Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Teljesen átalakul a sándorfalvi futball

Jelentős változások előtt áll a sándorfalvi labdarúgás: a megyeegy harmadik helyén végző egyesületből az elnökség mellett Major László edző és tucatnyi futballista is távozik.
– Köszönöm mindenkinek, aki az elmúlt öt évben segítette a munkámat. Most lemondok, az új vezetőségnek sok sikert kívánok – jelentette be lapunk hétfői számában Szekeres Károly, a Sándorfalva megyeegyes labdarúgócsapatának elnöke.

Azóta az is eldőlt, az edző, Major László és tucatnyi játékos is távozhat a tavalyi szezonban bajnoki címet nyerő, idén a bronzéremig jutó csapatból.

– Három éve kerültem Sándorfalvára, ahová a Szekeres Károly vezette elnökség hívott. Mindháromszor dobogón végeztünk a megyei I. osztályban, ez a futballisták és az én munkám mellett a vezetőséget is dicséri – mindvégig kiváló körülmények között dolgozhattunk, amiért köszönet jár nekik – mondta kérdésünkre Major László.

Tóth Lukács (pirosban) Mórahalmon folytathatja. Fotó: Karnok Csaba
Tóth Lukács (pirosban) Mórahalmon folytathatja.
Fotó: Karnok Csaba

Amikor eldőlt, Sándorfalván változások lesznek, az edző is a távozás mellett döntött. – A jelenlegi körülmények között szívesen maradtam volna, ám annyian távoznak a csapattól, hogy nem láttam biztosítottnak a minőségi munka alapjait – fogalmazott.

A szakember hozzátette, nem tartja szerencsésnek, hogy egy akkora településen, mint Sándorfalva két klub is működik – mint ismeretes, a megyeegyes SK mellett két éve megalakult az utánpótlásképzésért dolgozó Sándorfalva Utánpótlás Közhasznú Egyesület is. – Az ilyen helyzet nem sok jót szokott szülni – mondta Major László, aki még nem tudja, hol folytatja a következő szezonban.

