Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

T-Home Vivicittá Városvédő Futás Szegeden

Szeptember 13-án ismét megrendezik a Vivicittát, azaz a városvédő futást Szegeden. Már nyolcadik alkalommal állhatnak rajthoz a futás szegedi szerelmesei a T-Home Vivicittá Városvédő Futáson.
A futás célja idén is az egészséges életmód és az autófüsttől mentes, élhető város népszerűsítése. A 3,4 kilométeres futás 10 órakor rajtol majd a Dóm térről, a mezőny pedig Szeged legszebb részein futva, a Dóm tér, Somogyi utca, Kárász utca, Klauzál tér, Széchenyi tér, Takaréktár utca, Tisza Lajos krt., Rakpart, Árvízi emlékmű, Tisza Lajos krt., Aradi vértanúk tere, Rerrich tér, Dóm tér útvonalon haladva teljesíti majd a távot.

A versenyt a Budapest Sportiroda a Szegedi Sport és Fürdők Kft. segítségével rendezi, a fővédnökséget pedig Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere vállalta. A futás egyben a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnoksága is. Az 1–3. helyezett férfi és női futó kerül díjazásra, míg az összes induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.
A T-Home Vivicittá Városvédő Futásra az újszegedi sportcsarnokban ma még lehet nevezni. Minden résztvevő egyedi emblémázott pólót kap, amely örök emlékül szolgál majd erről a remek futóeseményről. Bővebb információ az eseményről: www.futanet.hu.

Forgalomkorlátozás

A szombati Vivicittá-futás miatt a verseny napján 10 és 11 óra között a Dóm tér–Somogyi u.–Kárász u.–Széchenyi tér–Takaréktár u.–jobbra Tisza L. krt. a Belvederig–Huszár Mátyás rakpart–Árvízi emlékmű–Tisza L. krt.–Aradi vértanúk tere–Rerrich tér–Dóm tér útvonalon időszakos forgalomkorlátozás lép életbe. Ezen útszakaszon a versenyt megelőzően ma 18 órától holnap 11 óráig megállási tilalom lép életbe. A rendező Szegedi Sport és Fürdők Kft. kéri a forgalomban részt vevők türelmét és megértését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt egyesülettel kötöttek kiemelt támogatási szerződést

Szegeden, a városháza dísztermében tegnap délben ünnepélyes keretek között írták alá a szegedi… Tovább olvasom