Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Tatai hosszabbított, Lékai távozik a Pick Szegedtől

Tatai Péter hosszabbított a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatánál, Lékai Máté viszont Celjébe távozik.
Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója két hírről tájékoztatta a szurkolókat.

Tatai Péterrel, a Pick Szeged válogatott kapusával újabb hároméves szerződést kötöttünk, így Pétert 2015-ig köti paktum a csapathoz. Ez nagy öröm számunkra, Tatai a Pick Szeged egyik nagy erőssége. Lékai Máté szerződése az idény végén lejár, vele, és menedzserével nem tudtunk megegyezni, így a válogatott irányító-átlövő két idény után távozik tőlünk. Mindenképpen szerettük volna, hogy maradjon, hosszú egyeztetésen vagyunk túl, ő azonban szeretné magát kipróbálnia külföldön, így elfogadta a szlovén Celje ajánlatát.

Tatai 2015-ig biztosan marad,
Tatai 2015-ig biztosan marad.
Fotó: Schmidt Andrea

Tatai Péter 2010-ben igazolt a Pick Szeged csapatához – a Csurgó elleni mk-meccsen 74 százalékos hatékonysággal védett. Csütörtök délelőtt hivatalosan is 2015-ig marad a kétszeres magyar bajnok játékosa.

– Amikor Szegedre érkeztem, már akkor elmondtam, hogy szeretnék hosszú távra tervezni. Az újabb szerződésem pedig azt bizonyítja, hogy jól érzem magam a csapatnál, a családom pedig megkedvelte a várost, mindannyian szeretünk Szegeden élni. Könnyen ment a megállapodás, a Pick Szeged profi háttérrel rendelkezik Magyarországon, a vezetők korrektek, a csapat pedig egyre erősebb, így nem volt kérdés, hogy aláírjam a hároméves szerződést.

Lékai Máté Szlovéniában folytatja.
Lékai Máté Szlovéniában folytatja.
Fotó: Schmidt Andrea

Lékai Máté Tatai Péterhez hasonlóan 2010-ben érkezett a csapathoz. Nyártól az egykori szegedi játékos és edző, Vladan Matics csapatához, a szlovén Celjéhez igazol a játékos.

– Heteken át egyeztettünk a szegedi vezetőkkel, akiktől korrekt szerződéstervezetet kaptam, amit végül nem fogadtam el: nyártól az egykori BL-győztes Celjéhez igazolok. Jól éreztem magam Szegeden, két csodás évet töltöttem el, és nagyon bízom benne, hogy sikerül a bajnokságban és a magyar kupában is még az idei szezonban nagyot alkotnunk. A Pick Szeged pályafutásom eddigi legprofibb egyesülete volt, a vezetés mindent teljesített, amit ígért: nagyon összetartó keret jött össze, egy profi sportoló azonban mindig a kihívásokat keresi, és ezt most a szlovén Celjében találtam meg. Azért az nem elképzelhetetlen, hogy egyszer visszatérjek a csapathoz, újból a Picket erősítsem – nyilatkozta Lékai Máté.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. zehn 2012. március 09. 16:22
  „xene. Az igazolásról. Ugyan már! Ha rendszeresen figyelemmel kísérik a kiszemelt, igazolandó játékost,akkor nagy meglepetés nem történhet.Mert az ugye nem lehet,hogy mire ide érkezik valaki,elfelejt kézilabdázni. Manapság már minden meccs videója elérhető,így nem kell utazgatni.Persze erre is időt kell szakítani, nem csak hallomásból idehozni valakit. Mondjuk nem kell olyan szövegnek bedőlni,hogy valaki a Balkán bombázója és a az itteni gólátlaga alig 2. Végül is valakinek ez lenne a munkája.Gondolom én.”
 • 21. Boribona 2012. március 09. 10:59
  „vander, pl. cash??? :)”
 • 20. TUTI 2012. március 09. 09:50
  „Tatainak meg van hová fejlődnie és tud is még sokat javulni! Rengeteg van még benne!”
 • 19. vandar 2012. március 09. 09:02
  „Kedves Xene!