Változások

Jelentősen megváltozik a bajnoki bronzérmes kerete a következő szezonban. Jelenlegi állás szerint távozhat Dobó Csaba (FK 1899 Szeged?), Tóth Lukács (Mórahalom), Varga Norbert (Mórahalom?), Kurucsai András (?), Takács Gábor (Ásotthalom?), Szűcs Krisztián (Ásotthalom?), Vastag Balázs (Ásotthalom?), Gábor Zoltán (Algyő?) és Csúri Csaba (visszavonul), és kérdéses Radic Krisztián és Patarcic Krisztián sorsa is.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. manboy 2010. július 24. 15:44
  „Valami bővebb tudósítást kérhetnénk? Eredmény? Kik játszottak? Meg azért hogy az ellenfél (szatymaz) milyen kerettel ment falvára? Előre is köszönet neked Stevens”
 • 21. stevens 2010. július 23. 21:26
  „Első edzőmeccs, 54 autó a parkolóban!!!
  A bajnokin nem voltak ennyien eddig! Hajrá fiatalok ,hajrá FALU!!!”
 • 20. manboy 2010. június 27. 22:13
  „Kedves Stevens! Ha lenne rá lehetőség nagyon szívesen vissza keresném a nézőszámokat az elmúlt évekből, visszamenőleg akár 8-10 évre Sándorfalván.
  A tartozás sajnos biztos, de hát tudod, nem muszáj mindenről mindenkinek tudni... :) Ahogy nekem sem az általad vázolt tartozásról. ;)
  Elfogy a nézősereg? Én nem vettem észre. Jó, igaz, a nagy felhőszakadáskor az utolsó előtti haza mérkőzésen sokan berohantak a Platánba és a pálya mellett csak a fanatikusok maradt 10 kb. ...:)
  Egy olyan társaság alakult ki, ami még most is itt maradna egy szóval ha lehetne. Hidd el! De ez kívülállóknak láthatatlan dolog hogy mi azaz összetartás. talán nem is baj.
  Szekeres elbánt sándorfalvi játékosokkal? Hoppá.
  Szerinted a Bitó fivérek vissza csábítására van reális esély? Ne röhögtess már..”
 • 19. stevens 2010. június 27. 11:01
  „T.manboy!
  Adóság és nézőszám?
  Tudtommal nem volt adossága az egyesületnek amikor azt átvette . Megkérdezném nagyon szívesen ő tartzik e az ukse-nek? Nem kevéssel csak nem szólt senki,hogy minél előbb távozzon!Szekeres előtt még több százan jártak meccsre! Most? Találóan jegyezte meg az egyik szurkoló,elfogyunk már mi is mint a sándorfalviak a cspatból! Hát akkor milyen sikerről beszélünk?Ez nem siker volt hanem merénylet!”
 • 18. stevens 2010. június 27. 10:39
  „T.manboly!
  Az általad titulált "kiscsapat" 150 gyerekkel foglalkozik heti négy alkalommal.Az elnök két gyereknek vesz bérletet Ők 5-6 éve sándorfalván nevelkednek,eddig csak az edzőjük foglalkozott velük!Miért baj ez?
  Ráadásul a 15 éves korosztály a kiemelt bajnokságban indult sándorfalva történetében először és második helyezett lett nagyobb városokat megelőzve!!!Egyszerűen nem értem miről beszélsz!”
 • 17. stevens 2010. június 27. 09:54
  „T.manboy!
