Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Tizenegy gól Röszkén - rajtolt a megyei I. osztály

Csongrád megye - A labdarúgó megyei I. osztály tavaszi nyitóköre ötvenszázalékosra sikerült: a három-három hazai és vendéggyőzelem mellett két döntetlen született. Röszkén 11 gólt és győzelmet láthatott a hazai közönség.
Mindszent–Ásotthalom 0–1 (0–1)
Mindszent, 150 néző. Vezette: Fülöp Z.
Mindszent: Molnár M. – Galambosi, Orosz, Terbán, Szabó B., Muzsik S., Tóth Cs., Szecskó, Szobácsi, Mihály R., Antal S. (Bartucz M.). Edzők: Bartucz Sándor, Tóth Csaba.
Ásotthalom: Ábrahám – Bárdosi, Vastag B., Rencsár, Németh, Pataki, Kothencz (Papp), Frank (Tari), Hatvani (Vastag Sz.), Baji, Szűcs. Edző: Gyenge Balázs, Hevesi Tibor.
Gólszerző: Rencsár.
Jók: mindenki, ill. Németh, Rencsár,
Vastag B.

Bartucz Sándor: – Döntetlenszagú mérkőzésen egy pontrúgásnál hibáztunk. Ez 3 pontunkba került.
Gyenge Balázs: – Szenvedősre sikerült a nyitómeccsünk, de a lényeg a győzelem.
Ifjúságiak: Mindszent–Ásotthalom 4–3, gólszerzők: Kuhár (2), Csöngető, Kurgyis ill. Lakatos (2), Mígh.

Megyeegy: Dorozsmán jártunk a tavaszi rajton. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Kiskundorozsma–Csanádpalota 1–0 (0–0)

Kiskundorozsma, 200 néző. Vezette: Bánáti.
Kiskundorozsma: Batik – Takács A., Kreizler, Mórocz, Bálint, Fröhlich (Takács G.), Marjanucz, Nagy (Szabó), Fődi (Vágó), Bernáth, Vangel. Edző: Bóka Ferenc.
Csanádpalota: Bordás – Sahin, Sas, Varga, Kukucska, Erdélyi, Merlák (Kiss), Szellelki, Bimbó (Veréb), Harász (Varga R.), Ureche. Edző: Koczkás Zoltán.
Gólszerző: Vangel.
Jók: Mórocz, Kreizler, Vangel, ill. Varga, Sas, Szellelki, Bordás.

Bóka Ferenc: – Nehéz mérkőzésen, az alakuló csapatunk megérdemelt győzelmet aratott. Reméljük, a helyzetkihasználásunk javul a jövőben.
Koczkás Zoltán: – Ikszes meccsen az a csapat nyert, amelyik a helyzetét kihasználta.
Ifjúságiak: Kiskundorozsma–Csanádpalota 1–2, gólszerzők: Szepp, ill. Nyerges, Makán.

A Kiskundorozsma megyei I. osztályban szereplő csapata
A Kiskundorozsma megyei I. osztályban szereplő csapata


Röszke–Balástya 7–4 (3–2)

Röszke, 100 néző. Vezette: Széll.
Röszke: Földesi – Papdi Sz., Szűcs, Tóth D., Szabó (Szalma), Tanács, Sztuparity, Takács (Nagy-Torma), Kohajda, Crkvenjakov (Tóth I.), Major. Edző: Molnár Tibor.
Balástya: Rasztik – Zámbori, Tóth, Mészáros, Bosánszki M., Bosánszki Zs., Völgyi (Magyar), Kozó, Zuh, Farkas, Batancs. Edző: Hódi Mihály.
Gólszerzők: Papdi Sz., Tanács (2, egyet 11-esből), Kohajda, Crkvenjakov, Major, Sztuparity, ill. Mészáros, Völgyi (11-esből), Batancs (2).
Kiállítva: Mészáros, Bosánszki M.
Jók: Crkvanjakov, Tanács, Major, ill. Batancs.

Molnár Tibor: – Jó felkészülés, jó szezonkezdet.
Hódi Mihály: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, emberségből jelesre vizsgáztak a fiúk, de a pályán akadt egy ember, akiről ez nem mondható el... Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez!
Ifjúságiak: Röszke–Balástya 5–1, gólszerzők: Szűcs D. (4), Márkus, ill. Vámos.

