Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Titán-út Csákvártól Barig

Atlétika - A szegedi Titán TC atlétái két helyszínen is remek teljesítményt nyújtottak: előbb Csákváron, majd a montenegrói Barban.
A csákvári Esterházy-kastélykert és környéke ideális helyszíne volt a mezei futó országos bajnokságnak, amelyre a szegedi Titán TC huszonkét fős versenyzői létszámmal utazott el. A csapatból négy szakágban értek el érmet a sportolók: aranyérmes lett például a serdülő lánycsapat (táv: 3 km, 1995-ösök), amelyből egyéniben a legjobban Bárány Bettina teljesített az előkelő nyolcadik helyével, de Vass Luca (12.) és Wirth Eszter (13.) is az élmezőnyben végzett. Az ifjúsági fiúcsapattól (táv: 5,5 km, 1992-esek) az elvárt helyezés az első volt, ám a trióból csak Szelepcsényi Zsolt futott úgy, ahogy elvárták tőle, és harmadik lett, két társa, Barzó Pál Balázs és Szabó Bence elmaradt a vártól, így az aranyérem is elmaradt. A negyedik medál Ács Balázs (serdülők, 1996-osok) nyakába került, aki az évfolyam nagy ígérete, és a rajt utáni pillanattól kezdve az élmezőnyben futva szerzett bronzérmet. Megállta helyét Abonyi László (serdülők, 1994-es születésű), akitől az első tízbe kerülést várták, és ezt a nyolcadik hellyel el is érte. Abonyiék mellett a serdülő lányok is éppen csak lemaradva a dobogóról végül csapatban negyedikek lettek az ob-n úgy, hogy Szabó Luca hetedik, Tiszai Luca kilencedik, Bereczki Dorottya pedig a 14. helyen végzett. A felnőtteknél Lóczi Attila számára ez a viadal felmérő volt, amelyen elsősorban az időt vették figyelembe. A nagy küzdő végül 20 percen belül, 19:44 percet teljesítve lett a 16.

A versenyt követően Montenegróba, Barba utazott a csapat egy része. A tábor végén pedig jöhetett az a viadal, amely után bátran kijelenthető: a sportolók jobb formában vannak, mint egy esztendeje, az 1500 m-es távot ugyanis Lóczi (4:01.09 perc), Szelepcsényi (4:07.98 perc), Szabó (4:16.90 perc) és Barzó (4:35.32 perc) is egyéni csúccsal fejezte be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janics: Ez fájni fog

Kajak-kenu - Az idény első kajak-kenu versenyét általában a sportág legnagyobb egyéniségei is vegyes érzésekkel várják. Tovább olvasom