Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Tele vannak energiával a Pick szerb válogatottjai

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke és Dobozi Iván technikai vezető az elmúlt hét végét Belgrádban töltötte, ahol megtekintette a csapat szerb válogatottjainak játékát a nemzeti válogatottjukban. A tapasztalatokról beszélgettünk Lele Ambrussal.
Andjelkovics jól osztogatott a dánok ellen. Fotó: Gyenes Kálmán
– Kettős cél is vezérelhette a Pick vezetőit, hogy megtekintsék a Szerbia és Montenegró válogatottjának Dánia elleni barátságos mérkőzését. Az egyik, hogy képet kapjanak arról, a klub válogatottjai, Andjelkovics, Djurkovics és Krivokapics milyen formában vannak. Másodsorban pedig azért, mert mindkét nemzeti együttes a magyar válogatottal egy csoportban van. Válasszuk ketté a két dolgot. Először a Pick-játékosokról adjon helyzetjelentést – javasoltam Lele Ambrus ügyvezető elnöknek.
– Szombaton reggel indultunk, s délután megnéztük Belgrádban a Szerbia és Montenegró–Dánia barátságos, nemzetek közötti mérkőzést. Mindhárom játékos lehetőséget kapott. Daniel Andjelkovics, válogatottjának első számú irányítója kimondottan jó teljesítményt nyújtott, hiszen jó osztogatása mellett hét gólt is lőtt. Ratko Djurkovics beállóként nem kapott különleges szerepet, s így nem is igen keresték labdákkal. A második félidőben csak védekezett, és teljesen jogtalanul piros lappal kiállították. Milorad Krivokapics apró vádlipanasza miatt csak keveset játszott. Nem igazán tudta képességeit megmutatni. A lelátóról, amely a kapuk mögött nem telt meg, erőlködésnek tűnt a játéka. Igaz, elsősorban egyéni játékot láthattunk. Egy szállodában laktunk velük, és sokat beszélgettünk mindhármukkal. Tele vannak energiával, reménnyel. Azt mondták, ők négy pontot szereznek, és továbbjutnak a csoportból.

– Milyen erőt képvisel a két válogatott? Mennyi esélyt ad a mi nemzeti együttesünknek mind a szerbek, mind pedig a dánok ellen?
– Az látszott, hogy mindkét válogatott igyekezett titkolózni, mivel egy csoportban szerepel az Európa-bajnokságon. Egyébként a dánok nyertek 31–24-re, mivel volt egy nagyon jó kapusuk, és remekül játszották meg a beállósukat. A házigazdák pedig elsősorban egyénieskedtek. Egy biztos, előre senki nem vállalkozhat arra, hogy megjósolja, az Izlanddal kiegészülő csoportból melyik lesz a kieső.

– Vasárnapra is maradtak. Miért?

– A házigazdák úgynevezett olimpiai válogatottja játszott a dán nagyválogatottal. A szerbek akaratosan játszottak, s hét góllal is vezettek, amikor a kissé könnyelműen kezdő északiak összekapták magukat, s egy időntúli szabaddobásgóllal nyertek 29–28-ra. Azért néztük meg ezt a mérkőzést, mert feltérképezhettük déli szomszédunk utánpótlását. Annyit elárulok: láttunk néhány tehetséges fiatalt...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemes-kézbe került a kupa

Zalaegerszegi versenyző, Nemes Attila nyerte a Ferroép-kupa nemzetközi A kategóriás egyéni férfi… Tovább olvasom