Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Tavasszal majd javítanak

Elmaradva a várakozástól a tizenöt csapatos labdarúgó NB II Keleti csoportjában a tizenegyedik helyen fejezte be az őszi szezont Csongrád megye első számú gárdája, a Makó FC. Pedig a negyedik forduló után még a tabella élén állt.
Az elmúlt évad végén bennmaradást ünnepelhettek a makóiak: a zöld-sárgák remek tavaszt produkálva biztosították helyüket a másodosztályban. Akkor azt nyilatkozta Takács Zoltán edző, amennyiben sikerült együtt tartani a keretet, akkor az NB II-ben a mezőny első felében végezhetnek. Ehhez képest a 11. hellyel elmaradtak a vártaktól.

– A Honvédba távozott Udvari elvesztése komoly érvágást jelentett, a többiek viszont maradtak, így természetesen nem lehetek elégedett a 11. hellyel – magyarázta Takács Zoltán edző. – Ezzel együtt biztos vagyok abban, hogy a bajnokság végén ott leszünk az első nyolcban. Nem szeretném, ha magyarázkodásnak tűnne, de tény, amióta edzősködöm, még sohasem voltam ennyire kiszolgáltatott. Értem ez alatt, hogy szinte az egész őszi szezonban tele voltunk sérülttel, eltiltottal, meg arról sem szabad elfeledkezni, hogy egyrészt kevesen is vagyunk, másrészt pedig a mi játékosaink teljesen amatőrök, a munka és az iskola mellett futballoznak.

Ennek ellenére a bajnokság elején repülőrajtot vett a Makó. Az első négy meccs után 10 pontot összegyűjtve a tabella első helyére léptek Vargáék. A folytatás már közel sem sikerült ennyire jól nekik, a hátralévő tíz találkozóból már csak öt pontra futotta.

– Utóbb bebizonyosodott, csalóka volt a rajtunk, olyanokkal kezdtünk, akik nem számítanak a mezőny meghatározóinak – folytatta a szakember. – Később megtorpantunk, de ebbe belejátszott a számunkra kedvezőtlen sorsolás is. Egymás után háromszor idegenben léptünk pályára, ekkor elvesztettük korábbi magabiztosságunkat. Ebbe belejátszott néhány kedvezőtlen bírói ítélet, valamint az, hogy ebben az időszakban rendre csak 12-13 egészséges labdarúgó állt rendelkezésemre. Nem tudtam azzal a lehetőséggel élni, hogy pihentessek, kihagyjak játékosokat. Azt azonban még a legnagyobb ellenségeink sem mondhatják, hogy ne lett volna tartásunk, a szerencse viszont nagy ívben elkerült bennünket. Remélem, a műtéten átesett Magyar és Kurucsai minél hamarabb felépül sérüléséből, velük azért jóval erősebbek lehetünk.

Rátérve az egyéni teljesítményekre, a tréner leginkább Czirbus, Kazán, Turján és Hadár játékával volt elégedett. Elmondta, hogy a védelem és a csatársor hozta magát, a középpályásoktól viszont többet várt.
Nem mehetünk el szó nélkül a Magyar Kupa-szereplés mellett.
– Bravúrosan helytálltunk, két olyan csapatot (Győr, Újpest) hoztunk a megyébe, amelyek errefelé ritkán járnak. A Győr kiverése felejthetetlen tett volt, nemcsak mi, szurkolóink is büszkék lehetnek rá. Az MK-szereplésünk mindenképpen pozitívumként értékelhető, de az is igaz, sokat kivett a csapatból, elfáradtak a fiúk.


Nálunk Czirbus a legjobb

Lapunk osztályzatokkal (1-től 10-ig) értékelte a Makó FC őszi teljesítményét. Mint minden ilyen dolog, természetesen ez is szubjektív; egyáltalán nem biztos, hogy egyezik az edző, a szurkoló, vagy éppen a tudósító véleménye.
Lapunk sorrendje: 1. Czirbus Gábor 5,88, 2. Mórocz Zsolt 5,58, 3. Turján György 5,50, 4. Hadár Attila 5,46, 5. Kis Krisztián 5,45, 6. Schreiber László 5,40, 7. Bány Tamás 5,38, 8. Tóth Csaba 5,18, 9. Varga Róbert 5,15, 10. Kulacsik Tamás 5,10, 11. Podonyi Norbert 5,00, 12. Fülöp Tibor 4,87. Csak azokat a futballistákat vettük figyelembe, akik legalább hat találkozón érdemeltek ki jegyet (a 30 percnél kevesebbet játszókat nem osztályoztuk). 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori kedvencek a Kék Mókus-kupán (5.)

A nagy hagyományokkal rendelkező teremlabdarúgó-torna, a Kék Mókus-kupa döntőjét december 29-én az… Tovább olvasom