Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Talma, a spártai harcos

Ezen a hétvégén az időjárás szinte minden formájában versenyezhettek a gyorsaságimotoros-világbajnokság résztvevői. Az első napon dermesztő hidegben, pénteken szakadó esőben, majd a futamon tavaszi melegben.
A versenyzőkön kívül a szerelőknek okozott mindez elég komoly fejtörést, mivel ilyen körülmények között nem egyszerű megtalálni a megfelelő beállításokat. A gumi volt a másik kényes kérdés, itt is sokat törték a fejüket a mérnökök a célszerű keverék kiválasztásán.
Pénteken este hatalmas vihar áztatta az asseni paddock lakóit. Talmácsi Gábort éppen a boxoknál érte a felhőszakadás, és a Tóth-csapat étkezőjénél talált menedéket. A tulajdonos, Tóth Imre forró gulyáslevessel fogadta az ázott motorost. A vacsora után a másnapi futamról kezdett beszélgetni a magyar kolónia. Találgatás kezdődött, hogy fagyra vagy vízözönre készüljenek a versenyzők. Talma menedzsere, Stefano mosolyogva vetette fel az ötletet, hogy talán szöges gumikra is szükség lehet, amennyiben esne a hó. Talmácsi komoly arccal válaszolt: „majd kérek a finn Kalliótól, neki biztos van". Hangos nevetés nyugtázta az ötletet.

A futam előtti este Gábor még időt szakított rá, hogy megnézze a 300 című filmet, amelyből erőt meríthet a küzdelemre. A nagy sikerű produkcióban maroknyi spártai harcos küzd a hatalmas túlerőben lévő perzsák ellen. Miután Talmácsi végignézte a mozit, kijelentette, hogy a versenyen spártaiként küzd majd. Hozzátette azt is, hogy nemcsak csatát akar nyerni, hanem a végső sikerhez is a görögök elszántsága kell majd. Hozzátette: ő egyedül megy a riválisok ellen, de ha kell, háromszázzal repeszt majd el mellettük.

A verseny nagyon izgalmasra sikerült a nyolcadliteres kategóriában. Pasini ellépett az üldözőktől, de mögötte kialakult egy boly Talmácsival, Faubellel és Gadeával. A három csapattárs nagy küzdelmet vívott egymással, melynek végén a magyar fordult a legjobb helyen a célegyenesbe, de Faubel gyorsabbnak bizonyult, és így Talma a harmadik lett. A világbajnoki összetettben Talmácsi továbbra is második, a spanyol Faubel mögött csupán hét pont hátránnyal.

Két hét múlva Németországban versengenek majd a motorosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis aranya a Diákolimpián

Diákolimpiai aranyérmet szerzett Kocsis Dominika, a vásárhelyi Szent István Általános Iskola és… Tovább olvasom