Sport

2013.02.23. 12:45

Talmácsi Gábor nem állhat rajthoz vasárnap

A Supersport kategóriában versenyző 31 éves motoros a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete miatt kényszerül kihagyni a viadalt.

A Supersport kategóriában versenyző Talmácsi Gábor a pénteki szabadedzésen elszenvedett balesete következtében kihagyni kényszerül a Superbike gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, ausztráliai idénynyitó viadalát.

A 2007-ben a 125 kcm-esek kategóriájában világbajnok magyar motoros - médiaszolgálatának szombati közleménye szerint - a körülményekhez képest kielégítő állapotban van, de azóta is kórházban ápolják, s nem állhat rajthoz a Phillip Island-i vb-futamon.

A 31 éves pilóta egy olajfolton megcsúszva esett el az első szabadedzésén, s rövid időre eszméletét vesztette. Az elvégzett újabb vizsgálatok kiderítették, hogy - amint az a beszámolóban olvasható - "a fejét ért erős ütés hatására folyadék keletkezett a koponyájában, melynek felszívódási ideje legalább öt-hat nap, valamint eltört az alsó álkapcsa". Talmácsi a bal bokáján is komoly zúzódásokat szenvedett, emiatt egyelőre nem tud lábra állni, és az esés következtében a válláról is csúnyán lehorzsolódott a bőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!