HFC II.–Mórahalom 1–2 (0–2)
Hódmezővásárhely, városi stadion, 100 néző. Vezette: Borbás B.
HFC II.: Vígh – Jesenszki, Rácz l., Tóth I. J., Kiss M., Brizik-Bodrogi, Soós Z., Borbás Zs., Bálint D. (Tóth II. J.), Juhász II. S., Papp D. (Török R.). Edző: Dezső Ferenc.
Mórahalom: Szűcs M. – Mészáros, Vojnics- Zelics, Udvari, Bálint D., Lázár (Varga K.), Kothencz, Tóth L., Tüskés (Lóczi), K. Tóth, Tóth A. (Dobó Sz.). Edző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Juhász II. S., ill. K. Tóth, Tóth A.
Kiállítva: Udvari.
Jók: Rácz L., Borbás Zs., Juhász II. S., ill. Bálint D., Lázár, K. Tóth.

Dezső Ferenc: – Két hibánkat könyörtelenül kihasználva váltotta gólra a listavezető. Szünet utáni játékunkkal a döntetlen reálisabb eredmény lett volna.
Tóth Ákos: – Sima, majdnem unalmas első félidő után egy súlyos egyéni hibát követően kapott góllal sikerült izgalmas második félidőt produkálnunk, ami kimaradhatott volna az életemből.
Ifjúságiak: HFC II.–Mórahalom 6–1, gólszerzők: Vidéki (2), Kovács E., T. Mariaux, Mocsári, Katus, ill. Balog N.

Algyő–Tápé 2–0 (1–0)
Algyő, 200 néző. Vezette: Bartucz.
Algyő: Tombácz – Koza, Gábor, Szabados (Sebők), Daróczi, Balogh Á., Balogh N. (Farkas), Gonda (Takács), Hegedűs, Bogdán, Hadár. Edző: Takács Zoltán.
Tápé: Erdei – Pécsek, Szélpál, Bárkányi, Kádár (Jenei), Neszméri, Kárász, Péter, Brinszky (Simon), Juhász (Varga), Dumbas. Edző: Stetakovics Marinkó.
Gólszerzők: Gonda, Bogdán.
Jók: Tombácz, Koza, Gonda, ill. Szélpál, Pécsek, Dumbas.

Takács Zoltán: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett. Pontatlanságunk volt az oka, hogy nem nyertünk nagyobb különbséggel.
Stetakovics Marinkó: – Csapatom jól játszott, megérdemeltünk volna egy döntetlent; kár, hogy a játékvezető másképpen döntött. Gratulálok az Algyőnek!
Ifjúságiak: Algyő–Tápé 3–2, gólszerzők: Kapa (2), Kiss, ill. Simonics, Kovács.

Kiszombor–Sándorfalva 0–0
Kiszombor, 200 néző. Vezette: Szeles.
Kiszombor: Flórián – Aigner, Kovács A., Tézsla (Horváth), Kovács L. (György), Paku, Csizmadia, Kalász, Rutai, Kovács D. (Bottyán), Kardos. Edző: Madránszki Zoltán.
Sándorfalva: Vasas – Grósz, Barna, Túri, Kanász, Molnár, Mihalkó M., Bitó (Mihalkó G.), Mihalkó D. (Szanka), Duba, Gémes. Edző: Tóth János.
Kiállítva: Paku.
Jók: Aigner, Rutai, Csizmadia, Kalász, ill. Mihalkó M., Mihalkó D., Túri.

Madránszki Zoltán: – Elrontottuk a báli kedvét a Sándorfalvának, de azért sok sikert kívánok az együttesnek a bajnokságban.
Tóth János: – Mivel ebben az évben először sikerült ilyen összeállításban játszanunk, így más eredmény nem születhetett.
Ifjúságiak: Kiszombor–Sándorfalva 1–7, gólszerzők: Finta, ill. Landler (2), Csamangó, Fodor, Hatvani (2), Visnyei.

Nagymágocs–Csongrád-Turbó 0–1 (0–0)
Nagymágocs, 150 néző. Vezette: Pogonyi.
Nagymágocs: Kovács I. – Sándor L. (Berta), Takács B., Takács Á., Borbás, Kovács F. (Marsovszki), Makai, Sándor Z., Szepesi, Fejes (Rácz), Markovics. Edző: Györgyi István.
Csongrád-Turbó: Bíró – Bánfi, Lajos, Török, Boldizsár, Molnár (Sarusi), Lévai, Deli, Lekrinszki (Sándor), Nagy, Potor (Bertók). Edző: Keller Mihály.
Gólszerző: Nagy.
Jók: Borbás, Szepesi, Takács B., Sándor L., Markovics, ill. Bánfi, Nagy, Deli.

