. A napi 17-18 kilométeres edzéspenzum mellett egyórás gimnasztikát tartott Bán edző. Majd, hogy lemérje a kemény munka hatását elindította a társaságot a világ legnagyobb nyíltvízi versenyén, amelyet immáron harmincötödik alkalommal rendeztek meg.
A Zulu-földön 1100 méteres magasságban található víztározó méretéről csak annyit, hogy háromszor nagyobb mint a mi Velencei-tavunk.

– A legoptimistább várakozásomat is felülmúlóan szerepeltek az úszóink. Ez pedig azt erősítette meg bennem, hogy csakis kemény munkával lehet eredmény elérni – mondta a szegedi tréner, aki azt is elárulta, hogy a dél-afrikai klub versenyzői ezt a látogatást május végén fogják viszonozni Szegeden.

Ami pedig a Midmar-mile elnevezésű versenyt illeti, az idén összesen tizenhétezer-háromszáznegyvennégyen álltak rajthoz. A legnagyobb szegedi siker az ifjúságiaknál született, hiszen a 2898 leány induló közül Olasz Anna nem talált legyőzőre, s az ezüstérem is a SZUE-hoz került Nagyi Barbara jóvoltából. Hatodik helyen pedig Ambrus Diána végzett. A fiúknál szintén szegedi győzelem született, hiszen a 3200 rajthoz álló közül elsőnek Sibalin Dávid érkezett a célba. A felnőtt női mezőny is igen népes volt, hiszen 3174-en próbálták ki felkészültségüket. A SZUE-sok közül az ebben a korosztályban indulók közül a legjobban Sallai Ágnes végzett, aki tizenharmadik lett, de a sprinter Szél Friderika is a 18. helyet szerezte meg, míg Lábdi Alexandra a 23. lett. A férfiak versenyét a nagy vihar miatt nem tartották meg. A visszaindulás napján Bán Sándor még elindította Dél-Afrika nyíltvízi férfi 5 km-es és női 10 km-es bajnokságán Herczeg Andrást és Sallai Ágnest. Előbbi bronzérmes, utóbbi negyedik lett.

A szegedi úszók a hét végén Vásárhelyen, majd a jövő héten pedig Újvidéken a rövidpályás szerb bajnokságon állnak rajhoz. Március 10-én és 11-én pedig az utánpótláskorúak Münchenben egy nagy nemzetközi verseny résztvevői lesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes a BKV

Ma a fővárosba utazott a Ferroép-Szeged. A férfi teke szuperliga hét végéről elhalasztott… Tovább olvasom