Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Tisza Squash SE: felnőttek a tehetségek

Mindössze 17,5 éves átlagéletkorú csapatával nyerte meg a squash magyar kupát a szegedi Tisza Squash SE férficsapata. A klubnál szisztematikus utánpótlásképzés folyik, és a korosztályos bajnoki címek után immár a felnőttek mezőnyében is a legjobbak között vannak a szegediek.
Tizenkét éve, 1999-ben alakult meg Szegeden az első fallabdázással foglalkozó egyesület, a Kenyérgyári úton működő Tisza Squash SE. A klub gyakorlatilag meghonosította a fallabdázást a városban, és a sok játékra jelentkező fiatalból mára az ország egyik legeredményesebb csapata lett.

– Már több mint egy évtizede is sokakat érdekelt a sportág, amelynek folyamatosan nő a népszerűsége. Mára több mint ötven utánpótláskorú versenyzőnk van – mondta Pápai Miklós, a klub alapító tagja, elnökhelyettes.

A „hőskorban" már az edzői stáb tagja volt Németh István és Radóczi Tibor, akik a mai napig foglalkoznak a fiatalokkal, mellettük sokat tett a sikeres szereplésért az edzősködéstől ma már visszavonuló Németh Anikó és a már másik klubnál dolgozó Szombati Edina is. Jelenleg a két rutinos tréner mellett Takács Kata, a legjobb hazai női felnőtt versenyzőnek számító Hajnal Helga és Pápai Mikós edzősködik.

Tele van tehetségekkel a szegedi Tisza Squash SE. Fotó: Frank Yvette
Tele van tehetségekkel a szegedi Tisza Squash SE.
Fotó: Frank Yvette

A Tisza Squash SE utánpótlásfronton kiemelkedik a magyar mezőnyből, nincs olyan ob, ahonnan aranyérmek nélkül térnének haza.

– A lányoknál kiemelkedik Csókási Gabriella és testvére, Csókási Eszter, a fiúknál pedig Sebők Benedek, Rácz Péter, Vass Máté, testvére, Vass Márton, Hoffmann Péter és Balás-Piri Dávid tartozik a legjobbak közé. Sőt lassan felnőnek a tehetségeink, ezt bizonyítja, hogy Csókási Gabriella a múlt héten divízió III-as Eb-t nyert Hajnal Helgával együtt, a fiúk pedig már a felnőttek között is „robbantottak", megnyerték a magyar kupát, mindössze 17,5 éves átlagéletkorú csapattal – dicsekedett.

De nemcsak ők, a még fiatalabbak, Szabó Kende, testvére, Szabó Kristóf, Takács Bence, Vass Bence és Szemmári Viktor is meghatározó játékos korosztályában, amely bizonyítja: az utánpótlás még hosszú évekre biztosítva van.

– Ha az elmúlt öt évet vesszük, klubunk az eredményesség tekintetében vezetőnek számít az országban. Mindezt úgy, hogy nem külföldi játékosokat, légiósokat szerződtetünk egy-két hétvégére, hanem saját nevelésű, szegedi fiatalokkal érjük el sikereinket – tette hozzá Pápai Miklós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi fociosztály indul

A Bonifert Domonkos Általános Iskola és a Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia fociosztályt… Tovább olvasom