Györgyi István: – Gólokkal vezethettünk volna, amikor ajándékoztunk egy gólt a vendégeknek a 75. percben.
Keller Mihály: – A felkészülési meccsek hiánya megmutatkozott, szerencsével nyertünk.
Ifjúságiak: Nagymágocs–Csongrád-Turbó 0–4, gólszerzők: Zelenka, Kiss, Lovas, Kovács.

Kistelek–UTC 1–1 (1–0)
Kistelek, 150 néző. Vezette: Tóth Cs.
Kistelek: Keresztes – Piacsek, Lajos (Béres), Rácz, Gera, Bárkányi (Nana R.), Kiszner, Kordás, Rostás, Koncz R., Koncz M. Edző: Czeigersmidt Roland.
UTC: Béry – Szántó, Balogh, Gonda, Farkas, Joó, Laudisz, Szűcs, Bokányi, Kovács (Péczely), Gajdacsi. Edző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Koncz M., ill. Gajdacsi.
Jók: Lajos, Rácz, Kiszner, Rostás, ill. Gonda, Szűcs, Kovács.

Czeigersmidt Roland: – Elintéztük saját magunkat ezen az alacsony színvonalú, szezon eleji formát hozó mérkőzésen.
Pálfy Zoltán: – Vasárnap délután jót sportoltunk, de az „iksz faktortól" nem tudunk szabadulni.
Ifjúságiak: Kistelek–UTC 2–0, gólszerzők: Szabó, Kiss.

Szabadnapos: Szegedi VSE.

Tudósítóink: Hevesi Tamás (Mindszent), Borsándi István (Hódmezővásárhelyi FC II.), Horváth Nándor (Algyő), Madránszki Zoltán (Kiszombor), Verrasztó István (Nagymágocs), Bárkányi Péter (Kistelek), Sztuparity József (Röszke), Tanács Attila (Kiskundorozsma).

Olvasóink írták

 • 11. sissy.erdelyszky 2012. március 14. 10:03
  „http://www.cslsz.hu/uploads/files/news/296/FB%20hat%C3%A1rozatok-%202012.03.13..pdf

