Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Szurkoljunk!

"Ha hiszünk, ha szurkolunk Hrepkáéknak, bizony még az is előfordulhat, hogy nem is olyan nagy sokára, tétmeccsen is legyőzhetünk nálunk magasabban jegyzett nemzetet, arról nem is szólva, esetleg még a csoportból történő továbbjutással is kacérkodhatunk."
Újból lehet kicsit örülni. Ha belegondolunk, az elmúlt hetekben, hónapokban, években min ment keresztül a magyar labdarúgás, milyen mély sebeket okozott nekünk, szurkolóknak, bizony nagyon meg kell becsülni a válogatott egygólos sikerét Kanada ellen. Nyilván nagyfokú túlzásnak számítana, ha most pukkannának a pezsgők, mert egyrészt a juharlevelesek nincsenek a világranglista első hetven gárdája között, másrészt a szerdai találkozó csak barátságos volt. Azt pedig igazából senki nem jegyzi.

Kivéve bennünket, magyarokat. Régen szurkoltak már ennyien a mieinknek tét nélküli mérkőzésen. Legalábbis lélekben. A Fehérváron lejátszott ugyanis több volt egyszerű felkészülési meccsnél.

Jóval több! A magyar labdarúgás jövőképe elevenedett fel. A kezdőben négy újonc kapott lehetőséget Várhidi Péter megbízott szövetségi kapitánytól, csereként beszállt újabb kettő, a kispadon várt bevetésre még három. Nem kellene most fanyalogni, hogy csak egy szerény, 1–0-s sikert értek el a tinik, a pozitív gondolkodásnak kell felülemelkednie: nyertünk!

Remélhetőleg új időszámítás kezdődött a magyar labdarúgásban. Ha hiszünk, ha szurkolunk Hrepkáéknak, bizony még az is előfordulhat, hogy nem is olyan nagy sokára, tétmeccsen is legyőzhetünk nálunk magasabban jegyzett nemzetet, arról nem is szólva, esetleg még a csoportból történő továbbjutással is kacérkodhatunk. A legoptimistábbak eddig is ezt tették, de annak nem volt realitása. A jövőben viszont lehet. Ezért kell segíteni, biztatni Vass Ádámékat. Ezért kellene létrehozni az országban az agárdihoz hasonló futballakadémiából még vagy tízet, ezért kellene megbecsülni a gyerekekkel foglalkozó edzőket.

Higgyünk a fiatalokban, övék a jövő, kizárólag ők emelhetik vissza a korábbi évtizedekben megszokott szintre a jó pár éve csak a futottak még kategóriába tartozó, lesajnált labdarúgásunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándék belépő

Csak ámultak, bámultak az elmúlt szombaton a svájci kézilabdadrukkerek, amikor szinte elözönlötték a… Tovább olvasom