  Nem tudom honnan származnak az információid,de el kell mondjam elég hiányosak és mérhetetlenül irígy és rosszidulatúak! Elhiszem,hogy keserű a szőlő alapon bármit le lehet írni! Azt tudnod kell,hogy rengeteg sándorfalvi azért szurkol és dolgozik most ,hogy végre rend legyen már és ne a hatalomvágy uralkodjon az egyesületben!Az új elnökség első és legfontossabb feladata ,hogy visszahívják minél hamarabb az elzavart sándorfalvi játékosokat! Ez most nem kis feladat, mert köztudott dolog milyen csúnyán elbánt velük Szekeres
  úr. Ha ezt sikerként könyveled el az már a Te dolgod.”
 • 16. manboy 2010. június 24. 11:19
  „Uraim!Először is aki azt gondolja, hogy az új vezetés a sándorfalvi fiatalokkal szeretné feltölteni a megye l-es csapatot, az nagyon téved! Szó sincs erről, már javában folynak az egyeztetések, több játékossal megállapodás van, hogy az ősztől a kis 8 ezres városban rúgja a labdát.
  Még az ifi csapatban sem képesek kiállítani egyszerre 11 sándorfalvi kis srácot, szóval mit akartok a nagy csapattal? A kis csapat elnöke számtalan szegedinek és környékinek fizeti a bérletét csak, hogy kijárjon Sándorfalvára edzeni.
  Szekerest nem védem, de meg kell nézni, hogy mielőtt ő volt az elnök mennyi volt a nézőszám, és az utóbbi időben mennyi volt. A sikerek pedig megint magukért beszélnek. Szóval akik azt mondják itt, hogy Szekeres nem volt sikeres és helyénvaló elnöknek az egy irigy. Nem tudok mást mondani. Nagyszerű munkát végzett, a klub adósságait lerendezte, most nullásan adja át. Kíváncsi leszek pár év múlva...”
 • 15. Dema 2010. június 18. 16:17
  „Az ilyen falu nem érdemel 1 csapatot sem, akik nem tudják megbecsülni a Gonda Laci féléket. Ezek az emberek önként, saját energiájukat adták a csapatért, utánpótlásért. Akkor mit vár el még tőlük a falu?
  Nem itt kell nyomni a vakert. Mozduljatok meg a fociért, és tegyetek meg mindent, hogy jó legyen a foci Sándorfalván! Segítsétek a Gonda féléket, ne kritizáljátok!”
 • 14. fociguru 2010. június 18. 12:44
  „Szép sikereket ért el a sándorfalvi SK csapata, de ennek tudtommal az utánpótlás itta meg a levét. annelkül meg mitsem ér ajövö ,tudatos tervezessel az NB III.-at is elehetne képzelni, de ez utánpótlásnélkül senki se hiszi, hogy menni fog ugye! De ez nem ment .Tettek bizonyos emberek ,hogy az alap meglegyen(utánpótlás) következő néhány év fogja bizonyítani jó döntés volt-e? Remélhetőleg igen, és akkor majd remélem mindenki megköveti Stevens-t és attöbbi spotársat akik hozzá szoltak ! Sok sikert kívánok az SK új vezetőségének meg az útánpótlás klubnak is .”
 • 13. kirgu 2010. június 17. 21:42
  „egyetértek sok mindenben Frankoval...emberi irigység ide vezet, ahol sikereknek nem tudnak együtt örülni egy ilyen kis településen. egyébként meg az ifi csapat az idén rosszabbul szerepelt, mint a tavalyi bajnokságban.”
 • 12. franko 2010. június 17. 21:29
  „Tisztelt Stevens Úr!