  A másik kommentelő fikázása helyett inkább azon gondolkodj el, miért nem kíhívás Lékainak a Pck Szegedben kézilabdázni?
  Várom a válaszodat!”
 • 18. bambulla 2012. március 09. 08:39
  „Tatainak örülök , Lékait megértem
  ha most hosszabbított volna akkor később nehezen tudott volna külföldre igazolni
  kíváncsian várom a vezetők bejelentéseit az új igazolásokkal kapcsolatban
  ha már igazolások
  szerintem ez mindenhol úgy működik, hogy először az edző vagy a vezetők által ismert és favorizált játékosok kerülnek előtérbe, ha az nem is mindenkinek tetszik
  utána jön a menedzserek által beajánlott játékosok, és mindezek alapján azt nézik meg hogy mire is van pénz
  lehet nagy neveket követelni, de azokhoz sok pénz kell
  most a Veszprém is anyagi gondokkal küzd
  ő se bírta a magas fizukra előteremteni a pénzt az utóbbi hónapokban
  de fel a fejjel és HAJRÁ PICK SZEGED!
  és hajrá magyar kézilabda!!!”
 • 17. szocsoba 2012. március 09. 08:37
  „Sajnos ez egy felemás hír! Sajnálom Mátét,mert a feltörekvő generáció egyik,hanem legjobb játékosa.Sok szerencsét kívánok neki ,és csak örülni tudok,hogy nem a Veszprémet választotta!!!!Nem tudom Dani tudja -e helyettesíteni?Egy-egy komoly lövő,( jobb, bal) magas,védekezni is tudó elengedhetetlen, meg egy erős nagytestű beálló!!!! Mikler Roland?......a fáma szerint Ő is menni akar.......”
 • 16. xene@freemail.hu 2012. március 09. 07:41
  „12. dezsi 2012.03.08. 18:16
  Nem kell az ilyen W666W-os megkeseredett emberekkel foglalkozni...ezek csak akkor jelennel meg, ha valami "baj" van. Bár nekik még adott esetben a pozitív híreket is sikerülne kiforgatni....

  13. zehn 2012.03.08. 21:00
  "Ja és nem lehetne úgy szerződéseket kötni,hogy ne kelljen minden évben új csapatot építeni."
  Lehet hosszab távra is szerződést kötni, csak ha végül nem úgy teljesít a játékos vagy megsérül...akkor igencsak nehézkes elküldeni...
  Akkor meg épp azzal jönnél, hogy "szálljanak magukba,akik ezeket a soha be nem váló kézilabdásokat idehozzák".....
  Minden játékos idehozatala nagy lutri...lesérülhet...vagy lehet csak a "próba-meccseken" teszi oda magát....s élesben nem lehet rá számítani...ezt maximum csak úgy lehetne kivédeni, ha világsztárokat igazolnának...”
 • 15. vandar 2012. március 09. 07:33
  „Hát ez döbbenet! Megnyugtatok mindenkit, hogy Lékai távozása mögött nem anyagi problémák hanem emberi problémák álltak, ebben biztos vagyok. Szerintem a fene nagy csapategységből meg csapatszellemből lett elege amely Szegeden tapasztalható. Nem baj majd Vadkerti megoldja az írányító játékot és ott van még az egész szezonban két meccset nem beteg Beocsanin, ez kell nekünk. Már egy ütőképes sorunk nem marad nemhogy kettő. Persze kell egy jó kapus de ki fog gólt lőni?
  Lékai színvonalú magyar játékost nem hiszem hogy jelenleg található lesz, külföldi pedig már nem nagyon jöhet számításba.
  Csak azon vigasztalódhatunk, hogy a hírek szerint a nagy rivális is jelentősen gyengülni fog ha ez vigasztalás a nézőknek.”
 • 14. emilio10 2012. március 08. 21:15
  „Tatai parádézott, majd szerződést hosszabbított