  4 ill.6 bajnoki mérkőzéstől való eltiltás a következménye a játékvezető cseppet sem megkérdőjelezhető döntéseinek... Az, hogy egyébként az említett bíró maga is tagja a játékvezetői bizottságnak, nyilván nem jelent semmit...”
 • 10. tose8 2012. március 13. 15:36
  „Kedves sissy! Teljesen jogos amit írtál! Szerintem is megengedetlen az hogy egy szándékos könyöklés nem érdemel piros lapot. Több bírónál ez 100%-os piros lap lett volna!!Az engem is nagyon érdekelne Vidics 28-tól hogy Bosit miért tiltaná el örökre!! Nem tudom hogy ő hogy reagált volna ha az ő arcát ütik szét szándékosan??? Én csak azt kérem hogy mindenki tegye a szívére a kezét és akkor vessen követ a másikra ha abba a helyzetbe ő más kép reagált volna!!! Remélem és nagyon bízok benne, hogy CSLSZ igazságosan fog dönteni!!!! Sajna ezt nem tudjuk már vissza pörgetni de remélem a továbbiakban tesznek róla hogy a fociról és a tisztességes játékvezetőségről fog szólni az egész!! és nem kell attól félni egyik szülőnek sem hogy elmegy a fia focizni és törött orral vagy törött lábbal ér haza a meccsről!! A biró meg azért kapja a pénzt,hogy TISZTESSÉGESEN levezesse a meccset ha ezt képtelen betartani akkor inkább ne mennyen el vezetni meccset!!”
 • 9. sissy.erdelyszky 2012. március 13. 13:12
  „Kedves Vidic28! Pontosan erről van szó: a kiállítások nem csak egy-egy embert büntettek meg, hanem egy egész csapatot, akik a kiesés ellen küzdenek! De miért is kaptak a csapatból egy percen belül ketten is pirosat??? Mi volt a kiváltó ok? Ha ott voltál a meccsen, akkor tudnod kell(ene)...
  Az személyiség kérdése, hogy kit milyen gyorsan ragadnak el az indulatok, ebbe ne is menjünk bele. Viszont egy olyan meccsen, ahol a bíró igazságtalan, inkorrekt döntései (szándékos durvaság figyelmen kívül hagyása, lesgól érvényesnek tekintése, büntetőlapok indokolatlan lobogtatása, stb.) határozzák meg a kiesés elleni küzdelem alakulását, ott gyorsan elszabadulnak az indulatok. Ennek megjósolásához nem kell nagy szakértelem, sokkal magasabb szinteken is megtörténik. Csakhogy a játékvezetőnek ezzel tisztában KELL lennie, számolnia kell vele, mivel ha olajat öntünk a tűzre, akkor az ugyebár fellobban... Talán pontosan ez is volt a cél: úgy felpaprikázni a hangulatot (lehetőleg minél hamarabb), hogy ne legyen nehéz ürügyet találni egy (vagy több...) játékos kiállításához, ami aztán megpecsételni az egész csapat sorsát a mérkőzés lefújását követően is. Hogy ez mennyire méltó egy játékvezetőhöz, azt már az illető lelkiismerete dönti el, csak utána nem kell csodálkozni azon, ha az elszabadított indulatok visszafordulnak (aki szelet vet...). A röszkei játékosoknak is nagyobb örömet okozott volna, ha tisztességes küzdelemben dől el, hogy melyik csapat a jobb, és nem egy kontár bíró árnyéka vetül a győzelmükre. SEMMI gond nem lett volna, ha egy igazságos mérkőzésen dől el, hogy hová kerül a 3 pont, legfeljebb az egyik csapat lógó orral megy haza aznap, aztán még keményebben készül a következő összecsapásra. De egy egész csapat sorsára hatással levő igazságtalan és rosszindulatú játékvezetés visszataszító, felháborító és TŰRHETETLEN!!! Ha már itt tartunk: nagyon kíváncsi lennék a röszkei hozzáállásra, ha ezek az események netán fordítva történtek volna meg... Vajon mennyire viselték volna úriemberként?
  Mint már mondtam, tiszteletben tartom a véleményedet, de - és azt hiszem, ezt nyugodtan kijelenthetem az egész csapat nevében - a balástyai csapatnak nincs szüksége jósra; pontosan tisztában van mindenki a csapat jelenlegi helyzetével, és az, hogy ennek ellenére küzdenek, hajtanak, bíznak magukban, egymásban és a csapatukban, egy olyan tiszteletre méltó és példamutató magatartás, amit nem lehet megkérdőjelezni.”
 • 8. Vidic28 2012. március 13. 09:17
  „Kedves sissy!Ha olvasod az előző írásaimat akkor láthatnád,hogy én sem értettem egyet a játékvezetőkkel.Szerintem sincs ilyennek helye a labdarúgás környékén.Soha nem szerettem az ilyen pökhendi játékvezetőket.Én is heves vérmérsékletű vagyok/voltam...!De szerintem ezzel a kiállítással nem csak magát büntette meg hanem az egész Balástyai csapatot.Ha valaki azért harcol,hogy bent maradjon akkor nem kellene ennyire indulatosnak lenni.Erre tudok is egy nagyon közeli korrekt példát!Ott az edző a Hódi Misi.Lehet a "bajsza alatt" szidta a bírót de gondolt az elkövetkező meccsekre ahol még fontosabbnál fontosabb pontokat kell/kellene gyűjteni a Balástyának ahhoz,hogy megőrizze a Megye 1-es tagságát!Ehhez sok sikert nekik.Bár az én szerény véleményem az,hogy nem fog sikerülni,mert ahhoz igen rövid és gyenge a keret.Több meghatározó játékos kellene oda!De azért sok sikert!”
