Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Teke: Mindenki ezt várta

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a Szegedi TE hazai pályán 7:1-re legyőzte a szlovák Suchany gárdáját.
– A világ egyik legjobb csapatának vendégei vagyunk – mondták még a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája első nyolcaddöntő-mérkőzése előtt a szlovák Suchany vezetői. Nem mintha ezzel ezen a hétvégén szembesültek volna először, hiszen tavaly már megjárták Szegedet, az újszegedi teke- és bowlingcentrumot. Nem is a jó eredmény emléke késztette őket erre a megjegyzésre, hiszen az akkori 8:0-ra nem lehetnek büszkék. A fentiek figyelembe vétele, az összegzés után csak arra juthattunk, valóban a tisztelet sugárzott a szlovákok szavaiból.

Ez a tisztelet azonban gyorsan tovatűnt – legalábbis a pályán biztos. A szlovákok célja egyértelműen az volt, hogy elkerüljék a tavalyi súlyos vereséget, és legalább egy csapatponttal utazhassanak haza. Ez sikerült is, de nagyon picin múlt. Egy fán. Ha Földesi Zsolt a legeslegutolsó dobásakor nem hatost, hanem nyolcast ér el, övé a szett, övé a csapatpont. Mivel azonban a hat megállította, ellenfele, Adamec – akit nem nyomhatott a tavalyi kudarc terhe, lévén nem is volt Szegeden – viszont hét fát tarolt le, így a Suchany elérte célját.

A Szeged válogatottja, Kakuk  jól összpontosított. Fotó: Segesvári Csaba
A Szeged válogatottja, Kakuk jól összpontosított.
Fotó: Segesvári Csaba

Ez azonban apró cél ahhoz képest, mint amit a Szeged tűzött maga elé. A 7:1 abszolút bizakodásra adhat okot a visszavágó előtt, a továbbjutás nem lehet kérdés, így a menetelés folytatódhat – Apatin, a BL négyes döntője felé. Végül pedig csak annyit: a játéktudás és a célok megfogalmazása hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget.

Végeredmény

Férfi tekecsapat Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Szegedi TE–KK Tatran Suchany 7:1 (3709–3415).

A párharcok: Kakuk–Gordik 1:0 (3:1, 629– 542). Szél–Pták 1:0 (3:1, 598–533). Karsai L.–Bazik 1:0 (3:1, 630–592). Kis Zs.–L. Cech 1:0 (3:1, 606–578). Földesi–Adamec 0:1 (2:2, 595– 597). Kiss N.–Ciljak 1:0 (3:1, 651–574).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszavágni a kupáért

A futsal NB I kilencedik fordulójában ma 20 órától a Legrand-MetalCom-Szentes a Gyöngyöst fogadja a… Tovább olvasom