Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Több játéklehetőséget szeretne a Floratom

A Floratom Szeged AC Extraligában szereplő férfi asztalitenisz-csapata azzal magyarázza, hogy a legmagasabb osztályban eltöltött második év egy hellyel rosszabbul végződött, mint az előző, mert nagyon kevés játéklehetőségük volt. Ezen szeretnének most változtatni.
Még el sem kezdődött a bajnokság, már előre jelezte a Floratom Szeged AC Extraligában szereplő férfi asztalitenisz-csapata, hogy nekik nem igazán kedvez a lebonyolítás. Ugyanis a Tisza-partiak a hagyománynak megfelelően, lévén teljesen amatőr együttes, úgy döntöttek, hogy nem indulnak a különböző egyéni versenyeken. Ugyanakkor a szövetség annyira szétszabdalta a csapatbajnokságot, hogy volt, amikor másfél hónapig nem tartottak fordulót. Így esett meg az, hogy a most befejeződött bajnokságban a korábbihoz viszonyítva csak fele annyi mérkőzést játszottak a floratomosok.

Dudás Róbert negyvenhat összecsapást vívott, Kriston Zsolt negyvenkettőt. Ugyanakkor dr. Lukács Levente már csak harminckilencet. Ha a teljesítményeket tesszük górcső alá, akkor a legsikeresebben a Dudás, dr. Lukács páros szerepelt, hiszen a tizenöt összecsapás közül kilencen diadalmaskodott. Míg Dudás az őszi idényben, addig Kriston tavasszal szerepelt jobban.
– Egyértelmű, hogy mindenkinek többet kellene játszani. Ezen szeretnénk változtatni a jövőben, ugyanis a pingpongosainkat elindítjuk a különböző ranglistaversenyeken – állapította meg Tóth Tibor edző.

A szegediek egy évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy a játékhiányt pótolni tudják, ha megszervezik a Duna–Körös–Tisza–Maros-kupát, amely a hármas határ menti országok csapatait mozgósítaná.
– Sajnos nem igazán tudta betölteni azt a szerepet, amely miatt létrehoztuk – ismerte el dr. Lukács Levente, a klub játékosa és intézője. – Ugyanis Szegeden és Temesváron megtartottuk a fordulót, de aztán megszakadt ez a folyamat. Szeretnénk azonban továbbra is életben tartani, hiszen a Szabadkával megtartott edzőmeccseknek mindig meglátszott az előnye. Ám különösen a Kemecse elleni mérkőzésen jelentkezett élesen az, hogy csak gyengébb tudású játékosokkal sikerült találkoznunk egy-egy forduló előtt. Így elmaradt a fejlődés, a szinten tartás.

A Floratom Szeged AC immáron harmadik éve kivívta a jogot arra, hogy elinduljon a nemzetközi kupában is. A szegediek az ősszel ismét részt vesznek az Interkupán, de bíznak abban, hogy nagyobb szerencséjük lesz, mint tavaly, amikor egy erős olasz csapattal idegenben kellett megmérkőzniük.
– Ha itthon játszhattunk volna, egészen biztosan mi lépünk tovább – jelentette ki a szegediek trénere.

Szólni kell még az NB I keleti csoportjában küzdő második csapatról, amely szintén a hatodik helyen végzett. A „fakó" legsikeresebb tagja Erdélyi Szabolcs, aki már bizonyította tehetségét, hiszen nyolcvanszázalékos teljesítményt nyújtott, s nem titkolt cél, hogy kipróbálják az első csapatban is. Kószó István és Szollár Viktor ötven százaléknál jobb eredményt ért el, de szépen helytállt a dr. Kancsár, Tóth, Radics trió is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kásás Tamás és Madaras Norbert Euroliga-győztes

A férfi vízilabda Euroliga fináléjában megismétlődött a tavalyi döntő, csak éppen most az olasz Pro… Tovább olvasom