  http://vtvszeged.hu/hun/s_!news/i_sport_8/i_tiz_tatai_vedes_masfel_percben_4576/t_Sport%20-%20T%C3%ADz%20Tatai%20v%C3%A9d%C3%A9s%20m%C3%A1sf%C3%A9l%20percben%20/index.html”
 • 13. zehn 2012. március 08. 21:00
  „Tatainak örülök. Sajnálom, hogy Lékai elmegy, de senkit nem lehet erőszakkal itt tartani. Égetően kell két -három jó igazolás. Sajnos minden évben "sikerül" pár olyan játékost beszerezni,akik nem ütik meg a Pick szintjét. Nem lehetne előre okosnak lenni? Vagy azoknak magukba szállni,akik ezeket a soha be nem váló kézilabdásokat idehozzák? Ja és nem lehetne úgy szerződéseket kötni,hogy ne kelljen minden évben új csapatot építeni.Mert erre rámegy az évad és elmaradnak a várt eredmények. Igaz, erre és a sérülésekre mindig hálás hivatkozni, ha épp nem megy a szekér. Hajrá Pick!”
 • 12. dezsi 2012. március 08. 18:16
  „W6 szép volt, amikor károgni kell te itt vagy, amikor valami jó történik akkor meg ülsz mint nyuszi a fűben. Kár, hogy nem lesz igazad!!!”
 • 11. kuhnagnes54 2012. március 08. 17:43
  „Tatainak nagyon örülök és én személy szerint a Lékait sem sajnálom”
 • 10. W666W 2012. március 08. 16:56
  „Szerintem semmi probléma nem lesz hiszen a Vezetőség fejében már KRISTÁLYTISZTA TERV van erre az esetre is..Biztos vagyok benne, hogy még vége sem lesz a mostani bajnokságnak és már a Jővő csapatát is be fogják mutatni és egy olyan alakulat terveit teszik le a szurkolók elé amivel ezta csodálatos és redményekben gazdag szezont is felül tudják majd múlni és jövöre méár merész célokkal kell szembesülni a lelkes Szurkolótábornak...

  bizony Ám tisztelt szurkolótársaim Jövöre már Bajnoki és hazai kupagyözelem lesz a MINIMUM cél és a BL ben pedig a leghobb 8 és ha állandosul a mostani KIVÁLÓ formák és ugye nem sérül meg senki és a csapatnak lesz 5 cserejátékosa is minden meccsen akik legalább olyan képességüek mint a kezdő hatos a akkor akár a BL legjobb 4 együttese is lehetünk jövöre......

  Tiszta SCI-FI nem ?????

  Az igazság meg az lesz hogy megint jön aparasztvakítás meg a sürü elnézéskérés majd mint most amikor egy tatabánya, vagy egy csurgó esetleg pofánvágja a csapatot..”
 • 9. táborosigábor 2012. március 08. 16:23
  „Én meg nem vagyok benne biztos! Valaki fog játszani a posztján, csak kérdés, hogyan?”
 • 8. H.N. 2012. március 08. 16:16
  „Na azért nem kell sírni. Ő akart elmenni, fiatal, nyilvánvaló volt, hogy nem innen megy nyugdíjba. Biztos vagyok benne, hogy pótolva lesz...”
 • 7. táborosigábor 2012. március 08. 16:08
  „Bár a Celje valószínűleg a BL-ben se fog indulni jövőre.”
 • 6. teki80 2012. március 08. 15:46
  „Lékaival buktuk a támadójátékunk nagy részét... Sajnos ha nem hoznak valami jó irányítót, nem sokat fogunk keresni még a MK-ban sem, de teljesen igaza van, jobb pénz, profi csapat...”
 • 5. Yucca 2012. március 08. 15:41
  „Kár érte, de legalább korrektül nyilatkozik a klubról. Ez sem mondható el sok sportolóról.”
 • 4. táborosigábor 2012. március 08. 15:19
  „Oda az agyunk, Dani már csak kövület. Nem jó hír!”
 • 3. Korpusz 2012. március 08. 15:11
  „Sajnos szinte biztos voltam benne, hogy nem marad. De legalább nem a Veszprém viszi el.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Balatonfüred ellen játszik a Pick az mk-elődöntőben

Kisorsolták a férfi kézilabda magyar kupa elődöntőinek párosítását. A Pick Szeged a Balatonfüredet… Tovább olvasom