Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Történelmet írt Bánhidi Bence - Ő szerezte a MOL-PICK 5000. BL-gólját

Vért izzadva kiharcolta 30-29-es győzelmét a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Motor Zaporizzsja ellen. A mérkőzés 47. percében történelmi BL- gólt, az 5000.-et szerezte meg a szegedi klub életében Bánhidi Bence, a hétvége sporthőse.
A szegedi férfi kézilabdacsapat első bajnoki címe után az 1996–97-es idényben szerepelt először a Bajnokok Ligájában. Azóta a jelenlegi szezon a tizenhatodik idénye a MOL- PICK Szegednek a BL-ben. Vasárnap az ukrán bajnok Motor Zaporizzsja ellen játszotta a Tisza-parti együttes a 180. mérkőzését a Bajnokok Ligájában.

A jelenleg tartó szezon előtt 4650-szer találtak be az ellenfelek hálójába a szegedi játékosok. Az idei tizenkettedik meccs előtt reális esély mutatkozott arra, hogy megszülessen a Motor Zaporizzsja ellen a jubileumi 5000., amelyhez minimum huszonegy gólra volt szüksége Juan Carlos Pastor vezetőedző csapatának.

A B közép drapériával, a klub emlékplakettel készült a jeles eseményre, de az első félidő során még izgulhattak, mivel az ukránok vezettek végig, a Szeged pedig rengeteget hibázott támadásban.
Drámai meccsen győzött a MOL-PICK Szeged az ukrán bajnok ellen. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRIA
A második félidőben azonban jött a fordulat, erőre kapott a MOL-PICK Szeged. Ezáltal a mérkőzés 47. percében történelmi pillanat szemtanúi lehettünk. Bodó Richárd futott keresztbe a labdával, majd passzolt Bánhidi Bencének, aki beállóból megszerezte a meccsbeli 21., összesen pedig az 5000. szegedi BL-gólt. (A gólról készült videót itt nézheti meg>>)

– Nem is tudtam, hogy ilyen jeles esemény jöhet majd, így váratlanul ért a gólom után az ünneplés. A klub történelmében ez egy óriási mérföldkő, nagyon örülök neki, hogy én szerezhettem ezt a találatot – árulta el érdeklődésünkre a történelmi találatot jegyző Bánhidi Bence.

A klub által készített emléktáblát, amelyet dr. Szűcs Ernő Péter, a PICK Kézilabda Zrt. elnöke nyújtott át a magyar válogatott beállónak a találkozó után, Bánhidi kiemelt helyre teszi majd otthonában.

– Erre a gólra mindig emlékszem majd, még nagypapakoromban is, pláne, hogy egy gyönyörű emléktáblát kaptam az elnök úrtól, amelyet kiemelt helyre teszek a lakásunkban – árulta el a Motor ellen három gólig jutott Bánhidi Bence.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsinórban hetedik alkalommal jutott a teke-BL final fourba a Szegedi TE: Középpontban Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke

Zsinórban hetedik alkalommal jutott a teke-BL final fourba a Szegedi TE: Középpontban Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke
Egymás után hetedszer, összesen már 14. alkalommal jutott a férfi tekecsapat Bajnokok Ligája legjobb… Tovább olvasom