Sport

2019.02.13. 15:02

Tatabányán folytatja a szegedi jobbátlövő Balogh Zsolt

A gólerős játékos és a klub gyakorlatilag már a kézilabda-világbajnokság előtt megegyeztek.

Nyártól a Tatabánya kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a jobbátlövő Balogh Zsolt.


"A Tatabánya tavaly nyáron került képbe - mondta a Pick Szeged 29 éves válogatott játékosa a következő klubja honlapjának. - Matics mester hívott fel telefonon, hogy igazoljak az ő csapatába. Ekkor azonban még egyéves szerződés kötött a Tisza-parti gárdához. Decemberre viszont kiderült, jelenlegi klubom nem ajánl újabb megállapodást. A posztomra újabb játékost igazoltak, így legfeljebb a harmadik jobbátlövő lehetnék, holott én mindenképpen játszani szeretnék, és minél több időt tölteni a pályán. Erre új csapatomban több alkalmam nyílik."


 

Kép forrása: Grundfos Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

    

A Grundfos Tatabánya KC oldala az együttműködésről szóló hírében kitér rá, hogy a gólerős játékos és a klub gyakorlatilag már a kézilabda-világbajnokság előtt megegyeztek. Ebben döntő érdemei voltak Vladan Maticsnak, sőt, kettejük jó kapcsolata a világversenyen csak tovább "mélyült".

    

"Gyorsan döntöttem - árulta el Balogh. - Nem vártam más ajánlatokra, ez volt az első számú opció."

    

A Tatabánya jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, és a klubvezetésnek az az elvárása, hogy a csapat itthon tovább stabilizálja helyét az élcsoportban, néhány éven belül pedig jusson be az EHF Kupa négyes döntőjébe.

    

Balogh három évre szóló szerződést kötött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!