Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Taroltak az UTC íjászai

Érmekben és országos csúcsokban gazdag évet tudhat magáénak 2009-ben az UTC íjász szakosztálya.
A szegedi egyesület versenyzői a júniust sem hagyták sikerek nélkül: felnőtt versenyzőik Szerbiában, utánpótlás-sportolóik Debrecenben állhattak dobogóra.
Rendkívül sikeres évet tudhat magáénak az UTC íjász szakosztálya – a szegedi sportolók 2009-ben eddig 35 versenyen 85 érmet, köztük 42 aranyat szereztek. A sikeres versenyek között több jelentős viadal is volt: országos bajnoki aranyból és ezüstből ötöt, bronzból egyet szereztek a versenyzők, diákolimpiai bajnoki cím kettő került Szegedre, sőt alig fél év alatt legalább öt országos csúcsot is felállítottak az UTC-sek.

A legutóbbi sikert néhány hete, a szerbiai Kelebiján megrendezett nyílt terepíjász országos bajnokságon aratták, ahol a hat szegedi versenyző közül mindenki dobogóra állhatott, közülük négyen, Szűcs Gáborné, Szűcs Edina, Tombácz Attila és Héjja István a különböző csigás kategóriákban arany-, Kis János ezüst-, Nyári István bronzéremmel térhetett haza.

A felnőttekkel egy időben az utánpótlás három tagja Debrecenben szerepelt, ahol mindhárman érmes teljesítményt nyújtottak. A serdülőknél Banda Árpád első, a gyermek kategóriában Volford Anita harmadik helyet szerzett, míg szintén ebben a korosztályban Szőke Elizabet – tőle megszokott módon – országos csúcsokat lőve lett első.

Olvasóink írták

 • 6. melaci 2009. július 01. 14:18
  „Tényleg jó, hogy már íjászatról is lehet itt olvasni. Gratulálok az UTC érmeseinek! :-)”
 • 5. helix 2009. július 01. 07:44
  „Kellemes meglepetés, hogy az íjászatról is lehet olvasni ebben az újságban. Természetesen az UTC eredményei is szépek. Köszönjük a szerkesztőségnek, hogy teret biztosított ennek a hírnek.Mellesleg ebben a hónapban különösen aktuális lehet ez a téma az ópusztaszeri íjásztalálkozó és a hóvégén , az UTC által rendezendő országos szintű minősítő pályaíjász-verseny miatt is.”
 • 4. Hoyt 2009. július 01. 05:35
  „Gratulálok. Nagyon szép eredmények.További sok sikert kívánok.Valóban nincs még vége az évnek,vának még szép eredmények a szegedi íjászokra.”
 • 3. huti 2009. június 30. 21:28
  „Ez igen, és még nincs vége az évnek....
  Sajnos elég sok kevéssé támogatott eredményes sportág létezik. :(
  Pedig az íjászat egyre népszerűbb, lásd a hétvégi Ópusztaszeri eseményeket, hangulatot.”
 • 2. hercehurca 2009. június 30. 18:10
  „Gratulálok az íjászoknak!
  Kicsit elfeledett sportág ez, pedig számos sikert könyvelhetnek el az ország íjászai. Köztük is (mint láthatjuk is), kiemelkedően teljesítenek a szegedi UTC íjászok. Szeged egy kicsit jobban odafigyelhetne rájuk, lesznek itt még sikerek szép számmal!”
 • 1. otiopasco 2009. június 30. 17:07
  „Na végre olvashatunk az ország legnagyobb íjász klubjának eredményeiről itt és az újságban is!
  Remélem most már kicsit rendszeresebben jelennek meg hírek az íjász sportról és művelőikről!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nevezett a Szeviép az Euroligára

Kosárlabda - A Szeviép-Szeged benevezett a női kosárlabda Euroliga 2009–2010-es kiírására. Tovább olvasom