  Nem szeretném Major urat védelmembe venni, de a játékosállomány kialakítása mindig egy edző feladata.Úgy gondolom, hogy az ő érdeme is, hogy ilyen jó játékosok voltak itt évekig. Hozzá kell tegyem , hogy tudomásom szerint sok sándorfalvi fiatal mutatkozott be nála a megye I. osztály felnőtt csapatában. Az eredmények magukért beszélnek!!!! Előtte Sándorfalván bajnokságról még álmodni se mertek. Nézzünk körbe a megyében: ilyen kis településeken nincs két labdarúgó egyesület.Mert minek is lenne??? De hajrá!!! a következő 3 évben érjen el hasonló eredményeket az új edzővel az új csapat.”
 • 11. rageszi 2010. június 17. 11:46
  „Én nem mertem ilyen egyértelműen megfogalmazni, mint ahogy "fociguru" megtette, de teljesen igaza van! :-)
  Hajrá "tisztességes" megye I !!!”
 • 10. fociguru 2010. június 17. 10:42
  „Ja még csak annyit Sándorfalván a foci élt , él, és élni fog! Lehet hogy lessz egy kis visszaesés, de én azt szeretném hogy a helyi srácok focizzanak a jövő biztosított.”
 • 9. fociguru 2010. június 17. 10:11
  „Arcátlan (arctalan gondalaci) legalább olyan személy nevét ne probáld besározni aki többet tett sándorfalva sportjáért míg élsz te soha ! A z hogy ki nyúlt le pénzt és honnan ,azt tudomásom szerint míg egy egyesület volt azt Szekeres és fanja követte el. Közpénzböl tömték a zsoldos focisták zsebeit!Ezért még ülni is lehetne! Miert lett majd ötven szponzorbol mára csak egy? Mióta két klub van az utánpotlásklubnál nem a szülőnek kell a játékengedélyt és a spotorvosit fizetni, magassab szintű versenyeztetés van . A süllyedő hajórol is a patkányok mennek el elöször SÁNDORFALVA sporjábol is azok távoznak most! A lenyulásrol csak annyit Szekereshez beiratkoznék tanfolyamra jó tanárom lenne...?! CSÁKÓ.”
 • 8. gondalaci 2010. június 16. 15:36
  „Itt nem a játékosokkal van baj, hanem azokkal, akik megalakították a másik egyesületet. Márpedig nem csak azért, hogy az ifjúsági sportot annyira fejlesszék, hanem azért, mert a Szekeres féle egyesületből nem bírtak pénzt lenyúlni. Már előre felosztották maguknak, hogy ki lesz a vezetőség Szekeres után az SK-ban. De arról is lehetne beszélni, hogy mennyi néző van egy-egy meccsen, vagy mennyien kísérik el a csapatot vidékre. Lehet, hogy a csak sándorfalvi ifi és legenda játékosokból álló csapatnál már nem így lesz. Minek is két foci egyesület egy 8000 fős településen? Nem összefogni kellene?”
 • 7. gardiola 2010. június 16. 15:22
  „Szerintem nem a játékosokkal van baj hanem azokkal a személyekkel akik erre pénzt adnak ilyen szinten!
  Nem akarom felsorolni hogy mennyi ember ölt már bele sok pénzt ebbe a megyei fociba feleslegesen mert ameddig volt pénz addig volt is foci és amikor elfogyott a zsoldosok tovább álltak!
  Nem szabadna pénzt adni ilyen szinten a játékosoknak hisz ez csak egy amatőr játék!
  Aki pénzt akar keresni focival az menjen magasabb osztályba játszani.
  De sajnos mindig lesznek olyanok akik ezért a fociért fizetni fognak és akkor ezek a játékosok ott fognak megjelenni persze csak addig amíg lesz pénz!!!”
 • 6. rageszi 2010. június 16. 14:55
  „Kedves Balotelli19!
  Nem az a baj, hogy mit hoznak össze, hanem az hogy mit hagynak maguk után. Sándorfalván előtte is volt foci. Nem is voltak rosszak. Hol jobb eredményt értek el, hol rosszabbat, de legalább volt kinek szurkolni. Most mi lesz a fiatalokkal? Megye 3-as sándorfalvából feltöltik a megye 1-es csapatukat, megpróbálnak nem kiesni.... "ráérő"-nek igaza van. Így járt Deszk is, meg még jónéhány csapat akik kis szerencsével nem szűntek meg és nem estek ki (pl. balástya)!
  A játékosok oda mennek valahova, aki eddig ott játszott az nem fog beférni, elmegy máshova vagy abbahagyja a focit, majd miután elfogy a pénz, ismét tovább lépnek az "emberkék"! Aztán ki marad? A régiek nem jönnek vissza, újak nem lesznek és ennyi!!!
  Ha nincs igazam elfogadom, de eddig (amióta követem a megye 1-et) így történt! Kevés hely van ahol van valamiféle hosszabb távú koncepció és jövő kép! Egy példát említve: Csongrád! Nem nekik szurkolok, de példaértékű lehet amit ott csinálnak!
  Ja, és még egy téma: Sándorfalván csináltak műfüvet (kb 100 milla)! Miért? Nem lesz aki rajta focizzon, legelőnek meg nem jó!! Nagyon rágós!!! :P”
 • 5. ráérő 2010. június 16. 13:44
  „Oda mennek,arra a néhány helyre ahol még van pénz.A deszkieknek is volt mindenkit agyon verő tul fizetett zsoldos csapata kb. három évig.Aztán mikor elfogyott a pénz majd az egész csapat eligazolt.Előre mutató elképzelés nélküli gondolkodásukra jellemző hogy most még megye 3-ban sem szerepelnek.”
 • 4. Balotelli19 2010. június 16. 12:44
  „Ezeket az embereket (Major Szekeres és a vezetőség) csak dícsérni lehet amiért ien minőségi focit hoztak össze, és időt meg pénzt nem sajnálva áldoztak a csapatra!! Nagyon is hiányozni fognak a sándorfalvi labdarúgásból........”
 • 3. rageszi 2010. június 16. 09:54
  „Egyetértek az előttem szólóval!
  A helyzet az: ha elfogy a pénz lelép mindenki! :-) Ilyen a magyar foci! Egyébként Sándorfalva nem veszt ezzel a helyzettel, ha megfelelően tudják kezelni! "Végre" építkezhetnének a helyiekből és lenne "végre" saját csapatuk! Sok sikert kívánok ehhez!
  A másik: igenis fontos hogy amit az egyesület kap pénzt, abból a fiatalokra is jusson és ne vigye el néhány túlfizetett játékos!
  A távozó játékosoknak pedig sok sikert a leendő csapataikban és még több pénzt! Mert hát azért távoznak, nem?! ;-)”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Herbert nem játszik

Hétfő délelőtt megszületett Herbert Gábor és felesége második gyermeke, Dorka Éva. Tovább olvasom