 • 7. sissy.erdelyszky 2012. március 12. 22:40
  „Kedves Vidic28!
  Ha tudomásod szerint a bíró többször is figyelmeztette az "egyik kiállított játékost" már az első félidőben, akkor valószínűleg arról is van tudomásod, hogy vajon MIRE figyelmeztette... Mit csinált? Durva volt? Szabálytalankodott? Ott voltál a meccsen, látnod/hallanod kellett! Hogy miért nem változtatott a "stílusán"? Mert futballozni érkezett Röszkére, és nem divatbemutatóra. Ha azért ki lehet állítani valakit, mert nem szó nélkül futkározik a pályán 90 percig, akkor a meccsek végére már egyetlen játékos sem lenne a pályán! Ha azért ki lehet állítani valakit, mert átéli a játékot, akkor minek egyáltalán a pályára lépni?
  Jól látod: a mérkőzés után történtek nem voltak normálisak, mint ahogy maga a mérkőzés és a játékvezető sem volt az. Egyikből következett a másik.
  Őszintén kíváncsi lennék, hogy vajon Bosit miért tiltanád el örökre? Agyonrúgott valakit a pályán? Rosszindulatú volt? Ja, hogy meg merte kérdőjelezni a bíró értelmetlen és igazságtalan döntését, és a saját csapattársa védelmére kelt? Ez tényleg akkora bűn, hogy ilyet még nem látott a labdarúgás történetében senki...!
  Az "egyes emberek" kifejezés alattomos és kisstílű, nevezd nevén, ha valami nem tetszik. A véleményedet tiszteletben tartom, a te dolgod - sőt azt is megértem, ha röszkei szurkolóként örülsz a csapatod győzelmének -, de ha ezek után képes vagy védeni egy ilyen kritikán aluli dilettáns játékvezetést, akkor - már ne is haragudj - te sem vagy jobb. "Vétkesek közt cinkos, aki néma!"”
 • 6. érdekes* 2012. március 12. 15:46
  „Vidic28! Nem tudom, hogy melyik rendezvényen voltál( szerintem te sem). Eltiltani az ilyen pénzéhes, gerinctelen, megélhetési bírókat kellene, akiknek nem elég a bírói díj, de még pár ezer forintért oda fújnak , ahová kérik! Tönkreteszik még jobban a labdarúgást.
  CSLSZ ébresztő!!!!”
 • 5. Vidic28 2012. március 12. 13:49
  „Kedves sissy.erdelyszky!Én csak annyit fűznék a meggondolatlan piros lapok osztogatásáról,hogy tudomásom szerint többször is figyelmeztette az egyik kiállított játékost már az első félidőben...!Akkor miért nem változtatott a stílusán?!Nem azért de a mérkőzés után történtek normálisak voltak?Én szívem szerint a Bosit eltilatnám örökre.Nem sportról szólt amit művelt egyes emberekkel együtt.De ez az én véleményem!”
 • 4. sissy.erdelyszky 2012. március 12. 12:55
  „Kedves Vidic28!
  A játékvezetés Röszkén nem "érdekes" volt, hanem felháborító.
  Hogy melyik félnek kedvezett a magát játékvezetőnek tartó személy? Annak, amelyiknél a szándékos és egyértelmű durvaságért nem jár piros lap és a többméteres lesgól érvényesnek számít? Vagy annak, amelyiknél egymás után állít ki két játékost is 40 perccel a mérkőzés vége előtt - kettős emberhátrányba taszítva ezzel az amúgy sem vezető és egyébként kieső helyen álló csapatot???
  A hibát hibára halmozó "játékvezető" tönkretette a meccset, elvéve ezzel a lehetőséget a két csapattól, hogy tisztességes összecsapással dönthessék el, hogy ki vihesse haza a hőn áhított 3 pontot, amelyre mindkét félnek nagy szüksége van / lett volna. A meggondolatlanul osztogatott piros lapokkal viszont sajnos nem csak ennek a meccsnek a kimenetelére gyakorolt hatást...”
 • 3. Vidic28 2012. március 12. 11:00
  „Lehet,hogy érdekes volt a játékvezetés röszkén.Én is kint voltam de szó sincs arról,hogy esetleg a hazaiaknak fújt volna a játékvezető! Szerintem inkább össze-vissza fújt eléggé szarul!”
 • 2. jonbovi 2012. március 12. 10:46
  „<moderálva> köszönjük”
 • 1. sissy.erdelyszky 2012. március 12. 09:02
  „Röszkén egy hihetetlenül inkorrekt és szakbarbár bíró magánszámát láthatták a nézők, akinek sorozatos hibái oly mértékben befolyásolták a mérkőzés alakulását, ami egy kiesési rangadón megengedhetetlen! Gyomorforgató részrehajlása és értelmetlen döntései - amellett, hogy élvezhetetlenné tették a meccset - megkérdőjelezik az illető pályaalkalmasságát is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos Floratom

Magabiztos győzelmet aratott a Floratom Szeged AC Kalo-Méh Extraligában szereplő férfi… Tovább olvasom