Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

SZVSE: kilenc bajnoki cím

A Szegedi VSE tájékozódási futói mindössze öt ponttal maradtak el az öt évvel ezelőtti eredményüktől. Az elért 253 ponttal az ország 120 szakosztálya közül a második helyen végeztek – derült ki évértékelő összejövetelükön.
Az öt évvel ezelőtti csúcsszereplésük után bekövetkezett hanyatlás két éve került a legmélyebb pontra, azóta azonban a Szegedi VSE tájékozódási futói egyre markánsabb résztvevők a sportág 120 hazai klubja között: a Pécs mögött megszerzett második hely önmagáért beszél. Így aztán Szokol Lajos szakosztályvezető, aki egyben a klub elnöke is, büszkén sorolta azokat a sikereket, amelyeket a 250 fős létszámmal működő szakosztály versenyzői elértek.

– Az idén kilenc versenyen indultunk, s kilenc bajnoki címet szereztünk. A legkiemelkedőbben a csapat és a középtávú országos bajnokságon szerepeltünk. Elégedett vagyok az egyéni ob-n szerzett 36 ponttal is. Az egyéni bajnoki címszerzésben azonban elmaradtunk a várakozástól, hiszen mindössze Szerencsi Dóra és Bereczki Máté állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Csapatban azonban elégedettek lehetünk, hiszen hat egységünk bizonyult kategóriájában a legjobbnak – mondta Szokol Lajos.

Az említett aranyérmes helyek mellett Gera Tibor vezetőedző és Szerencsiné Csamangó Jusztina edző tanítványai szinte megszámlálhatatlan dobogós és pontszerző hellyel gyarapították a klub pontjait. De a Szegedi VSE legjobbjai a világversenyeken is öregbítették a klub és a város hírnevét. Szerencsi Ildikó például a világbajnokságon bejutott az A döntőbe, s ott az előkelő 10. helyen végzett. Az ifjúsági Eb-n pedig kiválóan helytállt Szokol Mónika, Tóth Réka, Bereczki Máté, a juniorok kontinensviadalán Szerencsi Dóra, Tóth Réka képviselte hazánk színeit. Rajtuk kívül még Juhász V. Renáta, Zsigmond Tímea, Horváth Tamás és Pongrácz Ervin pályázik jó eséllyel a címeres mez megszerzésére.

Nem szabad megfeledkezni Balogh Piroska technikai vezető odaadó munkájáról, aki nem csupán a szakosztály ügyeit intézi, hanem versenyez is, és dobogós helyekkel gyarapítja a Vasutas tájékozódási futóinak sikereit. A nagyszerű eredményeket mindössze 5,5 milliós költségvetésből érték el, s ha figyelembe vesszük, hogy Szeged városa egy fillért nem adott a szakosztálynak, igazán megemelhetjük a kalapunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó – remi világossal

A szegedi Lékó Péter az ötödik mérkőzésén a második döntetlenjét érte el az oroszországi Elisztában… Tovább olvasom