Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Török Szilvia túl van a nehéz időszakon

Térdsérülése miatt az egész tavalyi szezont kénytelen volt kihagyni Török Szilvia, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának korábbi irányítója. A jelenleg Pécsen szereplő válogatott játékos örömmel emlékezett szegedi éveire.
2004-től 2008-ig négy szép esztendőt töltött el a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatában Török Szilvia. A 30 éves irányító a klub egyik legnagyobb sikerének, a 2007-es magyarkupa-ezüstéremnek is részese volt, a Sopron ellen 76–70-re elveszített fináléban 8 pontot szerzett. Azóta szép és kevésbé szép időszakai is voltak a kosárlabdában.

– Nehéz éven vagyok túl. Miután Szegedről Pécsre szerződtem, megnyertük a magyar kupát, így a FTC-vel és a Sopronnal szerzett bajnoki cím után kupaaranynak is örülhettem. Ezután Olaszországba szerződtem, majd egy válogatott mérkőzésen elszakadt a jobb térdemben a keresztszalag. Erre az egész tavalyi szezonom ráment, véget ért a légióskodásom is. Ráadásul a szövetséggel azóta sem tudtam megegyezni a sérülésem miatt járó biztosítási összegről – mondta Török.

Török újra Pécsen játszik. Fotó: DM/DV
Török újra Pécsen játszik.
Fotó: DM/DV

A válogatott játékos a nyáron visszatért Pécsre, ahol sok más hazai klubhoz hasonlóan szintén nem rózsás az anyagi helyzet.

A legendás győzelem

Amikor Török Szilviát pályafutása legszebb emlékéről kérdeztük, egy percig sem habozott a válasszal. – Egyértelműen egy 1999-es meccs jut az eszembe, amikor az FTC-Diego csapatával legyőztük az Egyesült Államok válogatottját. Arra a 73–70-es sikerre az egész világ felkapta a fejét, és számomra 17 évesen életre szóló élményt jelentett.

– Sajnos az egész magyar női kosárlabdázás bajban van, talán egyedül a Sopron a kivétel a csapatok közül. Pécsen nagyon szerettem játszani, így amikor a nyáron jött a lehetőség a visszatérésre, nem sokat gondolkoztam rajta. A vezetők szívélyesen fogadtak, a szurkolók pedig még mindig csodásak, úgyhogy nem bántam meg a döntésemet – mondta az 1-es és 2-es poszton is bevethető, csapatával jelenleg a tabella harmadik helyét elfoglaló játékos.

Török Szegedet sem felejtette el, több barátja is maradt egykori állomáshelyén, és ha teheti, meglátogatja őket. Legutóbb a nyáron járt a városban, a januári kirándulást a hóhelyzet meghiúsította.

– Sok szép emlék köt Szegedhez. Nem örömmel távoztam a Szeviéptől, de akkor úgy éreztem, váltanom kell. Az akkori csapatból Mészáros Konival találkozom a legtöbbet, ő Pécsen él, így napi szinten beszélünk. A Fradiban játszó Russai Petrával is baráti viszonyban vagyok, és Laczi Editet is ismertem már Szegedről, mielőtt Pécsen újra egy csapatba kerültünk. Bízom benne, hogy egy időre letudtam a sérüléseket, és a Péccsel harcban leszünk a szezon végén a dobogós helyekért – tette hozzá Török Szilvia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

id. Török Sándor sportágat teremtett Vásárhelyen

A 7 évvel ezelőtt elhunyt id. Török Sándorra emlékeztek szombaton Vásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában. Tovább olvasom