Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Szurkolói kezdeményezés a szegedi labdarúgásért

Szombaton délelőtt Szegeden szurkolói sajtótájékoztatót tartottak az „Együtt a szegedi labdarúgásért" címmel. A városban aláírásgyűjtés kezdődik az egykor szebb napokat látott sportág feltámasztásáért.
Még mielőtt bárki is azt mondaná, hogy minek, annak csak egy mondat Nógrádi Tibortól, az „Együtt a szegedi labdarúgásért" mozgalom vezetőjétől: – Nem NB I-es csapatot kérünk, csak garanciát arra, hogy a városnak lesz stadionja, maradnak futballpályái, ahol edzhetnek a gyerekek. Ezt szeretnénk, nem háborút, a politikát pedig szeretnénk kizárni az akciónkból. Úgy gondoljuk, minden sportág megfér egymás mellett, húsz éve a futballszurkolók ugyanúgy jártak kézilabda-mérkőzésre, kosár- vagy pólómeccsre. Örültünk egymás sikerének. Most is ez lenne a célunk, ne legyen ellenségeskedés, hanem ismét legyen barátság a drukkerek között.

Hetekkel ezelőtt alakult meg az „Együtt a Szegedi Labdarúgásért" mozgalom. Február közepén aláírásgyűjtést indítanak a sportág szerelmesei. Miért jött ez létre?

– Kicsit félünk, hogy az új sportberuházásokkal elveszítik a szurkolók a Felső Tisza-parti stadiont, ezzel pedig halálra ítélik a városban a futballt. Nem az újonnan épülő uszodával és rendezvénycsarnokkal van gondunk, sőt ennek nagyon örülünk, hiszen Szegednek szüksége van rájuk.

Szeretett sportágunkért aggódunk. Éppen ezért lenne jó, ha minél többen csatlakoznának az akciónkhoz. Jó lenne tisztán látni, hogy mi van most a szegedi focival. Jó lenne, ha olyan vezető irányítaná az egyesületet, aki a klubért dolgozik. Jó lenne tudni, ki a tulajdonos, mik az elképzelései a csapattal kapcsolatosan. Ezért hoztuk létre a kis akciónkat.

Ezután Hüvös Gábor, a Tisza Volán Focisuli edzője mondta el: méltatlan körülmények között kell dolgozniuk, van úgy, hogy négy korosztály egy pályán tréningezik. Nyolcvan gyerek edz egy időben. Pedig már nem egy tehetséget „termeltek" ki, igaz, más csapatnak. Dobó Csaba, egykori NB I-es kapus és Balog Zoltán, a szegedi szurkolói csoport vezetője is reményét fejezte ki, hogy kezdeményezésük eredményre vezet.

Olvasóink írták

 • 4. dixi 2008. február 04. 22:23
  „Nagyon nagy baj, ha egy város vezetése idáig jut, hogy gyerekek, fiatalok ellen ilyen bűnt követ el!! Sok gyerek nevelkedett a Tisza Volán védelme alatt, programot, élményt adtak a sokszor hátrányos körülmények között élő kicsiknek! Sajnos az elmúlt években egyre több gyereket vittek el a szülei Szegedről, annak reményében, hogy majd ott több lehetősége lesz a gyereknek a labdarugás területén! Nézzük a nagyokat, Makó NB.II.-es csapatában 10 szegedi fiatal van, és persze kb kétszer ennyi más NBI és NB.II-es csapatban! Ezek a tehetséges fiatalok a Tisza Volán növendékei voltak! Miért nem biztosítja a város vezetése, hogy Szegeden maradhassanak ezek a gyerekek!”
 • 3. géza 2008. február 04. 16:19
  „Focit Szegednek!!!”
 • 2. Player 2008. február 04. 15:28
  „A létesítményhelyzet nagyon elszomorító. Az elmúlt 20 évben egy tucat pálya szűnt meg, lassan már egyáltalán nem lesz hol futballozni a gyerekeknek. Aztán persze csodálkozunk, hogy drogoznak, már 12-14 évesen alkoholtól mámorosan garázdálkodnak, rongálnak Szeged utcáin, arról nem is beszélve, hogy kirabolják, megverik, megalázzák a gyengébb társaikat.
  A sport nemcsak fizikálisan, hanem erkölcsileg és morálisan is neveli a gyerekeket.
  A legtöbb gyerek továbbra is belerúg a labdába, ha odaadják neki, csak sajnos már egyre kevesebb a tér számukra.”
 • 1. néző 2008. február 04. 10:19
  „Támogatom, focit Szeged városnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idegenben nyert a HNKC

A női kézilabda NB I-ben a Goldberger otthonában 23–19-re nyert az ASA-HNKC. Tovább olvasom