Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

SZVSE: mindig nyitva a stadion kapuja

Szeged - Szeged egyik legpatinásabb klubja a 92 éves SZVSE. Szokol Lajos, az egyesület elnöke és munkatársai azon dolgoznak, hogy a Vasutas-stadion korszerűsödjön, szebb legyen.
A város szívében található az SZVSE-pálya, a Vasutas-stadion. Idén 92 éves Szeged egyik legpatinásabb klubja. Továbbra is a sport játssza a főszerepet, és idén akár három olimpikonja is lehet az SZVSE-nek.

Három olimpikon?
A Biacsi ikrek már biztos résztvevői a londoni paralimpiának, a két atléta 1500 méteren éremesélyesként veszi majd fel a küzdelmet. Antal Andor tanítványai keményen edzenek, készülnek életük nagy eseményére. Tubak Róbert, klubunk gyaloglója is mindent az ötkarikás szereplésnek rendel alá, tavasszal van még esélye megszerezni a kvótát, ami nagy dolog lenne – kezdte a beszélgetést Szokol Lajos, az SZVSE elnöke.

A Biacsi ikrek a klub büszkeségei. A Pick-bika már nem... Fotó: Schmidt Andrea
A Biacsi ikrek a klub büszkeségei. A Pick-bika már nem... Fotó: Schmidt Andrea


Műfüves tervek
Sok nagy csatát megélt az SZVSE-pálya. Leginkább az emlékezetes futballmeccsekre gondolnak vissza szívesen a szurkolók.

– Nálunk játssza a meccseit a Szeged 2011 labdarúgócsapata, de tavasztól az SZVSE megyei I. osztályban szereplő együttese is visszatér a Vasutas-stadionba. Itt van a székhelye a SZEOL SC Kft.-nek is, amelynek 50–50 százalékos tulajdonosa az SZVSE és a Tisza Volán SC. A SZEOL SC-ben 240 igazolt utánpótláskorú labdarúgót foglalkoztatunk (U12, U19 korosztályok), akik Sahin Tóth Dezső és Halkó Pál irányításával, a Szeged 2011, a Tisza Volán SC, az SZVSE és az FK 1899 Szeged utánpótláscsapataiként játszanak. Szintén itt edz és játssza mérkőzéseit a Baktó SC. Most egy pályázati lehetőségnek köszönhetően minden esély megvan arra, hogy a hátsó edzőpályán kialakítsunk egy világítással ellátott, 3600 négyzetméteres műfüves pályát, amelyet ezután bővíthetnénk nagypályára.

Amatőrök is
Az SZVSE-pályán nemcsak azok találnak kikapcsolódási lehetőséget, akik edzésre járnak, hanem az amatőr sportolók is.

– A nagyközönség számára továbbra is nyitva van a kapunk, bárki futhat, sportolhat. Egyre több iskola tartja itt rendszeresen a sportnapjait. A szakosztályaink élnek, működnek, fejlődnek. A birkózók a padlóról álltak fel 2008-ban, Savanya Ferenc és Benkő Gyuszi bácsi sokat dolgozik a szeretett sportáguk mellett, egyre többen járnak hozzájuk. Népes a futballszakosztály is, a Szeol SC-vel szoros kapcsolatot alakítottunk ki, a tájékozódási futók – Gera Tibor, Szencz Attila, Szerencsiné Csamangó Jusztina vezetésével – is a megszokott létszámon működnek, több kiváló hazai és nemzetközi eredményt szállítottak. Az atlétáink is szép sikereket értek el, Antal Andor, Szabó Erzsébet és Eperjesi László azon munkálkodik, hogy még sikeresebbek legyenek. A salakos pályát is sikerült felújítani, persze nem rekortán, de a maga műfajában az egyik legjobb. Nagyon bízom benne, hogy ha a fejlesztési terveink megvalósulnak, akkor tovább szépül a pálya. Saját bevételeink mellett a 2011-es 15 millió forintos önkormányzati támogatás tette lehetővé a létesítmény ilyen szintű működtetését, fejlesztését, amire 2012-ben is feltétlenül számítunk – fejezte be a gondolatot Szokol Lajos elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentesi jelszó: csak a győzelem!

A Kalo-Méh CS&K Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata ma 18 órakor az OSC-t látja vendégül a Széchenyi ligeti uszodában. Tovább olvasom