Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Tájfutás: három bajnoki cím

A tájfutók kétnapos országos középtávú és váltóbajnokságát a Bakony hegységben lévő Csehbánya térségében rendezték. Az SZVSE utánpótlás-versenyzői a nyolcszáz induló között minden kategóriában bejutottak a 26 fős A döntőbe.
A tájfutók kétnapos országos középtávú és váltóbajnokságát a Bakony hegységben lévő Csehbánya térségében rendezték. Az SZVSE utánpótlás-versenyzői a nyolcszáz induló között minden kategóriában bejutottak a 26 fős A döntőbe. Amíg a selejtező futamát négyen is nyerték, a döntőre ezt csak a serdülő Tóth Rékának sikerült megismételnie, aki több mint egy percet vert a második helyezettre. Kellemes meglepetés volt, mindkét napon, a junior fiúk dobogós helyezései!

Másnap a váltóra került sor, amelyben mind a fiú, mind a lány serdülő kategóriában SZVSE-győzelem született. Ráadásul a 16-os lányoknál a dobogó második fokára is az SZVSE második csapat állhatott fel! A felnőtt női kategóriában a két szenior versenyzővel – Szabó Andrea, Balogh Piroska – felálló háromfős váltónak a harmadik helyet sikerült megszereznie.

Összességében a PVSK (65 pont) mögött, 60 bajnoki pontot gyűjtve, az előzetes elvárásoknak eleget téve, az országos rangsorban a második helyet szerezte meg a szakosztály. A versenyzőket Szerencsiné Csamangó Jusztina és Gera Tibor készítette fel.

A szegediek helyezései, középtávú ob, F16: 3. Bereczki Máté, 8. Farkas Ottó. F20: 2. Takács Balázs, 3. Viczián Péter. N14: 4. Szokol Mónika. N16: 1. Tóth Réka, 4. Zsigmond Tímea. Szeniorok, N35: 3. Balogh Piroska. N40: 2. Szerencsiné Csamangó Jusztina. F50: 3. Szokol Lajos.
Váltó, F16: 1. SZVSE (Farkas Ottó, Pálinkó Márton, Bereczki Máté). F20: 2. SZVSE (Horváth Tamás, Takács Balázs, Viczián Péter). N16: 1. SZVSE I. (Szokol Mónika, Zsigmond Tínea, Tóth Réka), 2. SZVSE II. (Szokol Boglárka, Kakuk Zsófia, Juhász V. Renáta). N18: 3. SZVSE (Szerencsi Dóra, Farkas Mariann, Nagy Virág). N21: 3. SZVSE (Szabó Andrea, Balogh Piroska, Szerencsi Ildikó).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntőbe vágynak a Hód TC-sek

A Hód TC szuperligás férfi teniszcsapata ma délelőtt a fővárosban, a Tordas ellen a bajnoki… Tovább olvasom